Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akiknek már jár egy ideje az...

Akiknek már jár egy ideje az óvodába, mennyi probléma van az óvónőkkel, óvodával?

Figyelt kérdés

Azt hittem, jó óvodát választottunk, az elején elengedtem pár dolgot, de igazából elég komoly gondok vannak az óvónőkkel. Már befejezzük itt az ovit, mert ez az utolsó év.

Akiknek ovis korú gyerekük van, mennyi gond van az óvónőkkel? Szívesen külditek őket oviba, mert jó kezekben vannak? Vagy vannak aggályaitok, feszültségek?

okt. 9. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Én már előre félek, bár mégcsak két éves a fiam. Engem anno az egyik óvónő többször megráncigált, illetve ki akarta mosni a számat szappannal. Mással is csinálta. A másik óvónéni egy tündér volt.

Amikor szóltam otthon, akkor még majdnem kaptam is érte, hogy hazudozok. Én úgy tudom elképzelni, hogy nagyon sok helyen megy ez. Mindenki ideges, rohanás van, valahol pedig le kell vezetni mindezt...

okt. 9. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Én több csoportra látok rá a barátokon keresztül, és az látszik egyértelműen, hogy óvónő-függő. A mi csoportunk zseniális. Viszont két másik kettőt ismerek és borzasztó. Azokba nem küldeném jó szívvel a gyerekemet.
okt. 9. 13:56
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

Gyerekkori emlekeim rosszak az ovirol. Kivetelezos, gonosz emberek vettek korul. A daduska lefelezte a turorudimat, mert a masik felet oda adta annak akinek az apukaja orvos volt.

De ezt massal is megcsinalta.

Mikulas jott a csoportba amit adott csomagot elvette a kifestom..

A szuleim nem hittek nekem.

Ezekbol tanulva, maganoviba vittem a gyereket. Nem bantam meg

okt. 9. 14:13
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
Középsős a lányom, idén kaptak egy új óvónőt, az előző sajnos felmondott. Amikor bejött a szeptemberi hideg, a gyerekem rövid ujjúban rohangált az udvaron éppen, amikor érte mentem. Pulcsis idő volt, amikor megkérdeztem hogy miért nincs rajta több ruha, azt a választ kaptam ettől az óvónőtől, hogy azt mondta a gyerek, hogy nem fázik. Micsoda szerencse hogy 4 éves gyereket hagynak dönteni egy ilyen helyzetben, télen sincs kedve overalt felvenni, majd azt sem adja rá a mínuszban? A másik probléma, az ügyeletes összevont csoportban csapatosan trécselő óvónők és dajkák. Az se tűnne fel nekik ha random idegen menne be az utcáról és elvinne magával pár gyereket csak úgy. Ezt már többen jelezték az intézményvezető felé, talán mostmár lesz változás.
okt. 9. 14:40
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is nagyon rossz ovis korom volt, utáltam járni, az óvónők bunkók voltak velünk, meg volt egy kedvenc kislány, mi meg kb rohadjunk meg a sarokban mindenért. Az első emlékem is ovis, ordít velem az óvónő, mert felhajtottam a szőnyeg szélét kb 3 centire, mert valamit játszottam.

Igyekeztem nem rávetíteni a gyerekemre a saját emlékeimet, és ő szeret is oviba járni, tündéri óvó nénik vannak, nem olyanok, mint az enyémek voltak.

100% óvónő függő, mert ugyanebben az oviban van olyan is, akitől rettegnek a gyerekek.

okt. 9. 14:45
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
3# Látom ilyen máshol is van. Nálunk a kedvenc kislány kapta az én mandarinomat, és mikor szóltam, hogy én nem kaptam, még kiröhögtek, hogy azt se tudom, mi az a mandarin, ne mondjam már, hogy kell nekem is. Aztán a kislány vitte sorban meghámoztatni az övéit, volt neki vagy öt.
okt. 9. 14:48
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Második gyerekem jár oviba. Az elsőnek tökéletes óvónői voltak, pedig volt egy váltás is, semmi panaszom nem volt. Talán csak annyi, hogy az elején rendszeresen túlöltöztették a gyereket, mert nem mert még szólni.

A kicsi is ugyanoda jár, neki is remek óvónői vannak, az egyik ugyanaz, mint a nagynak volt.

Semmi panaszom nincs rájuk. Szeretik, foglalkoznak vele. Őt nem öltöztetik túl.

Sima állami, lakótelepi ovi.

okt. 9. 17:48
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Mindkét gyerekem ugyanabba az oviba, csoportba, ugyanazokhoz az óvónőkhöz, dadushoz járt/jár ( a nagy már 12 éves, a kicsi 4). Maximálisan megvagyok mindennel elégedve. Állami ovi.
okt. 9. 18:44
 9/12 anonim ***** válasza:
51%
A gyerekekkel tökéletesen bánnak, a szülőket nem szeretik. Végülis ez mindegy, de azért néha jó lenne feltenni pár kérdést anélkül, hogy utálva érezném magam. A fiam imádja.
okt. 10. 22:20
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Még csak nem is intézményfüggő, jó óvónőket kell kifogni. Több óvónő van családi-baráti körben, hát hallok sztorikat, aggódtam is. Az nagy mák, hogy a kislányom csoportjának 2 óvónője is van (tudok olyanról, ahol már egy sincs, illetve fősulit végző tanulók viszik a csoportot). Az egyik tündéri, a másik boszorkány, de úgy látom, csak a szülőkkel (és kifejezetten velem) tirpák, a gyerekekkel nem. Szakmailag kb. bízom bennük. Most elküdték a kislányomat szakszolgálati vizsgálatra, mert nem áll szóba velük, és nem tudom, hogy a gyerekemmel van-e gond tényleg, vagy simán rühelli az óvónőket.
okt. 12. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!