Miért nem vesznek a lányommal emberszámba a pedagogiai szakszolgálatnál?
Próbáld meg felidézni, eddig milyen dolgokat kellett gyakoroltatnod a gyerekkel, és folytasd ugyanazt, illetve a saját józan eszedre hallgatva módosíts, lépj tovább ahol lehet.
Ezen kívül írj levet az oktatási jogok biztosának, Pintérné Marek Arankának (a KLIK vezetője), Hoffmann Rózsának (államtitkár, aki hetente elmondja különböző médiákban, hogy minden a legnagyobb rendben van az oktatásügyben), helyi és országos lapoknak, TV-nek, rádiónak...
Ha pedagógusok nem csinálnak botrányt, tegyék meg a szülők.
A kormánynak ti csak egy statisztikai adat vagytok! Baromira nem érdekli őket, ha 10-20-100-1000 gyerek elvész a rendszerben, ha a mutatók rendben van.
Szerintük minden a legnagyobb rendben van! Én pl. hétvégén voltam a pedagógustüntetésen, és Hoffmann Rózsa azt nyilatkozta róla, nem is érti, miért tüntetünk, hiszen minden a legnagyobb rendben van.
Én pl. egészen konkrétan a fejlesztés nélkül maradt SNI-s gyerekekért tüntettem. Mert sokról tudok.
Jelenleg tényleg csak az marad, hogy magánúton megoldjuk, vagy bízunk az oktatási-nevelési intézmények "jóindulatában" - pl. az óvodás korúak szerencsére még mindig az önkormányzathoz tartoznak, ott is érdemes tájékozódni - hátha intézményen keresztül lehet biztosítani fejlesztést. (Bár ha nem jár még a gyermek oviba, akkor az úgy nehézkes).
És emellett igen, minden létező módon kommunikálni, hogy nincs rendben minden, nagyon nincs rendben, hogy ébredjenek már fel azok, akik statisztikai adatoknak tekintenek bennünket!
Szia! Alá tudom támasztani, amit mások is írtak, egyrészt igen nehéz bekerülni a pedagógiai szakszolgálat rendszerébe (nálunk augusztus közepén kell jelentkezni, hogy szeptembertől legyen hely, ha pedig mondjuk év közben merül fel bármi probléma a gyerekkel, akkor várni kell a jövő szeptemberig – nevetséges), mert annyi gyerek van.
Másrészt idén átszervezték ezeknek a helyeknek a munkáját, és pl. konkrétan tudom, hogy kormányunk kijelentette, mostantól feleannyi SNI-s papírt adhatnak ki, mint eddig. Nyilván pénzkérdés ez is, ezen is spórolni akarnak, de milyen megalázó már, hogy kvázi azt mondják, eddig csak kedvtelésből szórták a papírokat – vagyis tulajdonképpen becsmérlik a szakemberek munkáját.
Persze lehet, hogy így akarják támogadni a vállalkozásokat, hogy súlyos pénzekért kelljen magánrendelőkbe járni fejlesztgetni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!