Csak nekem nem tetszik ez?
900 Fős kis faaluban lakunk Fejérben, majdnem a Velencei-tó partján.
Mivel zsákfalu vagyunk, így hiába van közel minden, mégsem jár felénk a madár sem.
Ez a helyzet az ovinkkal is.
Szinte csak a helyi gyerekek járnak ide, 2 gyerek a kivétel.
2 vegyes csoport van, 20-20 fővel (kb, nem pont 20)
Óvónőt minden évben kb vadásznak, valamiért 1 évnél tovább sosem bírja senki itt. Pedig a gyerekek nem problémásak, a dadusok tök cukik. A fenntartó az, aki kétes lehet. Mindegy is.
Végre idénre lett 2 óvónénink. Öröm, boldogság. Mind a 2 csoportnak 1-1.
Csoportonként van 2-2 dadus is, illetve egy mindenes. Aki a konyhát viszi, takarít, stb.
Nagyjából ez a dolgozói felépítés.
December 1el felmondott a másik csoport egyik dadusa. Felvettek a ehlyére egy anyukát. Nem is értettük. 20 éves, 5 éves a fia... tele tetoválásokkal, pc-vel. Nem azt mondom, ne legyen, nekem is vannak, de ez brutál mennyiség. Minden nap olyanokat oszt meg a fb-on, hogy kiakadnak a szemeim. Káromkodva, félmeztelen képekkel. példamutatás a gyerekeknek.
Már itt kiakadtam, de nem szóltam.
Erre ma, most írták ki a csoportba, hogy a konyhás/mindenes néni december végéig van, megy tp-re, terhes lett.
Helyette pedig a falu egyetlen hajléktalanja, aki mellesleg alkoholista is, közmunkás program keretében fog dolgozni ebben a munkakörben.
Ez most kicsapta nálam a biztosítékot.
Hajléktalan. Koszos, büdös... ki tudja mit nem visz be az oviba. Alkoholista. Biztos vagyok benne, nem fog józanul dolgozni. Így legyen a gyerekeimmel minden nap benn....
Délután beszélek több anyukával is, de most így első körben sokkolt. Ti beletörődnétek ezekbe?
A konyhás nénivel a gyerekek soha sem találkoznak, nem is találkozhatnak. Ők a konyhán dolgoznak, be se mehetnek a csoportszobába, az ételt a dajkák feladata a csoportszobába vinni és felszolgálni.
Ha nem tetszik, hogy kit vesznek fel akkor előtted is ott a lehetőség, hogy csinálj egy dajka tanfolyamot és garantált bérminimumért a gyerekek fenekét törölgesd és takaríts. Az hogy valaki tetovált és mit oszt meg facebookon annak semmi köze a munkájához, te lennél legjobban felháborodva, ha azért kirúgnának, mert nem tetszik a főnöködnek amit facebookon megosztottál.
Konyhásnéni találkozik a gyerekekkel. Mint írtam, nem csak konyhás, mindenes. Étkezések után ő takarít a csoportszobákban pl, míg a gyerekek is ott vannak. Vagy pl az öltözőkben.
Barátnőm is közmunkásként dadus a saját településükön. Neki pl egy állatorvosi aszisztens papírja van.
Nem a végzettség hiányával van bajom, ez nem érdekel. Ők is bánhatnak jól a gyerekekkel.
Nekem itt azzal van a bajom, hogy ilyen példa kell a gyerekeknek? Oké, még nem fb-oznak a gyerekek. De egyszer ők is fognak.
Ugyan nem vagyok szülő, De:
Nálunk annó általános felső tagozatban (remélem érthető)jött egy számunkra tök szimpi tanárnő, laza volt, jófej. Ott is felmerült, hogy elég "érdekes" dolgokat oszt meg.
Kb 3-4 hónapig volt a suliban. Elkezdte felhozni a témát, hogy szerinte nem baj, ha kipróbálunk bizonyos kábítószereket, elvégre egyszer élünk, fontos, hogy mindent megtapasztaljunk.
Tudom, hogy az egyik ovi a másik suli, viszont a lényeg ugyan az: nem feltétlenül tartja meg magának, plussz a netes világnak a véleményét.
Jó, nem kezdtünk dorogzni, de azért fura, hogy ilyeneket magyaráz valaki 12-13 éveseknek
Mire Facebookozik a gyereked valószínűleg arra se emlékszik ki volt az óvodában...pláne hogy mindig más van.
Mehetsz te is.
Valószínűleg az lesz úgyis a sorsa az óvodának, hogy bezár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!