Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire tolerálják ezt más...

Mennyire tolerálják ezt más ovikban?

Figyelt kérdés
Kislányunk 4 éves,ovis, a menetrendszerű megfázásokon kívül semmi baja. Picit folyik az orra meg köhög,de ennyi, jó a közérzete. Komolyabb betegségeknél nyilván otthon tartjuk. Az orvos is azt mondja nyugodtan mehet oviba. Párommal olyan munkahelyünk ahol, ahol nem engedhetjük meg magunknak,hogy folyton otthon üljünk,nagyszülő nincs. Az óvónők puffognak hogy miért visszük,mert az ő egészsége,a többi gyerek,meg az agyára meg a nátha stb... nyilván nem mi vagyunk az egyetlenek. Máshol is ennyit hisztériáznak ezen,vagy csak mi "fogtuk" ki?

nov. 7. 14:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%

Máshol is ennyit hisztériáznak.

Én csak óvónőnek tanulok, már gyakorlaton "verik belénk", az egyik kislány egyet köhintett, már magyarázta az óvónő, hogy nézzem meg behozzák betegen...

Már én is alig mertem köhögni, folytottam vissza mindig, nehogy engem is hazaküldjenek, pedig az ég világon semmi bajom nem volt.

nov. 7. 14:40
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk nem. Szülőin is elmondták, megértik, ha kicsit taknyos, kicsit köhécsel,.nyugodtan vihetjük. Nyilván ha hányásig köhög, nem tud aludni a köhögéstől, emiatt a többit zavarja, dől a zöld cucc az orrából, rossz a közérzete, esik-kel, mert leveri a nátha, akkor nem visszük. De amit te írsz ez nálunk simán belefér. Ha minden kis takonnyal itthon marad, maradhat itthon szeptembertől áprilisig nyugodtan.
nov. 7. 14:47
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is megy a hiszti, múltkor meg is kérdeztem tőlük, hogy akkor október és május között ne jöjjünk egyáltalán? Olyan szinte sosincs, hogy ne köhögjön meg ne kelljen párszor orrot fújni. Nem csak te fogtad ki, sajnos ha nem magánba jár, akkor pont így fognak viselkedni.
nov. 7. 14:56
 4/19 anonim ***** válasza:
62%
De azért az megvan ugye, hogy nagyon sokan full betegen is beviszik a gyerekeket? Gondolom tele van a puttonyuk az ilyenekkel az óvónőknek és inkább már mindenkinek szólnak..
nov. 7. 14:59
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk tényleg csak a valódi betegség miatt szólnak, meg a zöld takony miatt. De egész intelligens a szülői gárda, így nem is nagyon hozzák így őket - 1-2 kivétel azért mindig van. De mióta kivették a lányom orrmanduláját, szerencsére (lekopogom) elkerülnek minket ezek. Amióta ovi van szeptember óta, nem volt beteg. (Tavaly meg sajnos sokat) - ugyancsak 4 éves.
nov. 7. 15:00
 6/19 anonim ***** válasza:
60%

Az óvónők mindig puffognak, mindenen, nekik az a jó gyerek, aki otthon maradt.

Ha az orvos azt mondja mehet, akkor mehet. Ha az óvónők ezzel nem értenek egyet, a dokival konzultáljanak.

nov. 7. 15:09
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk vannak szülők akik totál betegen is behordják a gyereket, mert lesz@rják. Ilyenkor az enyém álltalában elkapja, úgyhogy már szóltam az óvonőknek, hogy jólenne, ha nem engednék ezeket a gyerekeket, mert más is szív. Természetesen, ha az enyém beteg, akkor itthon tartom. Az óvoda nemtud mit csinálni, mertha az orvos engedi, akkor ez van, de nekik se tetszik. A kis orrfolyással nincs baj azzal szerintem sokan beviszik azt nálunk szóvá se teszik.
nov. 7. 15:10
 8/19 anonim ***** válasza:
28%
Én amerikában élek, itt simán beviszi mindenki a gyerekét betegen. Itt nem nagyon tollerálják a szabadságot, így nincs más választásunk.
nov. 7. 15:14
 9/19 A kérdező kommentje:

4es tisztában vagyok vele, de most úgy őszintén ezzel mit lehet tenni? Semmit. Ez eddig is így most is így van meg lesz.

Még a fejük tetejére is állhatnak,de ha van igazolás az orvostól onnantól kezdve nincs mit tenni... mindenki lelkiismeretére van bízva.

nov. 7. 15:20
 10/19 anonim ***** válasza:
63%
Bár ilyen oviba jártunk volna - nálunk vitte be minden szülő félbetegen meg taknyosan meg tbc-sen köhögve a kölykét, emiatt baromi sokat hiányzott az enyém. Mert igen, én nem viszem be betegen meg félbetegen - mert arra gondolok, hogyha a másik szülő kölyke kiesik emiatt, akkor szidja majd a nénikémet: _jogosan_. Tüsszögnek, köhögnek a kölykök a nagyvilágba.
nov. 7. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!