Az ovonők hazaengedik a gyereket egyedül az ovodából ha a szülők kérik?
Kiváncsi vagyok hogy létezik e még ilyen 2024-ben, vagy hogy a törvény egyáltalán engedi e.
Amikor én voltam ovodás akkor volt aki egyedül hazagyalogolt pl aki közel lakott. Engem még szigorúan fogtak a szüleim mint első gyereket de a tesóm az utolsó évben már egyedül jött haza az ovodából.
En elsos korom ota egyedul jartam haza es ugy tudom a legtobb gyerekert nem jottek a szulok hanem egyedul mentek haza.
10 eves gyereket mar boven el lehet engedni egyedul iskolaba. Megtanulja gyorsan hogy hol az iskola es manapsag mar van telefonjuk is, szoval tudnak telefonalni ha eltevednek.
Szerintem max faluban. Vagy ha látóhatáron belül hazaér.
Én 2001-ben születtem. 2 ovistársamat a óvónő átengedte a főúton, s az ovi előttről nézte, ahogy hazaérnek. (Volt az ovi, az út, egy patak, egy parkos rész, még egy út, s az után a házak, szóval jól beláttad a helyet) Illetve egy volt, aki meszebbre ment.
Akik régen egyedül jártak haza, kíváncsi lennék milyen messze volt az ovi, mekkora volt a jármű és a gyalogos forgalom?
Falun, városban?
Belvárosban élünk,itt van 50m-re az ovi, autók, motorosok, rolleresek, gyalogosok járnak, ilyen rövid távon is elüthetik, elrabolhatják.
Mikor gyerek voltam, falun nőttem fel, kb 500m-t sétáltam, 2 autóval találkoztam, talán 1 kutyával és 2-3 szomszéddal, akiket ismertem! Azért a régi időket a maival ne hasonlítgassuk már.
2008 volt az utolsó évem az oviban.
Az akkor kb 2500 lakosú falu közepén országút megy át, ahol már régen is kellett várni, hogy ne jöjjön semmi se.
140 m és 500 m-t mentek (a csoporttársaim).
Egyszer én is mentem volna (350 m), le is volt beszélve, de az egyik unokatesóm mégis értem jött...
Viszont egy évvel később az iskolában már csak egy olyan osztálytársam volt, akik 2 hét után is kísérgettek (fél évig). Nekem az iskola 400 m volt. A legtávolabb lakóknak meg 1 km.
És bár a főútnak azon az oldalán volt az iskola (az ovival ellentétben), ahol több a ház, a gyerekek egyharmada így is át kellett menjen rajta, mikor iskolába járt.
"Akik régen egyedül jártak haza, kíváncsi lennék milyen messze volt az ovi, mekkora volt a jármű és a gyalogos forgalom?
Falun, városban?"
Város, méghozzá megyeszekhely. 500m a távolság, most néztem meg Google maps-en. Lakótelepen van az ovi és a régi otthonom is, két úton kell átkelni. Az egyik az ovi/bolcsi/iskola hármast kerüli meg, egyik sem kimondottan forgalmas, csak szemelyautok jártak arra, nulla teherforgalom. Gyalogos forgalom nyilván nagyobb volt, hiszen három intézmény is volt egymás mellett és lakoteleprol beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!