Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak nekem nem tetszik ez?

Csak nekem nem tetszik ez?

Figyelt kérdés

900 Fős kis faaluban lakunk Fejérben, majdnem a Velencei-tó partján.

Mivel zsákfalu vagyunk, így hiába van közel minden, mégsem jár felénk a madár sem.

Ez a helyzet az ovinkkal is.

Szinte csak a helyi gyerekek járnak ide, 2 gyerek a kivétel.

2 vegyes csoport van, 20-20 fővel (kb, nem pont 20)

Óvónőt minden évben kb vadásznak, valamiért 1 évnél tovább sosem bírja senki itt. Pedig a gyerekek nem problémásak, a dadusok tök cukik. A fenntartó az, aki kétes lehet. Mindegy is.

Végre idénre lett 2 óvónénink. Öröm, boldogság. Mind a 2 csoportnak 1-1.

Csoportonként van 2-2 dadus is, illetve egy mindenes. Aki a konyhát viszi, takarít, stb.

Nagyjából ez a dolgozói felépítés.

December 1el felmondott a másik csoport egyik dadusa. Felvettek a ehlyére egy anyukát. Nem is értettük. 20 éves, 5 éves a fia... tele tetoválásokkal, pc-vel. Nem azt mondom, ne legyen, nekem is vannak, de ez brutál mennyiség. Minden nap olyanokat oszt meg a fb-on, hogy kiakadnak a szemeim. Káromkodva, félmeztelen képekkel. példamutatás a gyerekeknek.

Már itt kiakadtam, de nem szóltam.

Erre ma, most írták ki a csoportba, hogy a konyhás/mindenes néni december végéig van, megy tp-re, terhes lett.

Helyette pedig a falu egyetlen hajléktalanja, aki mellesleg alkoholista is, közmunkás program keretében fog dolgozni ebben a munkakörben.

Ez most kicsapta nálam a biztosítékot.

Hajléktalan. Koszos, büdös... ki tudja mit nem visz be az oviba. Alkoholista. Biztos vagyok benne, nem fog józanul dolgozni. Így legyen a gyerekeimmel minden nap benn....

Délután beszélek több anyukával is, de most így első körben sokkolt. Ti beletörődnétek ezekbe?

dec. 19. 08:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%

Anyaszallon laktam anno kisgyerekkel - ergo hivatalosan hajlektalan voltam, egyetemi diplomaval ! Mindenki lehet nehez helyzetben , borzaszto olvasni amiket irsz emberekerol ! Mutatja a szintedet egyebkent, tipikus falusi begyepesedett.

Es ha tetovalasa van ??

Honnan tudod, hogy alkoholista a masik ?

dec. 19. 11:32
 12/30 anonim ***** válasza:
31%
Én elvinném onnan a gyerekem egy olyan óvodába,ahol minden rendben van. 6 éves korig tart a bevésődés időszaka,akkor alapozódik meg a személyisége a gyereknek. Egyáltalán NEM MINDEGY, mit lát/tapasztal, milyen emberek veszik körül!
dec. 19. 12:08
 13/30 A kérdező kommentje:

11!

Mondjuk onnan, hogy ha bemegyek a boltba látom mit vesz. Vagy ha épp elmegy mellettem az utcán, érezni.... Nem 1x hívtak rá rendőrt, mert pl falunapon olyan részeg volt, állni nem tudott és az élő fába is belekötött.

A vasút egyik elhagyott épületében csövezik, mégcsak szállóba sem megy be.

Ilyen mellé te nyugodt szívvel odaengednéd a gyereked?

dec. 19. 12:10
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Nekem sem tetszene egyik sem. Nem is engedném ilyen környezetbe a gyerekemet.

Csak az a baj, hogy ha nem állsz be helyettük dolgozni, akkor az lesz a megoldás, hogy máshova viszed a gyereked.

dec. 19. 12:13
 15/30 anonim ***** válasza:
84%

Nincs ember nem tud mást berakni, így előbb utóbb bezár az óvoda.

Vidd máshova óvodába.

dec. 19. 12:29
 16/30 anonim ***** válasza:
77%
Most nem értem mit hőbörögsz? megfogod a gyereket aztán elviszed máshova , gondolom busz az van.
dec. 19. 13:24
 17/30 anonim ***** válasza:
79%
Aki azt írja, hogy vigye másik oviba a gyereket, nem gondol bele, hogy ez nem feltétlenül kivitelezhető? Nem az lenne a normális, hogy az adott településen járjon óvodába a gyerek? Ez aztán a megoldás. Majd mindenik elviszi, aztán bezárhat az óvoda. Lehet, máshova fel sem vennék, mert sokan vannak. Meg nem kötelező, csak ha lakcím szerint oda tartozik. Szerintem itt az intézmény vezetővel van a gond, hogy sokan elmennek és felvesz ilyen alakokat. Dajkát nem tudom elképzelni, hogy nem talál, gyakorlatilag túl jelentkezés van, rengetegen nem találnak munkát végzettséggel ebben a szakmában.
dec. 19. 17:07
 18/30 A kérdező kommentje:

Update

Nem csak én vagyok bunkóparaszt...

Az egyik anyuka aláírásgyüjtésbe kezdett, reggel óta 32 szülő írta alá.

Elsőkörben az alkoholista ellen, másodsorban a dadus miatt.

A konyhára keresnek mást, kiírnak holnap egy pályázatot.

A dadus pedig még a holnapi napot ledolgozza, szünet után pedig az egyik anyuka aki gyesen van a nagyobbik gyerek ovis, ő fog kezdeni.

dec. 19. 18:39
 19/30 anonim ***** válasza:
80%
Szuper, hogy Karácsony előtt kirúgattatok egy kisgyerekes anyukát. Büszkék lehettek magatokra.
tegnapelőtt 01:49
 20/30 anonim ***** válasza:
72%

19 hol foglalkoznak ezek mással.

A kölyök ne lesse a Facebook-ot.

tegnapelőtt 02:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!