Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire tolerálják ezt más...

Mennyire tolerálják ezt más ovikban?

Figyelt kérdés
Kislányunk 4 éves,ovis, a menetrendszerű megfázásokon kívül semmi baja. Picit folyik az orra meg köhög,de ennyi, jó a közérzete. Komolyabb betegségeknél nyilván otthon tartjuk. Az orvos is azt mondja nyugodtan mehet oviba. Párommal olyan munkahelyünk ahol, ahol nem engedhetjük meg magunknak,hogy folyton otthon üljünk,nagyszülő nincs. Az óvónők puffognak hogy miért visszük,mert az ő egészsége,a többi gyerek,meg az agyára meg a nátha stb... nyilván nem mi vagyunk az egyetlenek. Máshol is ennyit hisztériáznak ezen,vagy csak mi "fogtuk" ki?

nov. 7. 14:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk nem teszik szóvá, de mondjuk nem is jellemző, hogy betegen beviszik. Meg itt sokan otthon tartják a gyereket "csak úgy" is 1-2 napot, amikor pl szólnak, hogy sok óvónő beteg és összevonások vannak. Aki azt nem szereti, nem viszi pár napot. Szóval ez a nurofenezve bedobják a lázas gyereket, olyan nem szokott lenni. Sima állami ovi.
nov. 7. 15:28
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
Mienk falusi ovoda. Sajnos sokkal tobb a tanulatlan,buta szulo mint hitrem. Itt programh bebuszoznak a varosba, cigiert energiaitalert,otthon is van, munkanelkuli,de betegen beadja a gyereket. Sajnos tobb hatranyos helyzetu is van, akinek jobb a dolga bent (meleg van,kap enni) mint otthon,igy oket nem kuldik haza. Sajnalom a gyerekeket, de ez akkor is felhaborito!!
nov. 7. 15:49
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

"emiatt baromi sokat hiányzott az enyém."

Nem emiatt hiányzott sokat a gyereked, hanem mert eredendően sz*rabb immunrendszerrel rendelkező típus. Az én gyerekem kb. sosem hiányzik ovisként sem, pedig oda is bemennek más beteg gyerekek, de rám ütött, én se voltam sosem beteges, felnőttként se vagyok.

Ennyi. Mire kijönnek az első komolyabb tünetek, nem csak a kis orrfolyás, hanem a láz, a hurutos durva köhöges, egyebek, addigra már rég lefertőzték a többieket a gyerekek. A tiédet is. Hiába nem viszi másnap az anyja, a tied már akkor is beteg.

Nem véletlen, hogy ugyanabba a csoportba járva is vannak gyerekek, akik minden második héten otthon vannak, meg olyanok, akik évi 3-4 alkalommal betegek, pesig egy közösségben vannak.

nov. 7. 16:33
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Nàlunk nem szólnak ha kicsit folyik az orra egy pàr napig, vagy köhécsel (nem fuldoklik, vagy hörög)

Viszont nem is jellemző hogy a nyakig taknyos gyereket beviszi bàrki is...

#13mal egyetértek. A lànyom kb 3x volt beteg egy évben ovis koràban ( volt olyan hogy a dokinő felhívott hogy elköltöztünk e mert nagyon régen voltunk nàla) Vasból van!

Bezzeg a fiam!

Màr 2 éve jàr közösségbe, de még most is ugyan ott tartunk. 1,5 hét ovi 1 hét itthon.

Ugyan az az óvoda ugyan az a csoport.

Ő ilyen.

nov. 7. 19:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is azt mondják, hogy csak teljese egészségesen menjen, esetleg minimális orrfolyás, köhögés már nem fér bele. Én otthon tudok maradni vele, mert van pici testvér és tényleg 1 hét után meg is gyógyul, utána semmi baja.

Viszont a vicc, hogy az óvónők meg folyton köhögnek és fújják az orrukat..

nov. 7. 19:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Minimális orrfolyás miatt is úgy néznek rám, mint a véres rongyra, mert mivel itthon vagyok a kistesóval, kutya kötelességem lenne itthon tartani. Valamit az is, hogy ebéd után azonnal érte menjek, szintén mivel itthon vagyok. Az, hogy a gyerekorvos mondta azt, hogy járhat oviba, az nem számít. Nálunk a mentalitás kb az, hogy menjen az egészséges gyerek, de csak annyit, amennyit muszáj és lehetőleg zárás előtt másfél órával vigyék el az összeset.
nov. 7. 20:03
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

Nálunk egy kis köhögés, orrfolyás belefér. Azt mondták, hogy ha a doki engedi akkor ők is.

A fiam most kezdte az ovit, jelenleg 4.hete köhög folyamatosan (akármit csinálok nem hagyja abba), egyéb baja nincs.

Viszont tesóméknál ha napközbe köhint a gyerek egyet, már délután mondják, hogy nem kéne vinni betegen.

nov. 7. 21:49
 18/19 anonim ***** válasza:

#14 vok

na nekem a délben hozzam haza a nagyot, soha szóba se került

Szóval ez gondolom nagyon intézmény függő

nov. 8. 14:20
 19/19 anonim ***** válasza:
2 gyerekem jár ugyanabba az óvodába, más csoportba. Még így is eltérés van, mit tolerálnak, mit nem, és persze megy a kivételezés is. Egyik csoportban alapból nem jellemző, hogy betegen is bevinnék a gyerekeket, de sokat is tűrnek az óvónők, náluk kb csak a hányás, hasmenés, láz a betegség. Másik csoportban már kis orrfolyásnál szólnak, de közben meg a kivételeseknek mehet úgy is a gyereke, hogy 2 levegőt nem tud hurutos köhögés nélkül venni, és lathatóan bágyadt, de az anyja tolja be, és el van neki nézve valamiért. (Velem nem kivételeznek, és emiatt nem tudok dolgozni menni, mert havi 2 hetet enyhén, átlátszóan taknyol...)
nov. 10. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!