Hogy lehetne ezt megoldani?
Ovódás korú gyermek felügyeletét szünetekben?
Figyelt kérdés
Szeptemberben megy a lányom oviba de már most parázok az őszi/téli/tavaszi szünetektől.A párommal mindketten dolgozni fogunk és nem fogjuk tudni kirehagyni a gyermeket és az oviban csak nyári ügyelet van sajnos.Volt valaki hasonló helyzetben?
Nekem viszonylag sok a szabim, viszont az óvi meg a bölcsi bezárás együtt 9 hét.
Nálunk úgy lesz, hogy az elején a kicsi 2 hetet ügyeletes bölcsibe megy, utána 4 hetet kiveszünk összesen.
Utána már nyit a bölcsi de az óvi meg nem.
A lányom megy 2 hetet táborba (már 3,5 évesen is ment), és van egy megoldatlan hét. Mivel a párom váltott műszakol, ő valamennyire tudja hétvégére tenni a műszakokat. Egy kolléganőm tavaly 2 napra elvállalta a lányomat. Én is vállaltam már barát gyerek felügyeletét.
Kb így.
És nekünk még ki kell vegyük az oviba szoktatós hetet is ami tök máskor van 😱
márc. 4. 13:50
42/54 anonim válasza:
Megy nyari ugyeletbe, megy majd napkozis ovis taborba es mi is leszunk szabin itthon.
márc. 4. 14:07
43/54 anonim válasza:
Bocs, hogy offolok, de felétek milyen ovis táborok vannak? Mi is keresgélünk, de a környéken egyelőre nem igen találtunk és az oviban sem tudtak tippekkel segíteni, pedig Bp agglomeráció. Nekünk hatalmas segítség lenne 1-2 valamilyen napközis táborozási lehetőség, ami élményt ad a gyerekeknek, nem csak be vannak hajítva valami tucat csoportba az ügyeletes oviban.
márc. 4. 14:28
44/54 anonim válasza:
43: mi járunk egy tornára (Gymnathlon) és a nyári napközis tábor 4 éves kortól van. De azért ez erősen gyerekfüggő kit lehet elküldeni ennyi idősen kvázi idegenek meg nagyobb gyerekek közé.
márc. 4. 16:27
45/54 anonim válasza:
35, nem kéne, ha fogyatékos szülők nem vinnék be a beteg gyereket...
márc. 4. 16:30
46/54 anonim válasza:
Keresel bébiszittert vagy ügyelet.
márc. 4. 17:21
47/54 Derjaderja válasza:
Én várandós tornára jártam egy helyre, ahol vannak gyerekfoglalkozások és tábor is. Nagyon biztonságos közeg. A kislányom év közben is jár(t) oda.
A kerületben vannak még lovas és úszó táborok, meg olyan "táborok" amit anyukák hirdetnek meg, nem tudom, mennyire hivatalosak, de pl angol tanár tart ilyen játékos napközis tábort. Ilyeneket még nem próbáltuk.
Iskolásoknak az önkormányzati tábort dicsérik illetve nekik a munkahelyem is tart minden szünetben napközis tábor. Csak az a gyerekeknek nagyon messze van és bent a büdös városban, szóval szeretném elkerülni majd. De tény hogy anyagilag jobb lenne majd.
márc. 4. 18:18
48/54 anonim válasza:
Az állami óvodában alig van szünet. Nyáron bezárnak 4 hétre, ebből 2 hetet viheted másik, ügyeletes óvodába. Ezen kívül csak Karácsony után van pár nap szünet, illetve néhány nevelés nélküli nap, ezek 1-1 napok. Se őszi, se tavaszi szünet nincs. Azért egy óvodás gyereknek is szüksége van a pihenésre egy évben kétszer.
márc. 4. 18:41
49/54 anonim válasza:
#48, nálunk őszi és tavaszi szünet is van. A nyáriszünet pedig 6 hét. Állami óvoda.
márc. 4. 19:26
50/54 Derjaderja válasza:
48. Nálunk is volt őszi, tavaszi illetve a hosszú téli szünet (január első hete), szintén állami.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!