Van itt olyan szülő, aki úgy döntött otthonba adja autista gyerekét?
Én csak ismerek ilyen gyereket.
3 testvér, 2en autisták. Az egyik enyhén,a másik súlyosan.
A nehezen kezelhető folyamatosan bántotta a másik kettőt, harapta, rúgta, többször kórház lett a vége. 18 évesen már odáig fajult, hogy az anya is belátta, hogy a másik két gyerek érdeke is, hogy intézetbe kerüljön.
Állami hely, nem luxusszálló, de mindent megkap, figyelnek a “szokásaira”. Anyagiakat nem tudom, nem kérdeztem.
Ismerek ilyen családot.A legkisebb súlyosan autista,a középső enyhébben,a 3.pedig nem.
A kicsit (aki már nem is kicsi hanem 25 éves) be kellett adni.Sokáig nem akarták beadni mert igy csak az egyik szülő tudott dolgozni és a 2 nagyobb is kirepült már. Aztán 2 évig otthonban élt de nagyon sokat verekedett,mert nem viselte el ha a nevén hívják.Otthon kapta a becézéseket,de ott nem. Nem kellett sokat fizetni..bár kinél mi a sok. Talán 30 ezret 1 hónapban. A fiú azóta otthon van és az apja már nyugdíjas lett azóta így már könnyebben maradt otthon vele. De állandóan arra gondolnak mi lesz ha már senkije nem lesz. Mert egyedül képtelen lenne ellátni magát mig él :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!