Mennyire tolerálja a főnökötök hogyha táppénzre vagy állandó szabadságra mentek ha beteg a gyerek?
Nyilván senki nem akar gyereket ápolgatni. Hidd el, minden szülő annak örül, ha a gyereke egészséges. Beteg gyerekkel otthon lenni nem olyan nagy buli. Táppénzt kapni, ami jóval kevesebb pénz, nem olyan nagy buli.
De kire hagyja a beteg gyerekét, ha olyan kicsi, hogy egyedül nem maradhat?
Apa, nagyszülő, keresztszülő, rokon, fizetett segítség. Meg lehet oldani, csak kényelmesebb a munkát másra hárítani.
4-es, te meg beszélj a főnököddel, hogy a továbbiakban ezt már nem tolerálod. Ha nem érdekli, ketess más munkát.
Tényleg? És ha a nagyszülők is dolgoznak még, meg a keresztszülőknek is gyerekeik vannak (picik), akkor mégis kire hagyja a szerencsétlen?
Na, épp ezért tart ott a világ, ahol. Sok fiatal inkább nem vállal gyereket.
Nekem még nem szólnak, fél éve mentem vissza dolgozni, de már a hangjukból kitűnik, ha szólok, h beteg a gyerek, meg húzzák a szájukat.
A kollégák is amúgy. Utána mikor visszamegyek, úgyis állnak hozzám, dacolva, távolságtartón. Dehat én vagyok az anyja, ki legyen otthon vele, mikor rosszul van?? Ferjemmel szoktuk megosztani.
Amúgy leszarom őket, nem tudom máshogy megoldani. Ha nem tetszik, majd kirugnak.
Ez a világ ilyen téren is hibás.
Régen nem volt gond. Természetes volt, h egy kisgyerekes sokat hiányzik.
Családtervezéskor kell odafigyelni, hogy majd legyen, aki vigyáz a gyerekre. Beteg gyerek nem a munkáltató problémája, azt a szülőnek kell megoldani.
Gondolom ti se örülnétek, ha pl boltba nem tudnátok menni, mert az eladó otthon ül a beteg gyerekkel. Vagy nem tudnátok postára, bankba, vagy épp orvoshoz menni, mert az ügyintézők meg az orvosok táppénzen vannak a gyerekükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!