Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mi alapján választottatok...

Mi alapján választottatok megfelelő óvodát?

Figyelt kérdés

Nyilván a kérdés arra vonatkozik, ahol több lehetőség volt.

Mik voltak a fő szempontok? Mi alapján döntöttetek?

ma 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Óvónők alapján, szerencsénk volt a körzetes oviban megkaptuk a két legjobb óvónőt.
ma 11:38
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

1. Óvónők személye

2. Csoportok száma, csoportlétszám (nagy, 5-6 csoportos óvodába nem akartunk menni, olyanba sem, ahol 20 felett van a gyerekek létszáma per csoport.

3. Távolság

ma 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Óvónőt választottam, így egyben egy távolabbi óvodát is.
ma 11:51
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Megmondták a szakszolgálatnál, hogy kislétszámú javasolt, így eszerint kezdtük keresni. Az egyetlen közeli, nem angol magánóvodát választottuk.
ma 12:02
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

A legközelebbi, körzet szerinti óvodáról elég jókat hallottunk, mást nem is kerestünk.

Nyilván egyetlen hely se tökéletes, itt is voltak apróbb problémák, de sose merült föl, hogy emiatt más helyet keressünk. Ideális hely nincsen, és csak pórul jár, aki ilyet akar mindenáron.

ma 12:06
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Körzetesbe ment, mivel a házunkkal szemben az ovi. Nem választottam óvőnőt, meg semmit sem. Minden rendben volt, imádott oda járni a fiam :-)
ma 12:11
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

3 ovi jöhetett szóba, abból egyet alapból kizártunk, mert sok a c típusú a rosszabb féléből. A másikról azt hallottuk, hogy kevés infót kapnak a szülők a gyerekek mindennapjairól, és nagyon gyakran cserélődnek az óvónők (mert nem jó a vezetőség), a harmadikról pedig elég jókat hallani a "személyzet" tekintetében, így ennyi. Ebben nincsenek jól csengő fancy programok, foglalkozások, meg nem tudom mik, de ha szeretik a gyerekemet, az nekem pont elég.

Más településre nem akartuk elvinni amíg nem muszáj.

ma 12:23
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Ez volt a legközelebb a körzetes iskolához, és nem hallottam róla semmi rosszat.
ma 12:32
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Ami útba esik reggel munkába menet.
ma 12:33
 10/11 A kérdező kommentje:

Nálunk 3 óvoda van kb.ugyanúgy 5 percre kocsival.

Az egyik egy állami óvoda, ott a vezetőség nem túl jó, sok az óvónő vándorlás, ahogy az egyik válaszoló is írta. Ettől függetlenül egy szépen felújított, jó óvoda.

A másik kettő német nemzetiségi. Szóval kisebb csoportok, kevés gyerek.

Az egyikhez később tartozik iskola is. De amúgy nekem persze így elsőre a másik szimpatikusabb. 😅 Meg nem tudom, érdemes-e már ennyire előre gondolkodni, hogy iskola? Mert abból az óvodából amúgy automatikusan átveszi az iskola a gyerekeket.

ma 13:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!