Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért skatulyázzák be a...

Miért skatulyázzák be a gyereket “nem normálisnak”, ha az óvodában jobban szeret egyedül játszani, mint a többi gyerekkel?

Figyelt kérdés

Óvónő azt mondja problémás a gyerek, mert nem játszik a többiekkel.

Én is ilyen voltam gyerekként és lettek barátaim, hátrányt sosem éreztem ebből. Valószínűleg tőlem is örökölte ezt a tulajdonságot.

Most tegyem át másik oviba? Nem szeretem ha beskatulyáznak valakit, főleg ha egy pedagógus teszi ezt meg.

jún. 18. 21:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%

Jelzett egy problemat kerdezo, te meg tulporgod.

Ertem, hogy mit mondasz, de ha feltunoen keruli a gyerekeket, az igenis jelezhet valamit.

Inkabb beszelj ezzel az ovonovel, hogy o most mit javasolna, mire gondolt.

jún. 18. 22:00
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
Talán mondjuk nem minden gyerek vágyik a zajos óvodára,a sok gyerekre,hangoskodásra,visszahúzódó a gyerek,inkább anyát akarná,stb 🤣🤣🤣 kedves 1es. Nem tudom miért kell azt gondolni,hogy a gyerekkel van a baj...
jún. 18. 22:03
 3/18 A kérdező kommentje:

#2 így van, vendégségben pl. elszokott játszani a gyerekekkel…

Mondom.. emlékszem én is ilyen voltam. Számomra érdekesebb játékokat találtam ki a mint amiket a többi gyerek, és így tökre elvoltam.

jún. 18. 22:08
 4/18 anonim ***** válasza:
82%
Imádom mikor elvárják,hogy minden gyereknek ugyanúgy kell viselkednie,egy visszahúzódóbb gyerek azonnal nyíljon ki,kiabáljon,ő legyen a bandavezér stb...
jún. 18. 22:11
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Mondd neki, hogy szerinted meg ez a mentalitás a problémás.

Kapja be a begyepesedett vénasszony.

jún. 18. 22:18
 6/18 anonim ***** válasza:
89%
Konkrétan az én lányom is hasonló karakter. Azt mondta, már ki készül az óvodától és meg is értem. Van egy két barátja, aztán annyi.
jún. 18. 22:37
 7/18 A kérdező kommentje:
#6 és a pedagógusok téged is csesztetnek emiatt?
jún. 18. 22:42
 8/18 anonim ***** válasza:
81%
Ott azért vannak, hogy átjöjjön nekik néhány alap infó a szociális életről, ami később nagyon hasznos lesz nekik, de amúgy az meg az óvónő dolga, hogy őt bevonja, ha félrehúzódóbb, nem értem, mit címkézgeti, ez egy gagyi óvónő.
jún. 19. 00:17
 9/18 anonim ***** válasza:
17%
Azért mert a gyereked már most felsőbb rendűnek érzi magát, ő elvonult mert ő okosabb, hagyjál már. Egyszerűen nem akarnak vele játszani mert különc. Lehet(ne) egyedi, de nem az. Nincsenek alap szoc készségek, nem hozzá azt, ami elvart lenne. Igen, a közös játék az. És igen ez probléma pedagógus szemmel.
jún. 19. 01:49
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom most csinálták a szociometriát, ennek az eredményét jelezte. Mert nem mindegy, hogy egyáltalán nem kapcsolódik be a többiekhez (akármilyen okból), vagy bevonható, játszik velük is és EMELLETT szeret egyedül is lenni. Mert ha soha nem játszik másokkal az jelezhet problémát a gyereknél és/vagy a csoportdinamikában. A peremhelyzeti gyerekeket próbálják beilleszteni a csoportba, a "bandavezéreket" meg úgy terelgetni, hogy ne szorítsanak ki senkit és lehetőleg jó irányba vigyék a csoportot (mert őt követik). De ha a peremhelyzeti gyereket nem sikerül sehogysem a csoprtba integrálni az baj. Nyilván látatlanul senki sem tudja, hogy mennyire kapcsolódik be, hogy belehet-e vonni a csapatjátékokba, együttműködéses feladatokba. Nem kell minden gyereknek egyformának lennie, sem hangadónak, vannak félénkebb, halk gyerekek, de ők is játszanak másokkal, ha megtalálja a hasonló csendesebb társat, akivel közösen játszanak és beáll a körjátékba, a társasjátékba stb attól függetlenül, hogy a nagy rohangászós, kiabálós játékokat/gyerekeket "kerüli". A mértéken a hangsúly, a sohasem játszik mással a pedagógusnak egy jel arra, hogy vagy a gyerekkel vagy a csoportdinamikával van valami.
jún. 19. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!