Mi alapján választottatok megfelelő óvodát?
Nyilván a kérdés arra vonatkozik, ahol több lehetőség volt.
Mik voltak a fő szempontok? Mi alapján döntöttetek?
1. Óvónők személye
2. Csoportok száma, csoportlétszám (nagy, 5-6 csoportos óvodába nem akartunk menni, olyanba sem, ahol 20 felett van a gyerekek létszáma per csoport.
3. Távolság
A legközelebbi, körzet szerinti óvodáról elég jókat hallottunk, mást nem is kerestünk.
Nyilván egyetlen hely se tökéletes, itt is voltak apróbb problémák, de sose merült föl, hogy emiatt más helyet keressünk. Ideális hely nincsen, és csak pórul jár, aki ilyet akar mindenáron.
3 ovi jöhetett szóba, abból egyet alapból kizártunk, mert sok a c típusú a rosszabb féléből. A másikról azt hallottuk, hogy kevés infót kapnak a szülők a gyerekek mindennapjairól, és nagyon gyakran cserélődnek az óvónők (mert nem jó a vezetőség), a harmadikról pedig elég jókat hallani a "személyzet" tekintetében, így ennyi. Ebben nincsenek jól csengő fancy programok, foglalkozások, meg nem tudom mik, de ha szeretik a gyerekemet, az nekem pont elég.
Más településre nem akartuk elvinni amíg nem muszáj.
Nálunk 3 óvoda van kb.ugyanúgy 5 percre kocsival.
Az egyik egy állami óvoda, ott a vezetőség nem túl jó, sok az óvónő vándorlás, ahogy az egyik válaszoló is írta. Ettől függetlenül egy szépen felújított, jó óvoda.
A másik kettő német nemzetiségi. Szóval kisebb csoportok, kevés gyerek.
Az egyikhez később tartozik iskola is. De amúgy nekem persze így elsőre a másik szimpatikusabb. 😅 Meg nem tudom, érdemes-e már ennyire előre gondolkodni, hogy iskola? Mert abból az óvodából amúgy automatikusan átveszi az iskola a gyerekeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!