Mennyire probléma a közintézetekben, ha a gyereknek diétáznia kell illetve állandó gyógyszere van?
Figyelt kérdés
Hátrányba kerül egy bölcsödei felvételnél, vagy egy ovinál? Mi van akkor, ha mondjuk diabéteszes és inzulinra szorul a gyermek. Az óvónők beadják a gyereknek? Mert ugye gyógyszert nem adhatnal a gyeteknek. Mennyire nehéz így intézményt választani?2014. nov. 3. 07:55
1/9 anonim válasza:
én is így a vége felé 1x-2x megijedtem a szüléstől és volt olyan érzésem hogy "elegem" van ebből az állapotból, a gyomorsav, az hogy alig bírtam mozdulni, 4-5órákat aludtam az utolsó hónapban, az hogy nem tudom levágni, kifesteni a lábkörmöm, hogy deréktől lefelé nem tudtam borotválkozni rendesen...stb...és már visszaakartam kapni a testem és a karomban fogni a picit. :)
2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem ide tervezted írni. :-)
2014. nov. 3. 08:06
3/9 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon intézményfüggő. Van ahol nem gond a diéta de anyának kell vinni minden napra az ebédre valót, van ahol meg inkább fel sem veszik.
4/9 anonim válasza:
Sajnos hátrányba kerülhet, mert elvileg kötelező, de nem minden ovi vállalja fel. Mert külön étkezés kell, és az inzulint és semmilyen más gyógyszert ők csak úgy nem adhatják be.
5/9 anonim válasza:
Nálunk van olyan anyuka, aki minden reggel hordja be a gyerek napi kajáját az oviba. Gyógyszerről sajnos nem tudok nyilatkozni.
6/9 anonim válasza:
Én minden nap viszem neki a kaját az oviba. Ő ételallergiás. Gyógyszerből az életmentőt adják be neki. Inzulinost akkor vállalnak, ha be tudja adni magának.
7/9 anonim válasza:
Gyógyszert csak akkor adhatnak, ha tényleg életmentő. Kislányomnak hörgőszűkülete van és asztmás. Semmi gond nem volt a felvételijével, mondták, hogy legyen a táskájában a rohamoldó pipája, azt beadhatják neki.
8/9 anonim válasza:
Amennyiben rendelkezik a gyerek hivatalos orvosi igazolassal a betegsegerol, akkor kulon dietas etkezest biztositanak neki. Gyogyszerbeadashoz szinten szakorvosi javaslat kell, arra beadjak. Itt viszont az inzulin nem szajon at veheto be, hanem injekcio-vagy nem? Ezt elutasithatjak. Hivatalosan csak szakkepzett apolo adhat be injekciot. Arra pedig keves esely van, hogy a bolcsiben legyen. Inzulinpumpat kellene inkabb beszerezni
9/9 anonim válasza:
Lányom tejalerrgiás és asztmás. Van diétás koszt az oviban (bár nem túl finom), és beadják az asztmagyógyszerét is, ha kell. Van epilepsziás csoporttársa, neki is beadják a kúpot, ha rohama van. Ismerős gyereke cukorbeteg, na, ők futottak pár kört, az ovik nem akarták fogadni a kislányt, mert pár óránként mérni-szúrni kell... Aztán találtak egy ovit, ahol az óvónéninek is diabos gyerek van, és ő vállalta, hogy megméri a gyereket, ha szükséges, és ad neki cukrot, ha kell. Így is félnapos volt a kislány, otthon reggelizett és ebédelt (anyuka gyesen maradt). Már iskolás, és magát szúrja, tízórait visz magának, és otthon ebédel. 9 évesen olyan önálló gyerek, hogy csak na!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!