Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért skatulyázzák be a...

Miért skatulyázzák be a gyereket “nem normálisnak”, ha az óvodában jobban szeret egyedül játszani, mint a többi gyerekkel?

Figyelt kérdés

Óvónő azt mondja problémás a gyerek, mert nem játszik a többiekkel.

Én is ilyen voltam gyerekként és lettek barátaim, hátrányt sosem éreztem ebből. Valószínűleg tőlem is örökölte ezt a tulajdonságot.

Most tegyem át másik oviba? Nem szeretem ha beskatulyáznak valakit, főleg ha egy pedagógus teszi ezt meg.

jún. 18. 21:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván hülyeséget beszél az óvónő, de arra készülj fel, hogy az óvoda még hagyján, majd az iskolás évek lesznek kemények ilyen szempontból, ha nem követi épp majd az aktuális divatot - nem olyan telefonja lesz, nem azokat a zenéket hallgatja, nem azokat a ruhákat/márkákat hordja, stb.

Igaz, ott nem a pedagógus lesz a probléma forrása, hanem az osztálytársai...

jún. 19. 08:32
 12/18 A kérdező kommentje:

#11 szerintem Iskolában mivel nincs annyi szabadidő és játék rá fog kényszerülni hogy beszélgessen, többet játszon másokkal.

Másik dologra: meg lesz tanítva neki hogy kretén gyerekeket hogy kezelje. Legtöbb ilyen ruha miatt csúfolódó gyerek sötét mint az éjszaka. Otthonról hozza.

jún. 19. 08:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is csak amiatt utálta az óvodát, mert ott ordítoztak és szaladgáltak a többiek. Lett egy kishúga, amikor ő már annyi idős lett, hogy be tudta vonni játékba, akkor itthon, csendben, nyugalomban, kettesben remekül eljátszottak.

Emlékszem, amikor kiscsoportos volt. Mentünk érte, bepillantottam a szobába, milyen életképet látok a csoportról. Szaladgáltak és hangoskodtak a többiek, ő meg csendben félrevonulva egy képeskönyvet nézegetett. Mondtuk is egymásnak a párommal: azt legalább senki nem veszi el tőle.

Aztán nagycsoportos korára lett egy-két barátja. Ami pontosan 1-2 emberrel több, mint amennyi nekem volt annak idején. :-)

jún. 19. 10:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Sulisommal mi is benne voltunk (most volt elsős), ebben a divatozásos történetben. De azért vannak normális gyermekek is, nem jár a lányom gagyi ruhákban, de nem is a legújabb divat szerint öltözködik. És, volt, aki ezért nem lett a barátja de már túl vagyunk ezen, csak egy kicsit el szomorított a dolog. Első osztály... 🙁 Ahh
jún. 19. 11:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam is csendes, de nálunk ezért nem szóltak be, meg semmi. Nem is bánják szerintem, mert sok a gyerek, és van snis, nálunk szerintem direkt örülnek is, ha nyugisak... bár az én fiam a foglalkozásokat szereti, csak a vad, hangos játékokat nem.
jún. 19. 12:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem fiatal pedagógusról szó, lehet csak az idősebbek között vannak ilyen beszűkült agyúak. Beszólni nem akarok neki, meg megmondani neki hogy tehetségtelen a szakmájában, mert végén azt a gyereken csapódna le a bosszúja.
jún. 19. 14:45
 17/18 anonim ***** válasza:
17%
Lehet menni óvónőnek. 😊
jún. 19. 20:03
 18/18 anonim ***** válasza:
92%

Nekem 2 fiam van. Egyik egy kis minden lében kanál, pörgős, be nem áll a szája, akit imádnak, csak ha túlpörög, nehezebb vele. És a másik, akit reggel beadok, beül a sarokba, egész nap eljátszik 1db kiskocsival, nem szól egy szót sem, szabályokat betartja, csak kb szobanövény az oviban. (Csak ott, itthon nagy a szája neki is.)

Egyik sem jó az óvónőknek, most fogják küldeni a kisebbet is a szakszolgálathoz. Én már csak nevetni tudok rajta... Ha élettel teli, nem jó, ha szobanövény, az sem jó. Egyszerűen, ha nem a tankönyvi eset egy gyerek, nem jó. Bele KELL préselni a gyerekeket a tankönyvi formába, különben "problémás"...

Amúgy én is, apja is csendesebbek voltunk, semmi bajunk.

jún. 22. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!