Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem vesznek a lányommal...

Miért nem vesznek a lányommal emberszámba a pedagogiai szakszolgálatnál?

Figyelt kérdés
Kislányom elmult 3és fél éves.Sajnos ö corpus callosum hiánnyal született ami miatt fejlesztésre szorul.Eddig vácon foglalkoztatták öt a hallásérültek iskolájában a Chazarba.Most mivel kiderült hogy a lányomat meg sok más korai fejlesztös yereket nem foglalkoztathatnak atadták a fejlesztést a pedagogiai szakszolgálatnak hivtam öket telefonon irtam nekik emailt de telefonba azt megkérdezték hogy milyen fejlesztést kéne kapn elmondtam nekik de azt mondta hogy ö nem tudja náluk meg ugy mükösik hogy be kell jelentkezni a szülöknek ahoz hogy a gyerek bejusson és azt is mondta hogy az emailt megkapták de a fönökasszony majd válasszol mert nem tartozkdik vácon.De azóta hogy irta nekik eltelt egy hét.Mit tegyek?El vagyok keseredve.Lehetséges hogy senki sem akar velünk foglalkozni?
2013. okt. 5. 21:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Nem jó helyre küldtek, a szakszolgálat nem foglalkozik sajátos nevelési igényű gyermekekkel.
2013. okt. 6. 10:29
 12/27 anonim ***** válasza:

A sajátos nevelési igényű megjelölés nem sértés, a törvény így jelöli meg ezt a gyermekcsoportot. Valahogy muszáj nevezni őket, különben nem lehet meghatározni, kiknek az ellátására kell fordítani a megfelelő forrásokat.

A baj az, hogy az egész rendszert átszervezték. A mi Nevelési Tanácsadónkból is el kellett küldjük az oda járó SNI-s gyerekeket, miközben tudjuk, hogy az utazótanári hálózat, aminek át kellene venni az ellátásukat erősen hiányos, a jelenlegi kapacitás többszöröse van előírva a kerületi gyerekek szakvéleményeiben.

És nem tudunk okosabbat mondani a szülőknek, mint hogy forduljanak a tankerület vezetőjéhez, mert a gyereknek ez az ellátás jár. Csakhogy gyógypedagógust a tankerületi igazgató sem tud teremteni.

Olvasd el ezt a cikket, és látni fogod, hogy nem titeket nem vesznek emberszámba, hanem a rendszer átalakítóinak nem volt halvány sejtelmük sem arról, mibe nyúlnak bele, mit zilálnak szét néhány jónak tűnő ötlettel.

Bár nem tudom ki szerint voltak jók ezek az ötletek.

[link]

2013. okt. 6. 18:57
 13/27 A kérdező kommentje:
Na jó de most akkr hova frduuljak segitségért:A lányom eléggé le van maradva és kéne a szakember segitsége is.Aki tud segitnei hogyan fejlesszem a lányom a legfontosabb a beszéde lenne mert még nem beszél
2013. okt. 6. 20:56
 14/27 anonim ***** válasza:

Jelenleg szinte csak magánúton lehet... Korai Fejlesztő például. Nincsenek utazó gyógypedagógusok, azoktól is megvonták a fejlesztést, akiknél eddig működött. :(

Az én lányomhoz is kellene, hogy járjon utazó gyógypedagógus, de nem jár, mert nincs rá kapacitása. Ne a pedagógiai szakszolgálatot szidd, hanem azokat, akik és nélkül, egyik napról a másikra, szeptember 1-től átszervezték a rendszert... ott fenn, a minisztériumban. Mert mi is ennek isszuk most a levét, meg még nagyon sokan az országban!

2013. okt. 6. 21:03
 15/27 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem hogy minisztériumnak miért állt érdekében a fejlesztéseket átszervezni.Arra nem gondolnak hogy némely gyereknek szüksége van a fejlesztésre.Ráadásul itt olyan gyerekeröl beszélünk akik nem egsészségesen születtek
2013. okt. 6. 21:22
 16/27 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos nem gondoltak. Ha tudnád, hogy még mennyi mindenre nem gondoltak!
2013. okt. 6. 21:40
 17/27 A kérdező kommentje:
És akkor hova tudják vinni azok az anyukák a gyerekeiket akik fejlesztést kéne kapjanak.Mit tudnak tenni?
2013. okt. 7. 07:48
 18/27 anonim ***** válasza:
Keresnek magánuton fejlesztö pedagogust .
2013. okt. 7. 08:46
 19/27 A kérdező kommentje:
Ha más nem akihez hordom orvoshoz megkérdezem tud e segiteni fejlesztö pedagogust keresni mert ez nem állapot
2013. okt. 7. 09:15
 20/27 anonim ***** válasza:
Ne fejlesztő pedagógust keress, hanem gyógypedagógust!
2013. okt. 7. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!