Anyukák, óvó nénik! Lehet féltékeny egy anyuka egy óvónőre?
Jelen pillanatban még elméleti a kérdésem. Óvó néni leszek, óvodai gyakorlaton megismertem pár hete egy kisfiút. Nagyon egy hullámhosszon mozgunk, hihetetlen, mennyire különleges fiúcska. Nekem úgy tűnt, hogy az óvónők nem kifejezetten foglalkoztak vele, legalábbis eddig, mert feltűnt, hogy teljesen megváltozott mostanában. Jó irányba! :) Sosem láttam, hogy megölelt volna bárkit is az oviban. Engem viszont egy nap tízszer biztosan, és egész nap mondja, és mondja. Pedig nem egy beszédes fajta. Rendkívül sejtelmes, titokzatos egyébként. Úgy érzem, sosem unnám meg hallgatni. Nagyon kötődik hozzám, és ez kölcsönös. Sőt persze az édesanyjának is mesélt rólam, aki láthatóan nagyon meglepődött, és amit sosem gondoltam volna, hogy épp az anyukája előtt fog megölelgetni. :) Szuper érzés, nagyon megszerettem.
Mivel még a pályafutásom elején járok, így gőzöm sincs, hogy hasonló esetben érezhetnek-e emiatt féltékenységet az anyukák. Vagy esetleg a kolléganők? Mert azért úgy érzem, kissé kinéznek, hisz túlontúl lelkes vagyok, és csak úgy árad belőlem a szeretet a gyerekek felé. Abból táplálkozom.
Mit gondoltok erről anyukák, óvó nénik?
Engem nem zavarna, mert úgy gondolom, hogy attól még nem szeret kevésbé a gyerekem és minden olyan ember, akivel ilyen jó a viszonya az csak pluszt ad neki.
Viszont olvastam már anyukától olyan véleményt egy fórumon, hogy az ő gyerekét ne puszilgassa az óvónő, mert zavarja, hogy így szeretik egymást.
Ha egy anya fél attól, hogy a gyereke nem szereti őt eléggé, akkor szerintem előfordulhat ilyen. Sajnos olyat is hallottam már, hogy egy anya arra volt féltékeny, hogy a kislánya a család kutyáját mennyire szereti, és a lánnyal vitette el a kutyát a sintértelepre.
De az ilyesmi szerintem ritka, és szerencsére neked több eszközöd van, mint egy kutyának, hogy az anya félelmén segítsd, és megszerettesd magad vele. Pl. beszélgethetsz a gyerekkel az anyáról, és a nap végén elmondhatod az anyának, hogy a gyereke milyen kedves, szerető dolgokat mondott őróla. Így talán enyhül az anyában a félelem a szeretet hiányától, és így a féltékenység is.
Csak arra vigyázz, hogy a többi gyerekkel is eleget foglalkozz, ne kivételezz eggyel.
Egy övónő nem mutathatja ki hogy az egyik gyerek a kedvenc
ha nem tudod magad fegyelmezni akár ki is rughatnak mert a szakma alap szabályait sérted.
Az anyukának nem fog tetszeni hogy pót mamásat játszol a gyerekével, a kollégák meg pipák lesznek mert van ott még 25 gyerek akiknek ugyanúgy kijár a figyelem.
Köszönöm a válaszokat. Egy valamit nem értek 2 utolsó válaszoló. Hol írtam azt, vagy esetleg céloztam rá, hogy kivételezek a gyerekkel? Mert errõl szó sincs. Általában mindig körém gyûlnek, és úgy játszunk MINDENKIVEL.
Természetesen ügyelek rá, hogy mindenkivel eleget foglalkozzak. Ezt nem írtam le, mert magától érretõdõnek gondoltam.
Ha óvó néni lennék, azért nem éreznék féltékenységet, mert "új seprű jól söpör", nem lehet összehasonlítani egy kezdőt egy gyakorló óvónővel semmyilen szempontból. Másrészt két ember kapcsolata mindig egyedi dolog, az, hogy te jól kijössz ép ezzel a gyerekkel, szerencsés véletlen, más óvónő meg más gyerekkel jön ki tök jól.
Anyukaként eszembe nem jutna féltékenynek lenni bárkire, mert a lányomnak csak egy anyukája van, és a hozzám fűződő kapcsolata semmihez sem hasonlítható, és ez mindig így is lesz. Bármennyire is lelkesedig épp valaki másért. Örülnék, ha lenne egy olyan óvónőnk, akihez szeretetkapcsolat fűzi őt (de nincsen sajnos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!