Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Iskola előtt nyáron még lehet...

Iskola előtt nyáron még lehet oviba menni?

Figyelt kérdés

Barátnőm kisfia most lesz 7 éves, az enyém februárban 6.

Mindketten kezdik az iskolát szeptemberben. Ő kérvényezte tavaly, hogy maradhasson még.

Neki az a terve, hogy augusztus 31-ig viszi oviba, mert állítólag lehet, a ballagás csak formaság.

Ez tényleg így van? Nem rossz ez a gyereknek, hogy egyik nap ovi, másnap suli?

Jó, mi alig vittük amúgy is nyáron, mert meg tudtuk oldani, hogy itthon legyünk, van nagyszülő és unokatesó is, de szerintem a nyár az nyár, nem a tv előtt fekszik, gyerekekkel is van, programok stb.

Nem egy oviba járnak, de nyáron voltak együtt ügyelet alatt és szóba került a hétvégén, hogy milyen jó lesz idén is, én meg kapásból rávágtam, hogy már nincs nyáron ovi, aztán, hogy ő biztos nem megy.

Eléggé megorrolt rám, szerinte hülyeség az én nézőpontom.

Amúgy, megtudná oldani, nem azért viszi, mert nincs más lehetőség, csak könnyebb. Évközben is minden szünetben ott van.

tegnap 19:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bárki viheti, egész nyáron ha szeretné, legalábbis nálunk így van, de amúgy minden nyáron tele az ügyelet gyeses anyukák gyerekeivel. De nem lehet szólni miatta. Amúgy szerintem minden kisgyereknek kijárna egy kis otthon töltött idő a nyárból, amennyire ez megoldható persze ( nem a dolgozó szülőkre gondolok, meg akiknél nagyszülői segítség sincs). Mert a gyerekek is elfáradnak már az év végére, magas csoportlétszámok sok mindenkihez kell alkalmazkodni, mindig sok program is van, külön foglalkozások stb. A nyár meg semmi új élményt nem nyújt, ügyelet van, nincsenek programok sem kötött foglalkozások. Ellenben pokoli meleg nyarak vannak mostanában, az udvaron kint forr a levegő, biztosítunk mindig a gyerekeknek pancsolási lehetőséget, vizes játékokat, friss limonádét stb. de így is borzasztó. Sokszor már unják magukat, nem találják fel magukat az udvaron (nyáror már reggeltől fogva kint vagyunk ebéd időig). Én sajnálom azokat a gyerekeket akik egy hetet sincsenek szinte otthon egész nyáron és amikor bezárunk viszik át őket a tagóvodába. A másik pedig az, hogy ilyenkor összevont csoportok vannak és az összes problémás gyerek ott van egész nyáron csak nem szétosztva 6 csoportra hanem koncentráltan csoportonként 6-8 magatartás zavaros és persze az összes kisebbséghez tartozó is…..idegtépő és a többi gyereknek is ez külön megterhelő. Szóval én azt tanácsolom ha van rá módod és te meg tudod oldani ne vidd egész nyáron oviba, és ezt a kisgyerek érdekében írom, mert látom mennyire fáradtak és főleg az iskolakezdés előtt jól fog esni neki a pihenés.
tegnap 21:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát az én lányom most a két hetes téli szünet alatt meg volt őrülve otthon. Alig várta az óvodát. Hiába volt karácsony, találkoztunk rokonokkal, ismerős gyerekekkel, halálra unta a fejünket. Az egész nyarat biztosan nem venném ki, 3 hét mondjuk bőven elég, szabiból se adnának mondjuk ki többet egyszerre.
ma 08:59
 13/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom, az én kisfiam szeret oviba járni, de nem hiányzik neki és nem is unatkozik itthon, hisz szinte mindig átjön valaki, mi megyünk valahova, vagy program van.

Június végéig járt oviban eddig, a 2 hónapban pedig 2-3 hetet, de nem egybefüggően, hanem x napokon és teljesen jó volt.

ma 09:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!