A pedagógiai asszisztensekről hogyan vélekednek az óvónők és mi a feladatuk az oviban?
azért kérdezed,mert te is az vagy,vagy az oviban van nálatok?
én óvónőként azt gondolom,a legtöbb kedves,segitőkész,megcsinálja a rábizott feladatot-tényleg szereti a gyerekeket.főleg kiscsoportba,vagy "problémás " helyekre osztják be őket,ahol elkél egy plusz kéz.gyakorlatilag hasonlókat csinál,mint a pedagógus-öltöztet,kisér,játszik a gyerekekkel,-ill ha rábizzák sokszor foglalkozást is szervezhet
Ped.asszisztensként dolgozom, és nem néznek le az óvónénik, mert örülnek, hogy ott vagyok velük és segítem a munkájukat.
Csak tudni kell kezelni, , hogy kinek hol a helye a csoportban, tudni kell, hogy kinek mi a feladata: mit csinál az óvónéni, mit csinál a dadus, mit csinál a ped.asszisztens. Minden megbeszélés és munkaköri leírás kérdése.
Amúgy szerintem nem az óvónénikkel van a baj, inkább a dadusok húzzák (Húzhatják) a szájukat, hogy feléjük kerül valaki a ranglétrán a csoportban. De ez meg a dadus természetétől függ, legtöbb esetben azért ők is örülnek, ha van segítség.
előző vagyok
Én az óvónéni munkáját segítem, vigyázok a gyerekekre, játszok velük, kreatívkodunk, kirándulni kísérem őket, fejlesztésekre kísérem őket, múzeumba, színházba megyünk.
Ebédnél segítek nekik, altatásnál segítek nekik (mármint a gyerekeknek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!