Érettségi után milyen szakmát ajánlotok irodai asszisztens pedagógus asszisztens, esetleg más ötlet?
Ez nem igazán van így.
Nekem már volt gépíró részképesítésem, ECDL-em, és érettségim. Tény, hogy azzal semmire nem mentem. De most tanulok Irodai asszisztens OKJ-t, ez hozzátett az eddigi tanulmányaimhoz, és ez alapján vettek fel dolgozni normális irodai munkára. Nem kávéfőzésről és telefonozásról szól. Az utóbbi egyébként is a telemarketinges szakmához tartozik.
A közalkalmazottak bérezése pedig köztudottan magasabb az alaphoz képest. Úgyhogy itt katyvaszolás van. Jelenleg egy középfokú végzettségű közalkalmazott nettó bérezése 92-ezer Forint felett van. Ez csak a minimum, ettől magasabb lehet.
Az Irodai asszisztens OKJ-vel viszonylag komoly és értékelhető munkát lehet találni az adminisztratív területeken. Állítások szerint még a közszférában is, tehát közalkalmazottként. Bár én ehhez hozzátenném, hogy mostanában nálunk ez szerintem nem olyan egyszerű. ^___^"
Irodai asszisztensnek 10 osztállyal lehet jelentkezni, vagy régebben végzett esetén 8 osztállyal. Még érettségi sem kell hozzá. Ez már minősíti a képzést.
De tegyük fel, van érettségid, akkor közalkalmazottként a D kategóriában leszel (ha nincs, akkor a C-ben). Ha ez szerinted nettó 92 felett van, akkor valamit rosszul tudsz, de nagyon.
D1-ben a bruttó fizetés 79 ezer forint. Mivel ez nem éri el a minimálbért sem, illetménykiegészítést kell alkalmazni a minimálbérig. Oktatástechnológus ismerősöm, aki rendszergazdai feladatokat lát el tulajdonképp, 15 év munkaviszony után 80 nettót kap. Mellékállásban vállalkozó, mert éhen halnának. Nézd meg a közalkalmazotti bértáblát:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!