Akik nénizitek a fiatalabb óvónőket, miért teszitek?
Most kezdte a gyerekem a kiscsoportot. Az egyik óvónő kb 45, a másik max 35 éves, a ped asszisztens szerintem 30 alatt van. A facebook csoportban pedig 10-ből 9 anyuka néniként hivatkozik rájuk, "Juli néni ezt üzeni", "Piri néni azt kéri". A gyereknek nyilván én is így mondom, de felnőttek egymást közt miért neveznek egy másik, hasonló korú felnőttet néninek? A dajka idősebb, kicsi unokája van, de őt se nénizem, csak magázom (az óvónőket ráadásul tegezzük).
Persze más, ha tényleg idős az óvónő, én is nénizem a 80+ éves szomszéd nénit, de itt most nem erről van szó.
Mert a gyerekeknek nèni.
Ahhoz mit szoltàl volna ha egy 24èves Kitti nèni .A fiam is annyi idős.Tök mindegy hàny èves,akkor is nèni.
Ez a néni nem AZ a néni. Ez a néni az óvónő/óvónéni rövidítése, ami a munkaköre, nem a kora. Mégsem lehet nő-nek rövidíteni, az hogy hangzik már... Nem a kora miatt néni.
Persze csak a gyereknek/gyerek mellett hívom őket így, 4szemközt nem mondom, hogy XY néni, akkor simán pl Zsuzsának hívom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!