Miért kell ebből ekkora problémát csinálni?
Egy kisebb városban lakunk, itt kb mindenki ismer mindenkit, mi nemrég költöztünk ide. Gondolom azért is idegenkednek tőlünk, mert nem ismernek.
Én új munķahelyen kezdtem, 2 műszakban dolgozom és így sokszor olyan a beosztásom, hogy nem tudok a gyerekért menni az óvodába, ezért sokszor barátom szokta elhozni a lányunk.
Most jön a lényeg, barátomnak elég megosztó kinézete van, ezalatt azt értem, hogy tele van tetoválással az egész teste és piercingjei is vannak. Emiatt az egyik óvónő megjegyzéseket tett rá, hogy nem biztos, hogy olyan jót tesz a gyerekeknek, ha ilyen kinézetű embert látnak. Illetve ő egy építkezésen dolgozik és sokszor munka után megy oda, mert pont úgy végez és ugyanez az óvónő szóvá tette, hogy miért megy ilyen koszosan oda. Zárójelben megjegyzem, hogy azért, mert így is zárásra ér oda és ha munka után először hazamenne, nem érne oda a lányunkhoz időben, csak sokkal zárás után érne oda.
Kifogtatok egy begyepesedett, maradi, múltszázadban megrekedt óvónénikét. Gondolom nem az a fiatal 25 éves pályakezdő lányka, hanem 50+-os vén csotrogány.
A gyerekek pont leszarják. Az érintett gyerek meg nyilván tudja, hogy miért néz ki "úgy". Le kell szarni a véleményét, pont.
A koszos ruhában megjelenés jogos: beszennyezheti az ovit. Vonatra, buszra sem engednek fel elvileg ilyen öltözékben.
Ami meg a megosztó külsejét illeti: ha az apja lenne a gyereknek, akkor is szóvá tennék vajon? Vagy ha apja és anyja is így nézne ki, senki sem hozhatná-vihetné?
"A koszos ruhában megjelenés jogos: beszennyezheti az ovit. Vonatra, buszra sem engednek fel elvileg ilyen öltözékben."
Oké, csak lehet, hogy még így is tisztább, mint a sok Lakatos Negró Alehandró Rikárdó, aki jó ha heti 1x lefürdik...
Nem tudom, egyesek miért csinálnak ebből problémát, szerintem ez a korosztály (szerencsére) kezd kihalni.
Anya vagyok, rikító színű hajam van, van pár tetoválásom, piercingem, a férjem fizikai munkásként muszáj, hogy néha koszosabban menjen a gyerekért. Még soha senki sem szólt nekünk, egy gyereket se láttam ijedten nézni, az óvónők kedvesek, mosolygósak velünk szemben.
Szerintem csak kifogtál egy vaskalapos némbert, aki azt hiszi, a véleményétől átfodul a világ. Nem kell vele foglalkozni.
Mondjuk vihet magával egy táskát és beleteheti a viseltes ruhát és felvehet egy tisztát. Nedves törlőkendővel kezét, arcát, lábát megtörölheti.
A mentős sem véres egyenruhában viszi a gyerekét...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!