Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak nekem nem tetszik ez?

Csak nekem nem tetszik ez?

Figyelt kérdés

900 Fős kis faaluban lakunk Fejérben, majdnem a Velencei-tó partján.

Mivel zsákfalu vagyunk, így hiába van közel minden, mégsem jár felénk a madár sem.

Ez a helyzet az ovinkkal is.

Szinte csak a helyi gyerekek járnak ide, 2 gyerek a kivétel.

2 vegyes csoport van, 20-20 fővel (kb, nem pont 20)

Óvónőt minden évben kb vadásznak, valamiért 1 évnél tovább sosem bírja senki itt. Pedig a gyerekek nem problémásak, a dadusok tök cukik. A fenntartó az, aki kétes lehet. Mindegy is.

Végre idénre lett 2 óvónénink. Öröm, boldogság. Mind a 2 csoportnak 1-1.

Csoportonként van 2-2 dadus is, illetve egy mindenes. Aki a konyhát viszi, takarít, stb.

Nagyjából ez a dolgozói felépítés.

December 1el felmondott a másik csoport egyik dadusa. Felvettek a ehlyére egy anyukát. Nem is értettük. 20 éves, 5 éves a fia... tele tetoválásokkal, pc-vel. Nem azt mondom, ne legyen, nekem is vannak, de ez brutál mennyiség. Minden nap olyanokat oszt meg a fb-on, hogy kiakadnak a szemeim. Káromkodva, félmeztelen képekkel. példamutatás a gyerekeknek.

Már itt kiakadtam, de nem szóltam.

Erre ma, most írták ki a csoportba, hogy a konyhás/mindenes néni december végéig van, megy tp-re, terhes lett.

Helyette pedig a falu egyetlen hajléktalanja, aki mellesleg alkoholista is, közmunkás program keretében fog dolgozni ebben a munkakörben.

Ez most kicsapta nálam a biztosítékot.

Hajléktalan. Koszos, büdös... ki tudja mit nem visz be az oviba. Alkoholista. Biztos vagyok benne, nem fog józanul dolgozni. Így legyen a gyerekeimmel minden nap benn....

Délután beszélek több anyukával is, de most így első körben sokkolt. Ti beletörődnétek ezekbe?

dec. 19. 08:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
54%
Nekem az a meglátásom, hogy előítéletes vagy. Az, hogy piercing-je és tetkói vannak valakinek, nem jelenti azt, hogy rossz ember. Az FB-n megosztott dolgokról meg úgy gondolom, hogy nincs közöd hozzá. A gyereked remélhetőleg nem lóg ott, szóval nem fogja látni a bejegyzéseket. Ha emellett jól bánik a gyerekekkel, akkor részemről ennyi. Az alkoholista hajléktalannak meg lehet ez az esélye arra, hogy legyen hol laknia, tudjon mosni magára és normálisabb életet élhessen. Gyanítom, ha valamelyikük olyat tesz ami nem fér bele az óvoda értékrendjébe, akkor meg fognak tőle válni. Addig míg nem tettek semmi gyermekeket veszélyeztetőt, addig véleményem szerint nincs jogod ellenük szövetkezni.
dec. 19. 08:48
 2/30 anonim ***** válasza:
79%
Nem, ez nekem sem tetszene. Nem azért mert hajléktalan hanem, mert alkoholista.
dec. 19. 08:49
 3/30 anonim ***** válasza:
70%

A konyhás nénivel a gyerekek soha sem találkoznak, nem is találkozhatnak. Ők a konyhán dolgoznak, be se mehetnek a csoportszobába, az ételt a dajkák feladata a csoportszobába vinni és felszolgálni.

Ha nem tetszik, hogy kit vesznek fel akkor előtted is ott a lehetőség, hogy csinálj egy dajka tanfolyamot és garantált bérminimumért a gyerekek fenekét törölgesd és takaríts. Az hogy valaki tetovált és mit oszt meg facebookon annak semmi köze a munkájához, te lennél legjobban felháborodva, ha azért kirúgnának, mert nem tetszik a főnöködnek amit facebookon megosztottál.

dec. 19. 09:02
 4/30 anonim ***** válasza:
87%
A mi nyírségi falunkban közmunkás a dadus, és ha van érettségi lehet óvónő, beiskolázzák is.
dec. 19. 09:11
 5/30 anonim ***** válasza:
63%
Konyhai munkanak millio szurovizsgalat kell. Tudo rtg tbc miatt, szekletvizsgalat, szifilisz teszt is kell nalunk oviba meg csomo mas dolog. A betegsegeket kiszurik. Italozasnal meg azonnal fel kell nyomni,ha csak a gyanu felmerul... vagy munkaltatonak szondaztatni. A piercinges tetkos anyukatol is rosszul lennek,ha minden nap azt kene nezni, elfogadas ide vagy oda :/
dec. 19. 09:19
 6/30 A kérdező kommentje:

Konyhásnéni találkozik a gyerekekkel. Mint írtam, nem csak konyhás, mindenes. Étkezések után ő takarít a csoportszobákban pl, míg a gyerekek is ott vannak. Vagy pl az öltözőkben.

Barátnőm is közmunkásként dadus a saját településükön. Neki pl egy állatorvosi aszisztens papírja van.

Nem a végzettség hiányával van bajom, ez nem érdekel. Ők is bánhatnak jól a gyerekekkel.

Nekem itt azzal van a bajom, hogy ilyen példa kell a gyerekeknek? Oké, még nem fb-oznak a gyerekek. De egyszer ők is fognak.

dec. 19. 09:20
 7/30 anonim ***** válasza:
71%
El kell vinni máshová oviba. Másik településre. Otthon a nyírségben a szülő falumban, nagyon sokan másohová hordják a gyereket oviba, másik településekre. Több szülő összefogva,.közösködve, társulva megoldja. Gyenge a színvonal, kevés a közmunkás óvó néni is, sok zűrös gyerek van.
dec. 19. 09:23
 8/30 anonim ***** válasza:
59%
Az, hogy egyszer fognak nem releváns. Mire odaér lehet, hogy nem is emlékszik már a dadusra. Ha meg engeded majd neki az FB-t, nem fogod tudni kivédeni, hogy olyat is lásson ami a te értékrendedbe nem fér vele. Nem jelentheted a fél Facebook közösséget.
dec. 19. 09:28
 9/30 anonim ***** válasza:
83%

Ugyan nem vagyok szülő, De:

Nálunk annó általános felső tagozatban (remélem érthető)jött egy számunkra tök szimpi tanárnő, laza volt, jófej. Ott is felmerült, hogy elég "érdekes" dolgokat oszt meg.

Kb 3-4 hónapig volt a suliban. Elkezdte felhozni a témát, hogy szerinte nem baj, ha kipróbálunk bizonyos kábítószereket, elvégre egyszer élünk, fontos, hogy mindent megtapasztaljunk.

Tudom, hogy az egyik ovi a másik suli, viszont a lényeg ugyan az: nem feltétlenül tartja meg magának, plussz a netes világnak a véleményét.

Jó, nem kezdtünk dorogzni, de azért fura, hogy ilyeneket magyaráz valaki 12-13 éveseknek

dec. 19. 10:38
 10/30 anonim ***** válasza:
59%

Mire Facebookozik a gyereked valószínűleg arra se emlékszik ki volt az óvodában...pláne hogy mindig más van.

Mehetsz te is.

Valószínűleg az lesz úgyis a sorsa az óvodának, hogy bezár.

dec. 19. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!