Bölcsiről ovira váltás; hogy ment nektek a beszoktatás?
1 év bölcsibe járás után most oviba kezdtünk beszokni. A fiam 2,5 éves. A bölcsibe nagyon könnyen beszokott 1 evvel ezelőtt és imádott is járni sokáig. de az utolsó 3 hónap katasztrófa volt, mindig sirt reggelente ha menni kellett, ellenkezett,es amikor otthagytam sirt. De kb 10 mp-ig tartott a sirás.
Most elkezdtük az ovis beszokatást. Most oda nagyon szívesen megy, na hát miért? Mert ujdonság, ey ha kerdrzem hogy tetszik-e neki akkor mondja hogy igen. A bölcsit már nem szerette a végén.
A problemám nem igazán a gyerekkel van, hanem az ovónővel akit kaptunk. Úgy vélem hogy túl óvatos, és már több mint 1 hete beszokunk. Az első héten vegig ott kellett legyek, most meg csak 2-3 óra hosszra hagyhatom ott a fiam. Ezt nem értem, mikor mondja is hogy elfoglalja magát és tök jól van, de amikor elmegyek akkor sír vagy 5 percig. Én mondtam neki hogy a bölcsibe is ez volt de aztán jatszott magának mindig egész nap. De szerinte az nem jó ha a gyerek sír mikor elmegyek. De hiaba probalom mondani neki hogy a bölcsibe is sirt, ezzel az erővel jatszhatjuk ezt még hónapokig és minél tovább tart a búcsúzás annál nehezebb. A bölcsibe 1 hét alatt beszokott annó gond nélkül, itt is ugyanugy viselkedik, annyi h megvan a sírás mikor elmegyek, de ez már a bölcsi vége fele ia volt 3 hónapja. Azt mondja az ovònő lehet 3 hónapig is elleszünk a beszokással. Mondom MIVAAN????Nektek meddig tartott es h ment? Leginkább olyanokat kérdezdk akinek előtte bölcsis volt a gyereke.
Bölcsis volt a lányom, az óvoda úgy nézett ki, hogy az első nap mondta, hogy menjek nyugodtan haza. Leültem az öltözőben, aztán egyszer meglátott, és kiszólt, hogy menjek már. :D
Szóval nálunk nagyon könnyen és flottul ment a dolog.
A bölcsiseknek nem volt beszoktatás nálunk.
Sem most, sem 7 éve.
Sima ügy volt.
Előtte jó sokat beszélgettünk.
Válaszom sajnos nincs, mert még csak 2 lesz a fiam, és valószínűleg nem lesz bölcsis, de egy kérdésem lenne:
Hogy jársz dolgozni, ha nem hagyhatod ott a gyerkőcöt az oviban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!