Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak nekem furcsa ez az...

Csak nekem furcsa ez az anyuka, mit lehetne kezdeni vele?

Figyelt kérdés

Kislányomnak van az oviba egy jó kis barátnője. Most középső csoportosak. A kislánnyal együtt kezdtek el külön foglalkozásra járni, ami az ovitól és a lakásunktól 20 perc sétára van. Nagyon sokszor együtt mentünk, és minden egyes alkalommal hazáig kísértek minket, miközben ők ott laknak ahol a külön foglalkozás van . Volt, hogy akkor is hazáig kísértek mikor csak a férjem vitte a lányom. Aztán közben rá jöttünk, hogy mindig az ovinál hagyta az autóját és ezért sétáltak vissza. Nekem ez borzasztó fura.

A másik, hogy a nagyobbik lányomnak volt egy kis pizsi bulija otthon a sulis barátaival és elhívtuk a kislányt is. De akkor is úgy mondtam az anyukának, hogy délután egy pár órára. Mikor megérkeztek már majdnem azzal kezdte, hogy akkor a kislánya is itt alszik mert szeretne. Hát mondom, nem ezt beszéltük meg, én azért nem merem bevállalni. Majd erőszakoskodott, hogy de a kislánya biztos jól ellesz, nem lesz vele semmi gond. Nem akartam megbántani, de mondtam neki, hogy nem szeretném, hogy itt aludjon, még kicsinek tartom ehhez őket.

Na de azóta se változtatott semmit. Azt érzem, hogy rám van ragadva és baromira frusztrál.

2023. dec. 19. 15:02
1 2 3 4 5
 21/41 Derjaderja ***** válasza:
90%

Másrészt jól értem, hogy a gyereked legjobb barátja az óviban?

Először azt hittem, csak úgy Hozzátok csapódnak, de így a hazakíséres miatti panasz szerintem nem jogos.

2023. dec. 19. 17:04
 22/41 anonim ***** válasza:
29%

Egyébként meg nem értem miért nem vehet részt a kisebbik gyerek a nagyok buliján. Köztünk a húgommal 3 év van, minden évben volt szülinapi bulink, és ő is részt vett az enyémen, meg én is az övén. Mindenki mindig jól érezte magát, ismertük egymás óvoda+osztálytársait.

De ha ez mégis ekkora probléma nálatok, akkor meg keressetek a kicsinek normális barátot (anyukával együtt), és legközelebb őt hívjátok át.

Férjed mit szólt amúgy a sétálós dologhoz? Az enyém biztos megmondta volna, hogy azonnal le kell építeni őket, mielőtt mégegyszer ilyen kínos szituációba hozom őt is.

2023. dec. 19. 17:10
 23/41 anonim ***** válasza:
27%
Derjaderja: a sétálós résszel az a baj, hogy az autóval az ovinál parkoltak, és gyalog mentek a fejlesztőbe, holott ott is laknak mellette! Tehát kizárólag ürügyként hagyták ott az autót, hogy kétszer kelljen megtenni az utat. Semmi logika nem volt benne. Ha ez egy normális csapat lenne, akkor eleve felajánlották volna, hogy elviszik őket kocsival, hiszen ők úgyis arra laknak. De nem... szerintem nem százas az anyuka, már ijesztően furcsa.
2023. dec. 19. 17:15
 24/41 A kérdező kommentje:

Amúgy nálunk sincs ebből kifejezetten gond, hogy a kicsi bemegy a nagyokhoz. De szerettem volna neki is kedvezni kicsit. Sűrűn járnak át hozzánk a nagy barátai.

Mikor legelőször kísértek minket haza akkor mondta, hogy ők amúgy itt laknak. Akkor rögtön mondtam is neki, hogy hát akkor minek kísérnek minket haza. De az volt a válasza, hogy hát kicsit sétálnak addig. Amúgy egy szóval nem mondta, hogy a kocsijuk az ovinál van. Egyszer mikor esett az eső, akkor mentek kocsival. A férjem meg nyilván baromira kiakadt, mert a lépcsőházunk bejáratáig kísérték őket is ugyanúgy. A férjem utána már kocsival jött/ment, így ez ott megoldódott.

2023. dec. 19. 17:33
 25/41 Derjaderja ***** válasza:
84%

Hú hát nem tudom, az ijesztő meg a nemszázas nekem nem itt kezdődik.

Azt mondjuk nem tudom, mért nem viszik el őket, de ha a kislánynak nincs testvére, valószínűleg csak egy gyerekülésük van.

Vagyis egyszerre végeznek az óviban a legjobb barátnővel, akivel ugyanarra a különórára mennek, a barátnő gyalog megy, a két lány jól van együtt.

Nekem nem tűnik ördögtől valónak együtt elsétálni velük, utána meg nyilván együtt jönnek vissza.

Az a rész nem tiszta, hogy visszafelé mekkora kitérőt tesznek, de számomra elég ártatlan kedvességnek tűnik elkísérni őket. Attól persze lehet zavaró, akkor meg kell mondani, de kicsit túl van ez fújva számomra.

Élek a gyanúperrel, hogy sose szólt a kérdező, hogy annyira zavarja, hogy a gyereke legjobb barátnőjével kell heti 1 alkalommal 2x20 percet sétálni 😶

2023. dec. 19. 17:34
 26/41 Derjaderja ***** válasza:
87%
De mért akadt ki a férjed? Isten bizony nem értem. Szerencsétlen nő.
2023. dec. 19. 17:35
 27/41 A kérdező kommentje:

Ők ott laknak ahol a foglalkozás van. Az autót meg az ovinál hagyta. Vissza sétált 20 percet és a házunkig kísért.

A férjem utál idegenekkel beszélgetni, lassan sétálgatni és hülyét kapott teljesen ettől.

2023. dec. 19. 17:39
 28/41 anonim ***** válasza:
75%
A sétában még nem is láttam kivetni valót. Barátkozni akar. Nade az ottalvás..... Barátnőmmel konkrétan a gyerekek kb 6 hónapos kora óta jóban vagyunk. Csoport társak az oviban is. Középsősök. Nagyon sokat összejárunk de még egyikünknek se jutott eszébe ilyesmi. 😂😂
2023. dec. 19. 17:42
 29/41 A kérdező kommentje:
Nekem az volt a nagyon furcsa, hogy a meghívás előtt azért csak annyiban merült ki az ismeretség, hogy az oviban beszélgettünk pár mondatot. Nekem eszembe nem jutna a gyerekem ilyen kicsiként másnál erőszakosan ott altatni, mikor szó se volt erről. És hiába mondtam, hogy nem akarom, akkor is csak mondta, hogy a kislánnyal nem lesz semmi gond.
2023. dec. 19. 17:44
 30/41 anonim ***** válasza:
72%
Pedig elég beteges, hogy apukát is hazakíséri meg felszínes ismeretség után a gyereket leadná hozzátok egész éjszakára. Még jó, hogy a férjednél bekapcsolt a vészjelző, és azóta kocsival viszi a gyereket inkább. Az ilyen nőket messziről kerülni kell, nem még áthívni!
2023. dec. 19. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!