Falusi/kisvárosi óvodákba elhelyezkedett vmely ismerősöd óvónéni/óvóbácsiként, pedagógiai asszisztens (csupán technikumi) végzettséggel? Hiába van törvény hogy csak felsőfokú végzettséggel alkalmazhatnak óvodapedagógusként, én is tudok adott helyeken
...adott helyeken asszisztens végzettséggel munkát vállaló nem-pedagógus pedagógusokról. Magától értetődő, hogy ezt a kényszer szülte. Tetszik, vagy sem, adott helyeken ez van. Igaz, ha azt vesszük, még mindig jobb, hogy valaki, aki két évig pedagógus asszisztensnek tanult vigyáz a gyerekekre, mintha egy ebben a szakágban teljesen képzetlen ügyelne. Elég sovány vigasz tudom.
Nektek vannak ilyen ismerőseitek, akik így helyezkedtek el, nem hivatalosan?
Nem mindegy, melyik országrészről van szó. A 3-as voltam, ahonnan én írok, az például az északi régió. Itt az óvoda is már csak egyetlen csoportból áll, 100% roma. Az iskolában még nem 100% az arány, bár a szeptemberben induló első osztályban már az lesz. Persze, hogy nem tolonganak a jelentkezők... Eleve nem is választják ezeket a szakokat az itt élő leendő egyetemisták, pont ezért.
Kérdező, ilyen helyeken tehát jók az esélyek. Más kérdés, hogy bírnád-e...
4-es,vagyok, ogen, nem mindegy, melyik országrészről van szó. Én is ilyen kihalt, romalakta falvakban tudom elképzelni az ovónőhiányt vagy nyugaton, ahol sok a más munkalehetőség.
De itt a keleti régióban pont fordítva van, itt elhelyezkedni nehéz ebben a szakmában. Hiszen egyetemváros vagyunk, sokan mennek egyetemre, sok ovónő végez évente, miközben a gyerekek egyre fogynak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!