Miért nem vesznek a lányommal emberszámba a pedagogiai szakszolgálatnál?
Figyelt kérdés
Kislányom elmult 3és fél éves.Sajnos ö corpus callosum hiánnyal született ami miatt fejlesztésre szorul.Eddig vácon foglalkoztatták öt a hallásérültek iskolájában a Chazarba.Most mivel kiderült hogy a lányomat meg sok más korai fejlesztös yereket nem foglalkoztathatnak atadták a fejlesztést a pedagogiai szakszolgálatnak hivtam öket telefonon irtam nekik emailt de telefonba azt megkérdezték hogy milyen fejlesztést kéne kapn elmondtam nekik de azt mondta hogy ö nem tudja náluk meg ugy mükösik hogy be kell jelentkezni a szülöknek ahoz hogy a gyerek bejusson és azt is mondta hogy az emailt megkapták de a fönökasszony majd válasszol mert nem tartozkdik vácon.De azóta hogy irta nekik eltelt egy hét.Mit tegyek?El vagyok keseredve.Lehetséges hogy senki sem akar velünk foglalkozni?2013. okt. 5. 21:04
1/27 anonim válasza:
Lehetséges. Manapság már nyűg az állam nyakán mindenki, aki beteg, más, mint az átlagember.
Járj a nyakukra kitartóan. Ők ráérnek, a gyerek nem számít. Számukra csak egy adat, amit majd fel kell dolgozniuk.
2/27 A kérdező kommentje:
Az hagyán de azt mondták nekem legyek türelemmel de már elég türelmes voltam más korai fejlesztéses gyereknek a papirjait összeszedték a lányomét meg nem még mindig ott van a hol volt.A szakértöi bizottság is elmehet a fenébe.Mert ök javasoltak még egy év fejlesztést mert nem volt hely az óvijukbaa fejlesztö óviba.Utána meg közbe jött az átszervezés és emiatt már nem haladunk sehova a lányom meg kezd vissza esni én hiáby probálok foglalkozni vele mellé még szüksége lenne a szekemberek segitségére.Egyébként mi lenne ha felkeresném az egyenlö bánásmód hatóságot? Persze ha létezik még.Szeriintetek tudnának segiteni?
2013. okt. 5. 21:43
3/27 anonim válasza:
A pedagógiai szakszolgálatoknál rengetegen várakoznak vizsgálatokra, terápiákra, van akinek két-három hónapot is kell várnia. Korai fejlesztési kötelezettséget pedig szeptembertől kapták meg a szakszolgálatok, tényleg szervezés alatt van még ennek a kivitelezése. A szakértői bizottságot sem kell szidnod, most az oktatásban rengeteg változás van, ami nem egyértelmű még, hogy kinek milyen feladatokat osztottak, és milyen módon kell elvégezni. A szakértői bizottság pedig fejlesztést nem végez, csak meghatározza az állapotát a gyermeknek és kijelöli a fejlesztési területeket. Fognak veletek foglalkozni, csak meg kell várni míg az átszervezések miatt elkezdődik az érdemi munka.
4/27 A kérdező kommentje:
Nem az a baj.Csak ahogy elküldtek minket a fenébe telefonon érdeklödtek tölem milyen fejlesztés kéne a lányomnak mondtam nekik de ök elmondták hogy csak ugy lehet bejutni hozzájuk ha a szüülö bejelentkezik hozzájuk de aki eddig fejlesztette érdeklödött kaptunk e értesitést.Mire én milyen értesitést kitöl? Nem kaptam semmit.Erre kaptunk egy elérhetöséget kit kell hivni meg irni is irtam nekik azt mondták majd válaszolnak de legyek türelemmel mert az igazgatója ennek a szolgálatnak nincs vácon de elvileg otthon is van gépe ott miért nem tud válaszolni?
2013. okt. 5. 22:05
5/27 anonim válasza:
Az lehet, hogy otthon is van gépe, de otthon nyilván nem dolgozik. Különben nem jó ötlet e-mailt írni egy szakszolgálatnak. Menj be személyesen, vidd be az eddigi összes papírját a gyereknek, és mondd el te, hogy mit szeretnél. Felvesznek egy előjegyzést, és hidd el be fognak hívni vizsgálatra, aztán elkezdik a terápiát, vagy nem is vizsgálják, csak folytatják a megkezdett terápiát.
6/27 A kérdező kommentje:
Amikor hivtam a szakszolgálatot ott azt mondták hogy a sajátod igényü gyereket ök nem fejleszhetik.Ezt kihagytam az elöbb.Ez vajon mit jelent hgy sajátos fejlesztési igényü gyerek azt nem lehet fejleszteni vagy mi?
2013. okt. 5. 22:39
7/27 A kérdező kommentje:
Egy corpus callosum hiánnyal született gyerekre miért mondják azt hgy sajátos nevelési igényü?Mi köze van ennek a fejlesztéhez.Öt fejleszteni kell vagy örök éáletre le lesz maradva
2013. okt. 6. 07:54
8/27 anonim válasza:
sajátos nevelésü gyerek az akit fejleszteni kell ,terápia,logopédus,stb kell .speciális szakember kell ha nincs nekik akkor nem tudsz mit csinálni keres neki magánuton embert aki tudja fejleszteni.
9/27 anonim válasza:
A sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztését valóban nem a szakszolgálatok végzik. Nem azért mert nincs szakemberük, hanem azért mert nem az ő feladatuk. A sajátos nevelési igényt a szakértői bizottság állapította meg. (nézd meg a tőlük kapott szakvéleményt, van benne egy olyan, hogy BNO és egy szám)A szakértői bizottság jelölte ki, hogy milyen fejlesztésre van szüksége a gyermekednek, és hogy milyen szakember végezze a fejlesztést. Ha valami nem világos a véleményükkel kapcsolatban, akkor ők adnak felvilágosítást, hogy konkrétan hová kell menned, és ki az a szakember, aki foglalkozni fog veletek. Sok sikert!
10/27 A kérdező kommentje:
Mielött elkeztük a fejlesztést innen vácról a hallássérültek iskolájából jelöltek ki neki egy fejlesztöt de most meg már az átszervezés miatt nem folytathatja a fejlesztést ök küldtek engem a szakszolgálathoz
2013. okt. 6. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!