Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Iskola előtt nyáron még lehet...

Iskola előtt nyáron még lehet oviba menni?

Figyelt kérdés

Barátnőm kisfia most lesz 7 éves, az enyém februárban 6.

Mindketten kezdik az iskolát szeptemberben. Ő kérvényezte tavaly, hogy maradhasson még.

Neki az a terve, hogy augusztus 31-ig viszi oviba, mert állítólag lehet, a ballagás csak formaság.

Ez tényleg így van? Nem rossz ez a gyereknek, hogy egyik nap ovi, másnap suli?

Jó, mi alig vittük amúgy is nyáron, mert meg tudtuk oldani, hogy itthon legyünk, van nagyszülő és unokatesó is, de szerintem a nyár az nyár, nem a tv előtt fekszik, gyerekekkel is van, programok stb.

Nem egy oviba járnak, de nyáron voltak együtt ügyelet alatt és szóba került a hétvégén, hogy milyen jó lesz idén is, én meg kapásból rávágtam, hogy már nincs nyáron ovi, aztán, hogy ő biztos nem megy.

Eléggé megorrolt rám, szerinte hülyeség az én nézőpontom.

Amúgy, megtudná oldani, nem azért viszi, mert nincs más lehetőség, csak könnyebb. Évközben is minden szünetben ott van.

tegnap 19:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Bár az enyém még óvodás, de egyik nap még bölcsibe járt, következő nap meg már oviba. Biztosan lehet nyáron is vinni, szeptembertől lesz csak iskolás a gyerek, augusztus 31-ig óvodás.
tegnap 19:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
tegnap 20:05
 3/13 anonim ***** válasza:
26%

Hivatalosan mehet augusztus 31-ig oviba. De nem "illik".

A ballagás az óvodai évek lezárásának jelképe. Egy iskolába készülő gyereknek màr semmi keresnivalója nincs a nyári ügyeleti rendben működő óvodában. Ilyenkor mennek a dolgozók szabadságra, tehát az a cél, hogy csak azok a gyerekek legyenek az ügyeletes oviban, akinek sehogy máshogy nem tudják megoldani a felügyeletét.

tegnap 20:13
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Hivatalosan mehet,de nagyon gáz lesz a gyereknek,hogy nincs normális szünet, ráhangolódás,váltás.
tegnap 20:18
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk pl augusztusban már nem lehet vinni a szeptemberben kezdő sulis gyermeket. Az a hónap már rá hangolódás, pihenés.
tegnap 20:47
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
Augusztus 31ig mehet oviba és sokan mennek is. Nem mindenki ül otthon. A legtöbben dolgoznak nyáron is.
tegnap 21:01
 7/13 anonim ***** válasza:
36%
Liza Naplojaban a kisfiu agusztus vegeig jart oviba, masnap meg suliba. Szoval lehet menni nyaron is
tegnap 21:03
 8/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen a válaszokat, én azt hittem, hogy a nagy csoportosoknak már nincsen, a ballagással véget ér az év is, jön az igazi nyári szünet, mint iskolában.

Tudom, hogy nem ül mindenki otthon, mi sem, de igyekszünk nyárra időzíteni a szabadságokat.

Szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy a nagyszülők is részt vesznek az életünkben mindkét részről, illetve vannak testvérek is, ahol akár hasonló korú a gyermek.

Kisfiam szeret oviba járni, volt minden nyáron pár napot és élvezte is, sok újdonság volt, neki az is egy plusz élmény.

Ettől független szerintem mindenkinek szüksége van a pihenésre, az óvodában is megvan a maguk kis feladata, amit véghez kell vinni, nekik is kell lazítani, regenerálódni… főleg iskola előtt, ahol már teljesen más lesz minden.

Ahogy haladnak előre úgy is egyre kevesebb szabadidő lesz, vagy inkább felváltja más.

tegnap 21:23
 9/13 anonim ***** válasza:
85%
6#os, majd az iskola megtanítja nekik az évi 14 hét szünettel, rövidített órákkal, tanítás mentes napokkal, hogy ez senkit nem érdekel a magyar közoktatásban.
tegnap 21:42
 10/13 anonim ***** válasza:
85%
Lehet vinni aug. 31.-ig. A nyári szünet 10 hét legalább. Én pl. nem vittem folyamatosan, csak ha muszáj volt munka miatt. Egyébként sokkal jobban szeretett bent lenni, mint otthon. Egyke és a brutál meleg miatt, ki se tudtunk menni késő délutánig. Jobb volt neki ha lehetett más gyerekkel játszani.
tegnap 21:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!