Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogy lehetne ezt megoldani?...

Hogy lehetne ezt megoldani? Ovódás korú gyermek felügyeletét szünetekben?

Figyelt kérdés
Szeptemberben megy a lányom oviba de már most parázok az őszi/téli/tavaszi szünetektől.A párommal mindketten dolgozni fogunk és nem fogjuk tudni kirehagyni a gyermeket és az oviban csak nyári ügyelet van sajnos.Volt valaki hasonló helyzetben?
márc. 4. 09:29
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
96%

"gyereket csak akkor viszem orvoshoz ha tényleg feltétlen muszáj"

Ez szép és jó, csak az oviban nem így működik, azt is kell nézni, hogy ne fertőzzőn meg mást. Tüsszög, folyik az orra és az oviból már is szólnak, hogy így nem mehet

márc. 4. 12:17
 32/54 A kérdező kommentje:
hát akkor nem megyek vissza dolgozni jobbat nem tudok,kénytelen vagyok akkor itthon maradni
márc. 4. 12:35
 33/54 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem mindenkinek nagyon nehéz megoldani. Extrém türelmes munkahely kell, hogy a kezdeti nehézségeket (betegségek) letudjátok küzdeni és egyikőtök mindig kapjon szabit, amikor kell. Ezen felül ha olyan munkahely, akkor szerintem az is nagyon fontos, hogy a munkavállaló legyen rugalmas. Én pl. blődségnek tartom, hogy valaki HO-ból tud érdemi munkát végezni 1-2 szünetelő gyerek mellől, pláne betegek mellől... de meg lehet egyezni a munkáltatóval, hogy ez van, a fontosakat megcsinálod, akár este otthonról, akár bemész este, amikor apuka már otthon van (vagy fordítva), stb. telefont felveszed, e-mailekre válaszolsz, ahogy tudsz. Ha mindkét fél rugalmas, akkor azért ezt a pár évet túl lehet élni. Ha valakinek fizikai jelenlétet igénylő munkája van, az kellemetlenebb. Ha műszakozás, akkor lehet mondjuk műszakot cserélni úgy, hogy mindig legyen valaki otthon a gyerekkel. És akkor mindezek mellé lehet még fizetett segítséget keresni, ha nagyon nem megy máshogy.

Nálunk 2 ovis gyerkőc van és elég rugalmasak a munkahelyeink, igyekszünk úgy logisztikázni, ahogy feljebb írtam. Ha muszáj, akkor váltva szabizunk, ha nem, akkor egyezkedünk a főnökeinkkel. Betegségnél az első keményebb 2-3 napban itthon vagyok általában én a gyerekekkel, utána pótnagyi... de azért azt megjegyezném, hogy nagyon könnyen ajánlgatunk itt fizetett segítséget, 8 órában egy bébiszitter lehet több pénzt elvisz, mint az egyik fél napi bére. Ilyenkor azért érdemes elgondolkozni.

Nyári szünetben már bevonjuk a vidéki nagyszülőket is és két-három hetet mostmár átszoktak ők vállalni simán. Még aktívak, dolgoznak, de anyunál pl. van 2 hét leállás mindig, ő olyankor alig várja, hogy unokázzon, viszik magukkal nyaralni, kirándulni őket. Én bevallom, hogy mi ketten kevesek lennénk a gyerekeink szüneteinek és betegségeinek felügyelet biztosításához.

Az egyik szomszédunk egy fiatal pár, hasonló korú gyerekekkel. Mégcsak ismerkedünk, de már velük is szóba került, hogy nyáron esetleg gondolkozhatnánk közösen is 1-2 hét megoldásában.

márc. 4. 12:49
 34/54 A kérdező kommentje:
33as ez mind szép és jó amit leirtál de hogy homeofice meg rugalmas munkahely stb de sajnos nállunk ez nem opció.Nem vehetek ki állandóan szabit meg a férjem se mert a fogyatékos óvonők hazaküldi a gyereket mert köhögött meg tüsszentett.Akkor az a legegyszerübb ha nem megyek visszadolgozni mert igy mindenhonna egyhónap után repülni fogok ha minden héten hazaküldik a gyereket egy kis tüsszentéssel.
márc. 4. 12:56
 35/54 A kérdező kommentje:
33as sajnos nem mindenki tud otthonról dolgozni,nekem sem olyan a munkaköröm amit otthon ülve laptopról meg lehetne csinálni.
márc. 4. 13:00
 36/54 anonim ***** válasza:
91%

