Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Érdekel, hogy kitől kapott el...

Érdekel, hogy kitől kapott el betegséget a gyerek oviban? És az, hogy kit fertőzött meg a gyerek?

Figyelt kérdés
Átlag ovis betegségeknél, nem kirívó dologról van szó. X bevitt valamit, az enyém gyorsan elkapta, de hamarabb meggyógyult, tovább adta, elvileg, amit szóvá tettek. Pár nap múlva az én gyerekem hozott haza egy másik betegséget. Most akkor én is keressek bűnöst és mutogassak, hogy kinek lóg a takony az orrából?

márc. 8. 22:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%

Mondjuk ha nem vinnék be az emberek úgy, hogy mar csak egy kicsit beteg a gyerekük, vagy nem vinnék be úgy a gyereküket, hogy még csak kicsit beteg.. akkor nem lenne itt ez a kérdés. Én ha látok beteg gyereket az oviban az anyjával együtt, azért simán megjegyzem, hogy f.sznak hozta be.. de utólag igen, már mindegy...

Utalnak is... De nem érdekel.

márc. 9. 19:43
 12/24 anonim ***** válasza:
42%

A gyereken még semmi sem látszik és már fertőz csak szólok. Mikor még viszed egészségesen lehet már akkor végigfertőzi a csoportot valamivel, aztán ha a másiknak hamarabb lesz tünete ő a hibás, pedig lehet, pont tőletek kapta el.

Az egészben szükség lenne egy szemléletváltásra úgy a szülők, mint az óvodák részéről. A gyerek, aki nem lázas, nem fullad a köhögéstől, jó a közérzete, eszik/iszik, nyugodt az alvása, de mondjuk folyik az orra vagy köhécsel nem kellene kitiltani és betegnek bélyegezni. Mert az enyémek mondjuk olyanok,hogy oviba ne menjen, mert kicsit taknyos, de itthon a házat szétszedi, mert semmi baja.

Ha mindenki így állna hozzá, sokkal kevesebb lenne az egymásra mutogatás és a táppénzen sínylődő szülő is, hisz azért oktobertől kb. áprilisig taknyos többé-kevésbé az összes gyerek folyamatosan, annyit meg nem lehet otthon a legtöbb szülő.

márc. 9. 21:04
 13/24 anonim válasza:
32%
Nem egyáltalán nem izgat
márc. 10. 21:35
 14/24 anonim ***** válasza:
55%

"Egyetlen esetben érdekelt, amikor a 2,5 éves bolcosdes gyerekem szalmonellas lett."

Evvel teljes mértékben egyetértek. De vajon mi bizonyítja, hogy szalmonellás lett? Ezt mondták? Biztos vagyok benne, hogy mondták. De mást nem tettek hozzá, csak ennyit, hogy "kedves szülő, az Ön gyermeke szalmonellás lett"? Bizonyíték nem volt? Megnyugodtam.

Teljesen egyetértek veled.

márc. 11. 04:43
 15/24 anonim ***** válasza:
16%
12es vagy olyan szemléletváltásra, hogy nem visszük be a "csak kicsit köhög, csak kicsit taknyos" gyereket, és ha már én szültem akkor lefoglalom otthon, nem tojok a többi gyerekre csak azért, hogy otthon ne nekem legyen kényelmetlen velük.
márc. 11. 05:10
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

14!

Nos, a kórházban mondták, ahol 5 napot töltött, ebből 3 napot infúzión.

márc. 11. 06:42
 17/24 anonim ***** válasza:
79%

15# De értsd már meg, hogy hiába tartod otthon, mikor kicsit köhög/taknyos, mert mire oda eljut már vagy 3-5 napja fertőz, addigra elkapta tőle mindenki, aki "el akarta".

A legtöbb újítóbb szemléletű gyermekorvos is próbál változást elérni ebben a témában, de amígy Magyarországon senki nem akar felébredni (nem csak ebben), haladni előre, csak mantrázzák az idős dokik is, amit 40-60 éve megtanultak, addig ez így is lesz. Addig kálciumot fognak adni allergiára és nyomni fogják az antibiotikumot a vírusfertőzésekre és lázcsillapítózni fogják a gyereket már 38-nál, aki amúgy teljesen jól elvan.

Addig fognak a szülők is egymás torkának ugrani, a te gyereked előbb volt taknyos,jobban köhög, mint az enyém, te hibád stb.

Rengeteg haladóbb országban a lázas gyereket kell otthon tartani, van ahol még a gyógyszereit is beadják, itt meg egyik-másik anyuka egymás haját tépné, mert kicsit taknyos a gyerek.

Aztán gondolom ti szülők itt mentek táppénzre egy kis taknyos náthával, meg torokkaprással, mert ugye a kollégát sem szép dolog lefertőzni, meg szépen otthon ültök a 4 fal között, higy senki ne kapjon el tőletek semmit. 🫠😅

márc. 11. 13:04
 18/24 anonim ***** válasza:
20%

17ew, pontosan, megyek táppénzre. Mint minden normális ember.

De persze a gyerek had döglődjön az oviban hiszen csak gyerek és amúgy is nézni kel la Rosalindát a tvben nem ér rá sok otthon lévő eltartott anyuka a gyerekkel lenni.

Unokanővéremék "haladóbb országban (Belgium) élnek tök buli hogy sosincs ott minden gyerek mert 1-2 minimum kórházban van a felülfertőzések miatt, hiszen ott lehet vinni. Gondolom ti is ezt szeretnétek, hatalmas élmény az infúzión síró 4 éves. Hajrá.

márc. 11. 17:13
 19/24 anonim ***** válasza:
22%
Én is táppénzre megyek ha beteg a gyerekem. Csak szólok, lehet a tiéd kicsit taknyos meg szétszedi a házat más gyereke meg krónikus beteg pl asztmás, cukorbeteg, stb. És neki a te gyereked kis taknyossagot okozó kórokozója komoly problémát jelent, több hétig. Nem baj, vidd csak a taknyos kölyköt közösségbe, le van szarva más.
márc. 14. 22:38
 20/24 anonim ***** válasza:
40%
19es az ilyen önző nőket ez nem érdekli, a lényeg nekik kényelmes legyen. Csak megcsinálni tudták a kölyköt
márc. 15. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!