Óvónők, dadák, mit csinál egy pedagógus asszisztens egy óvodában?
mi csoportunkban is van, vagyis az óvodánkban minden csoportban van mert integrált óvoda.
van egy sérült kisfiú, vele van, neki segít. pl. nem tudja kifejezni magát, de most már tudja a gesztusaiból, hogy mondjuk pisilnie kell, azért hisztizik és akkor viszi is gyorsan :)
mi csoportunkban a dadus munkáját segíti, így tudnak picit csalni, ő reggeliztet, a dadus később jön be ilyenkor, viszont a dadus akkor nem megy haza 4kor hanem marad 5ig, a kisfiúval, az asszisztens meg tud menni 4kor, így mindketten 8 óráznak.
sokat játszik a többi gyerekkel is, mindenhova megy velük, de persze főleg a kisfiúval, tulajdonképpen ő a kisfiúhoz jár :D
gondolkozol ezen a szakon? én is át szerettem volna képezni magam pedasszistztensre csak az ijeszt meg, hogy nagyon új dolog, 1 éves szerződésük van és úgy látom, nincs rájuk pénz :S szóval szerintem még rizikós szakma
Én pedagógus asszisztens vagyok.
Feladatom az óvónő munkáját segíteni.
Gyerekekkel játszani, öltözni, enni.
Ha program van, kísérgetni őket.
De ha úgy van, segítek a dadusnak is: felsöprök, pisiltetek, kakiltatok, stb.
Sokat alkotunk: díszítünk, rajzolunk.
Ott vagyok a csoportban, és segítek ahol tudok.
Elvileg kötelező felvenni az óvodáknak, 3 csoportonként 1 fő ped.asszisztens szükséges.
Határozatlan szerződéssel vagyok.
2. vagyok, 3. válaszoló!
nálatok akkor vegyes csoportok vannak, ugye? úgy tudom ott kötelező
3.vagyok.
Nálunk tiszta csoportok vannak.
Én a kiscsoportban vagyok, csupa 3 éves, ott bőven elkél a segítség, nem elég a 29 gyerekre egy óvónő és egy dadus.
3.vagyok
A másik ped.asszisztens nálunk dajkaként dolgozik, csak ped.a.-nek van bejelentve.
Sziasztok! Mennyi most a fizutok ped.asszisztensek?
Nekem is lehetőség lenne egy ilyen állásra ezért érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!