1. Te leszel az óvónők kedvence ;-)

Nyílván azért küldik haza mert nem akarják, hogy az egész csoport kidőljön vagy esetleg az óvónő dőljön ki és be kelljen zárni a csoportot

2. Egy seggel két lovat nehéz megülni. Vagy karrier vagy gyerek. Nyílván ha van állandó segítség az más. De akkor meg érdemes elgondolkodni, hogy tényleg kellett-e a gyerek, ha mindig másra van bízva.

Én inkább azt javaslom, hogy az egyik szülő amíg a gyerek kicsi (8-10 éves kortól ez ugye már kevésbé téma), addig keressen egy nyugisabb, rugalmasabb munkahelyet.

Utána a gyerek úgyis felnől és ezek az évek visszahozhatatlanok lesznek. Dolgozni meg marad még pár év.

márc. 4. 13:06
 37/54 anonim ***** válasza:
92%

Igen, írtam is, hogy az kellemetlenebb, ha fizikai jelenlétet igényel a munkahelyed, viszont sajnos ez az a helyzet, amire gondolhattál már évekkel ezelőtt is akár. Ilyen esetben ha kirúgnak a sok szabi/táppénz miatt, akkor nem marad más, mint hogy próbálsz mást, rugalmasabbat keresni. Ez ilyen, mindenkinek meg kell oldani valahogy a gyerekei sorsát.

Az meg nem feltétlenül gonoszkodás az ovi részéről, ha hazaküldi a köhögő gyereket. Mindenkinek kellemetlen, ha a gyereke beteg, neked is az, ha Pistike hányos-hasmenős vírust kezd el terjeszteni, Gizike szülein sem örülnek, ha Mari influenzát visz be és te sem fogsz örülni, ha mindenki úgy van vele, hogy "jólvan kicsit taknyos volt Petike, de kutya baja", majd emiatt te másfél hétig otthon vagy a gyerekeddel és a "kis takonnyal". Ez egy kölcsönös megértésen alapuló rendszer kéne, hogy legyen.

márc. 4. 13:08
 38/54 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként mire számítottál? Alap, hogy egy gyerek elkap ezt-azt, ha közösségbe kerül. Azt meg kell oldani. Ha a jelenlegi munkahelyed ezzel nem összeegyeztethező, akkor váltani kell, vagy keresni au pairt, aki bármikor bevethető. Kérdés, melyikkel jársz jobban.
márc. 4. 13:15
 39/54 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom megállni, hogy ne kérdezzem meg, hogy ezen a 9 hónap + 3 év alatt, míg lett egy óvodás korú gyereketek egyszer sem gondolkodtatok el? Gondolom nem múlt héten találtátok ki mindketten a férjeddel, hogy a turisztikában fogtok dolgozni, tehát sejteni lehetett, hogy ezeket majd meg kell oldani. Amúgy pedig ügyeleti óvoda vagy fizetett segítség ha tényleg senki nincs, aki bevethető.
márc. 4. 13:15
 40/54 anonim ***** válasza:
94%

Egészen sokáig empatikus tudtam lenni a kérdezővel, amíg nem sikerült azt írnia, hogy a "fogyatékos óvónők hazaküldik a gyereket, mert az tüsszent egyet"...

Kérdező, te normális vagy? Elgondolkodtál ezen, mielőtt leírtad? Nem, majd a te Ödönkédet engedik betegen is oviba, mert anyu-apu elfelejtette, hogy egy gyerek időnként megbetegszik, és olyankor meg kell oldani a felügyeletét. Óvodásoknál egy fokozottan igaz, ez egy ilyen korszak. Azért, mert te nem tudod elhelyezni a gyerekedet, nem fogják engedni hogy körbefertőzze az egész csoportot. Neked és a férjednek kell ezt megoldanotok, ha bébiszitterrel, akkor úgy, ha rugalmasabb munkahely keresésével, akkor úgy.

márc. 4. 13:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!