Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akik nénizitek a fiatalabb...

Akik nénizitek a fiatalabb óvónőket, miért teszitek?

Figyelt kérdés

Most kezdte a gyerekem a kiscsoportot. Az egyik óvónő kb 45, a másik max 35 éves, a ped asszisztens szerintem 30 alatt van. A facebook csoportban pedig 10-ből 9 anyuka néniként hivatkozik rájuk, "Juli néni ezt üzeni", "Piri néni azt kéri". A gyereknek nyilván én is így mondom, de felnőttek egymást közt miért neveznek egy másik, hasonló korú felnőttet néninek? A dajka idősebb, kicsi unokája van, de őt se nénizem, csak magázom (az óvónőket ráadásul tegezzük).

Persze más, ha tényleg idős az óvónő, én is nénizem a 80+ éves szomszéd nénit, de itt most nem erről van szó.

okt. 6. 12:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Ez csak megszokás, ha 100-dzor így mondod valaki nevét, akkor 101-jére is ez fog általában kicsúszni a szádon. Mivel az esetek 95%-ban Juli néninek nevezed majd, tekintve, hogy többynire a gyerekeddel beszélsz róla, így automatikusan erre all majd át az agyad.

Ez olyan, mint amikor apának hívod a férjed, mert annyiszor így nevezed egy nap, vagy mittudomén, Öcsinek becézel valakit, úgyis így fogsz rá hivatkozni.

okt. 6. 13:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Én azért így, mert így hivatkozom a gyerekemnek rá, és nyilván nem haverkodásra használom a kapcsolatot, így a gyerekemmel, meg a rokonokkal, barátokkal, szülőtársakkal így beszélek róla 90%ban. Most az a 10%, amíg vele beszélek.. neki próbálom tegezni nyilván, de a néni a megszokott. Szülőtársaknak is.

Ez nem attól függ, hogy hozzámképest néni-e, hanem a gyerekhez képest néni.

Szerintem fontos megtartani a határokat, nem szabad összemosni, és barátként beszélni róla. Nekünk ő nem Juci, hanem Juci néni, a gyerekem óvónője, és nem a barátnőm, ahogy szülőtársaknak sem. Kollégákra is úgy hivatkozol, hogy Katika a pénzügyről. Nálatok meg Andi az óvónő, csak könnyebb az Andi néni.

okt. 6. 13:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert mit írjon, simán Piri meg Juli? A Piri óvónő mivel lenne jobb? Vagy hivatalosan a Kovács Piroska óvodapedagógus kellene hogy legyen?
okt. 6. 13:23
 4/14 A kérdező kommentje:

Én simán Pirit szoktam írni, mivel mondták, hogy szólítsuk őket a keresztnevükön. Mint ahogy a kollégáknak is Katikaként hivatkozok a pénzügyesre, ha mindenki tudja, kiről van szó.

Haverkodni meg aztán végképp nem akarok, távol álljon tőlem.

Köszi a válaszokat, kezdem érteni.

okt. 6. 13:43
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen kedveskedés. Azt érzi, hogy nem "odavág" valamit.
okt. 6. 13:46
 6/14 anonim ***** válasza:
17%
Mi szülők nem nénizzük még az idősebb óvónőt sem. Max a gyerekek előtt mondjuk így. Faceboo coportban nem igazán szoktuk egymás közt szólítani őket.
okt. 6. 13:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműsítő szerepe van.

Tudja a fene, hogy hány Juli, Mari, Kitti... van a szülőcsoportban, de ha azt írom, hogy Kitti néni, akkor egyértelmű, hogy nem szülőtársról vagy valamelyik gyerekről beszélek, mintha annyit írnék: Kitti ezt meg ezt mondta.

okt. 6. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

10ből 9és félszer a gyerekeimmel beszélek Szandra néniről (32éves) vagy Niki néniről (27éves).

Így ha az a 10ből fél alkalommal beszélek róla, automatice jön a néni.

Holott én is 32 vagyok.

A pénzügyes Anikónkat anikónak hívom. Mert őt az irodában pl senki nem hívja néninek. Nem így szoktuk meg.

Kb pont ennyi a magyarázat.

Ja és hidd el, őket egyáltalán nem zavarja.

okt. 6. 14:39
 9/14 anonim ***** válasza:
81%
A Juli néni egyértelmű, hogy az óvonő Julira gondolsz. Nem Julira, aki Brendonka anyukája.
okt. 6. 14:57
 10/14 anonim ***** válasza:
93%

A vicc az, hogy kollégaként még egymást is néniztük a folyosón, csoportszobában, ha nem volt gyerek a közelben, akkor is.

Zárt irodában nem, de ahol potenciálisan lehetett volna gyerek, ott automatikusan.

okt. 6. 15:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!