Az óvónéni miért mondta azt mindig gyerekkoromban, amikor kértem, hogy segítsen a ruháimnál, hogy olyan ruhát vegyek fel, amit egyedül is le tudok venni? Nem akart segíteni?
Pl wcre mentem és megkértem, hogy segítsen a ruhám cipzárját hátul lehúzni vagy a bodymat kikapcsolni alul és erre mindig azt mondta, hogy már megkért, hogy olyan ruhát vegyek fel, amit egyedül le tudok venni.
Később kiderült, hogy nem vagyok a kedvence, bár egyszer kamaszkoromban beszélgettünk és kedves volt velem, de lehet azért mondta ezt, mert nem szeretett?
Azért mondta, mert ezek a ruhák (hátul zippzáros, alul kapcsolós, fűzős cipő kicsiknek) nem praktikusak óvodába. Pl nem tud kimenni egyedül a mosdóba, kell egy felnőtt kísérő, hogy ki és begombolja a bodyt.
Ha minden gyereket ki be kéne pattentolgatni, meg kötögetni, akkor egész nap mást sem csinálna az óvónő, gondozó, csak a gyerekeket öltöztetné.
Nyilván anyukádnak is többször mondta, hogy olyat adjon rád, amit egyedül fel és le tudsz venni, csak őt nem érdekelte, ezért szólt neked is, hátha akkor nem veszel fel olyat. Nincs ebben semmi gonoszság vagy nem szeretemség, ennek csak praktikus okai vannak.
Hány éves vagy kérdező?
Mert elég furcsán írsz.
Egyébként kötve hiszem, hogy egy óvónő azt mondaná a szülőknek, hogy a gyerekük semmire sem fogja vinni. Ha tényleg mondta, eleg nagy szakbarbár volt.
A praktikus ruha kérése jogos. Szuper pl. mikor a most divatos, millió iciri-piciri gombocskát kell gombolgatni, míg 20 másik gyerek vár. Nem utolsó sorban, a gyereknek sem sikerélmény, ha nem képes önállóan öltözni, vetkőzni a ruha miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!