Aki autista, az otthon is autista?

19-20nak:
Én is utálom ezt a hátradőlőset, de nagyon sok szülőnél tapasztaltam ezt. Leginkább azoknál, akiknek ép értelmű gyereke alapítványi iskolába jár, vagy ép értelmű egymis osztályba, de integráltan tanuló autista/adhds gyerek szüleitől(többtől!) hallottam, hogy "nem képes rá, nem vesződök vele, elengedtem, épp elég gondom van a többi dolgával, ezzel már nem foglalkozok". Vagy azt, hogy "nincs az én gyerekemnek semmi baja(papírral!), nevelje meg az övét a többi szülő, az enyémnek ez nehezen megy, de jól teljesít(nem)"
Ugyanez tanulási problémára. "nekem elég a hármas is, az is jó jegy" vagy "csak ne legyen a legrosszabb és elégedett leszek"
Fele-fele kb, sokan nem próbálkoznak kihozni a gyerekből, ami benne van sem viselkedésre, sem nevelésre.

22!
20as vagyok. Ez nagyon szomorú, amit írsz amúgy..
Nekünk is nagyon nehéz a gyerekkel. Piszok nehéz. De nem adjuk fel akkor sem.

Amiket leírtál, inkább egy félénk gyerekre jellemző dolgok. De: olyan is van, hogy nem tűnik autistának valaki, mert pl. jól kompenzál, mégis az. Vagy éppen csak a spektrumon van. (Ezt konkrétan az Autizmus Alapítvány szakembere mondta.)
Az, hogy te is ilyen voltál...Tudod, az autizmus genetikailag öröklődik...
Minden esetre, most még biztosan nem megállapítható, hogy autista-e, nem is kell pánikba esni. Persze akkor sem, ha az lenne. Ha továbbra is kötné az óvónő az ebet a karóhoz, max elviszitek a Szakszolgálatba, hogy mindenki megnyugodjon. Ha mégis autista lenne, akkor sem nagyon szokták ráerőltetni a kódot a szülőkre. Habár a gyerek érdeke lenne ilyen esetben, hogy megkapja a fejlesztést...

25, van ám kavar a fejben.
BNO vs SNI.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!