Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az ovonők hazaengedik a...

Az ovonők hazaengedik a gyereket egyedül az ovodából ha a szülők kérik?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok hogy létezik e még ilyen 2024-ben, vagy hogy a törvény egyáltalán engedi e.

Amikor én voltam ovodás akkor volt aki egyedül hazagyalogolt pl aki közel lakott. Engem még szigorúan fogtak a szüleim mint első gyereket de a tesóm az utolsó évben már egyedül jött haza az ovodából.

2024. márc. 9. 02:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Ne hasonlítsuk ebben a tekintetben a régi időket a jelenhez.

Ovi mellett lakunk, de frászt kapnék, ha egyedül elengednék a gyerekem, tekintve, hogy az ovi előtti parkoló (amit megkerülni nem lehet, de zebra sincs) nagyon forgalmas. Úgy én még nem jártam arra, hogy valaki ne jöjjön-menjen.

Régen ilyesmi azért nem volt. És még ha egy ovis gyerek meg is tanulta már, hogy körül kell nézni, akkor sem jó ötlet ilyen felelősséget tenni rá. Nekik még nem dolguk felelni magukért, egy percig sem.

2024. márc. 9. 08:37
 12/31 anonim ***** válasza:
43%

nálunk mondták a szülőin, hogy nagycsoportban már van rá példa, aki nagyon közel lakik, vagy mondjuk visszafogott nagycsoportos, ha a szülő kéri írásban, elengedik.

Nagyobb tesó is viheti, de mindezt írásban kell jelezni.

Körzetes ovi (elvileg) mindenki gyalogtávra lakik, nem nagyváros

2024. márc. 9. 09:17
 13/31 anonim ***** válasza:
45%

10# de baromi hülye a kérdés...te meg egy kretén vagy ha nem érted a lényeget. Közel 50 éve még kicsit más világ volt. Döbbenetes h ennyi hülye ember van.

Nem is éri meg magyaràzni mert úgyse értenéd meg. De megpróbálom. Volt ennyi autó és ekkora forgalom 50 éve ? Volt ennyi pedofil beteg állat? Lehetett 50 éve csak úgy betenni egy gyereket a kocsiba és X óra múlva már akár Bécsben lenni v a világ másik felén??? Mi a tökömèrt nem lehet felfogni , hogy más világban élünk. Ja és attól mert régen hazasètàlhattál az oviból mert gondolom nem volt más lehetőség még se nem normális se nem támogatandó .. régen is felügyelet kellett volna egy óvodás mellé....

2024. márc. 9. 09:45
 14/31 anonim ***** válasza:
84%

#13-as nyugi, sem a kérdező, sem a #10-es válaszoló nem írta, hogy támogatandó. Azt írták, hogy ők gyerekkorukban tapasztak ilyet. Ebből kifolyólag pedig nem hülyeség megkérdezni, hogy ma hogy is van ez, mert ha nincs gyereke az embernek, nem biztos, hogy képben van, hogy most mi fordul elő és mi nem.

Az exem is egy időben egyedül járt oviba reggel. Az anyósom szerette is emlegetni, hogy ő 6-ra járt dolgozni, a két ovis gyerekének pedig kikészített reggelit és ruhát, és a gyerekek egyedül keltek és mentek az oviba. Még nevetgélt is rajta, hogy néha a szennyesből szedték ki az előző napi koszos ruhát mert az jobban tetszett nekik. Az sógornőm 11 éves korában lett kollégista több száz km-re az otthonától, és jó, ha havonta egyszer találkozni tudott a szüleivel. Igen, más világ volt régen, és nem hülyeség, ha valakit érdekel, hogy vajon ma vannak-e még ilyenek. Nekem vannak gyerekeim, és tudom, hogy micsoda abszurd lenne a felvetés is az oviban, de attol még validnak érzem a kérdést.

2024. márc. 9. 10:10
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

"Volt ennyi pedofil beteg állat?"

Szerintem abból ugyanannyi volt, csak kevesebbet beszéltek róla.

Ami a kérdést illeti, nem mindegy, hol. El tudom képzelni, hogy egy kis, falusi oviban, ahol mindenki ismeri egymást, a forgalom pedig még ma se olyan erős, ez még ma is fölmerül.

16/31 anonim ***** válasza:
25%

10#

Nem tudom, te merre élsz, és annyira nem is releváns, mert bárhol lehet olyan, ami az utóbbi években nálunk. Konkrétan mindegyik ovi, iskola előtt nagyon gyakori jelleggel köröznek az autók, követve, megszólítva az egyedül mászkáló gyerekeket.

17/31 anonim ***** válasza:
91%
Alapból rávágnám, hogy ilyen nincsen, ugyanis a mi ovinkban nem fordulhatott volna elő. De kolléganőm úgy 6-7 éve mesélte, hogy a szomszédos zsákfaluban a nagycsoportosokat simán szélnekeresztik. Én nem hagynám az enyémet hazajönni, akármekkora is az a falu, na.
2024. márc. 9. 10:50
 18/31 anonim ***** válasza:
83%

Én középső csoportos koromtól egyedül mentem az oviba és haza is.

Aztán kb 20 éves koromban tudtam meg, hogy a nagymamám mindig jött mögöttem, csak sosem vettem észre :)

Az óvónéni is tudta, hogy "egyedül" járok kelek :D

2024. márc. 9. 11:05
 19/31 anonim ***** válasza:
78%

10. vagyok, egy szóval nem írtam, hogy haza kellene engedni őket, vagy jó módszer volt anno. Egy tényt írtam le annak a valaszadonak, aki nem értette egyáltalán hogy kérdezhet valaki ilyet.

13, te meg fogd vissza magad.

2024. márc. 9. 11:48
 20/31 anonim ***** válasza:
40%

Úristen a 13-asnak roppant szar éjszakája lehetett a férjével,már ha van. :D haha. Idegroncs állat.

Nálunk is annak idején én egyedül mentem haza,utca végén volt az ovi. Sulisként pedig a kistesóm vittem haza az oviból. Ma már én is max kis faluba tudnám elképzelni ezt,máshol nem hiszem kérdező. Változott sok minden. Én se örülnék neki ma.

2024. márc. 9. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!