Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit csináltok ha nem akar...

Mit csináltok ha nem akar reggelizni otthon a gyerek? Az oviban csak 10kor kap kis gyümölcsöt ,és az ebéd csak 12kor van, de nem akar enni reggel semmit, nálatok hogy van ez? Aggódom nagyon a gyerekért

Figyelt kérdés

Nálatok mikor esznek az oviba a gyerekek?, nagyon aggódok miatta hogy éhezik szegény délig.

Szerencsére anno régen is volt a dédnagyszüleim idejébe hogy éheztek a gyerekek ,( valahogy csak kibírták) és nem lett utólag semmi bajuk, de annyira szomorú, aggaszt nagyon ez a helyzet

nov. 25. 09:53
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%

8:30-9 óra környékén kell kapjon a gyerek reggelit, kötelező. Étlap nincs kirakva az oviban? Nálunk mindig kint volt a heti étlap v. az óvoda honlapján is fent lehet. Kérdezz rá a reggelire az óvónőnél vagy az élelmezésvezetőnél.

A gyerekeim ovijában úgy volt, hogy 8:30-9 között reggeli, 10 körül gyümölcs, amit a szülők vitték, 12 körül ebéd, 15:15:30 körül, ébredés után uzsonna. Szerintem a legtöbb oviban ez a standard, független, hogy önkoris, egyházi vagy magánovi.

nov. 25. 11:40
 42/55 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy hülye meglátás, de nem lehet, hogy mire beértek, már reggeliztek a többiek?

Van egy barátnőm, ugyan bölcsis a gyerek, de 7:20-ra bent kell lenni, mert 7:30-kor reggeli van. Aki nem ér oda addig, nem kap reggelit. Csak tízórait.

nov. 25. 12:05
 43/55 anonim ***** válasza:
93%

egyébként hivatalosan a 3x étkezés úgy néz ki, hogy tízórai, ebéd és uzsonna, tehát amúgy tényleg nincs reggeli. ettől még nyilván (legalábbis nálunk így volt) a tízórait előbbre hozzák és ilyen 9:30 körül adják a gyerekeknek, úgyhogy reggelinek hívtuk mi is.

az enyém éhgyomorra indult mindig oviba, mert a munkaidőm miatt már reggel 6-ra be kellett vinnem és olyan korán egyszerűen nem tudott még reggelizni otthon. mások is voltak így, nem volt ebből probléma. viszont a tízórai (vagyis a "reggeli") az soha nem csak gyümölcs volt, hanem ami az étlapon szerepel, normál étel: kifli, felvágott, mikor mi.

nov. 25. 12:33
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az oviban van reggeli bár valamiért tízórainak hívják. Gondolom azok miatt a gyerekek miatt, akiket korábban visznek a dolgozó szülők, mert ők talán reggeliznek otthon. Szóval mi 8-8:15 között érkezünk, akkor van egy étkezés, 10 óra körül gyümölcs és délben ebéd. Majd ébredés után az uzsonna.
nov. 25. 12:38
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éhes, nem kell ennie, nem fog ennyitől éhen halni. De általában eszik. Hivatalosan az étlapon tízóraiként szerepel a kenyér stb. de reggelire kapják, tízóraira pedig azt a gyümölcsöt, amit mi viszünk. Óvoda válogatja, mikor adják a reggelit: Van, ahol egy időben, máshol folyamatosan mondjuk fél 9-ig. Nem lehet, hogy a) későn értek be és már nincs b) van reggeli étkezés csak hivatalosan tízórai? Egyébként én is úgy tudom, hogy a napi háromszori étkezés kötelező, a szülők által vitt gyümölcs ezen felül van.
nov. 25. 12:50
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ez egy magánovi? De szerintem is az lehet a félreértés alapja, amit az előző ír. Ha meg a gyerek beszámolója szerint nincs, azt nem venném készpénznek. Nálunk a gyerekek beszámolója szerint sose mennek az udvarra (de mennek), vagy legalábbis kabát nélkül, ebédre kolbász és pizza van (nem épp), alvás előtt nincs mese (van) és soha egyik gyerek se alszik.
nov. 25. 13:28
 47/55 anonim ***** válasza:
20%
46: azért az is érdekes, hogy egy gyerek folyamatosan csak handa-bandázik. Értem én, hogy 3-4-5 éves, az enyém is, és szokott ő is nagyokat mondani, meg elfelejteni, hogy aznap mi volt, vagy két nappal később jut eszébe valamiről mesélni, de hogy MINDIG??
nov. 25. 13:43
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

En is azert kerdeztem, hogy honnan tudja. Ugyan a gyerekem bolcsis, de o mindig azt mondja, ha kerdezem, hogy joghurt volt a kaja. Reggel-delben-este.

Termeszetesen nem 😂

nov. 25. 14:13
 49/55 anonim ***** válasza:
100%
48, az öcsém 3 évig evett az oviban csak sárgarépás levest :D
nov. 25. 14:13
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
#47, lehet hogy félreérthető voltam, ez az óvónők beszámolója volt hogy mit hallanak vissza, szóval az egész csoport összesítve.
nov. 25. 17:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!