Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak nekem furcsa ez az...

Csak nekem furcsa ez az anyuka, mit lehetne kezdeni vele?

Figyelt kérdés

Kislányomnak van az oviba egy jó kis barátnője. Most középső csoportosak. A kislánnyal együtt kezdtek el külön foglalkozásra járni, ami az ovitól és a lakásunktól 20 perc sétára van. Nagyon sokszor együtt mentünk, és minden egyes alkalommal hazáig kísértek minket, miközben ők ott laknak ahol a külön foglalkozás van . Volt, hogy akkor is hazáig kísértek mikor csak a férjem vitte a lányom. Aztán közben rá jöttünk, hogy mindig az ovinál hagyta az autóját és ezért sétáltak vissza. Nekem ez borzasztó fura.

A másik, hogy a nagyobbik lányomnak volt egy kis pizsi bulija otthon a sulis barátaival és elhívtuk a kislányt is. De akkor is úgy mondtam az anyukának, hogy délután egy pár órára. Mikor megérkeztek már majdnem azzal kezdte, hogy akkor a kislánya is itt alszik mert szeretne. Hát mondom, nem ezt beszéltük meg, én azért nem merem bevállalni. Majd erőszakoskodott, hogy de a kislánya biztos jól ellesz, nem lesz vele semmi gond. Nem akartam megbántani, de mondtam neki, hogy nem szeretném, hogy itt aludjon, még kicsinek tartom ehhez őket.

Na de azóta se változtatott semmit. Azt érzem, hogy rám van ragadva és baromira frusztrál.

2023. dec. 19. 15:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
96%
Bocsánat, rosszul értelmeztem én is. Hát akkor ezt te szúrtad el. Minek hívtátok oda őket? Nem is kellett volna említeni nekik, hogy a másik gyerekednek bulija lesz. Hívhattatok volna bárki mást játszópajtásnak. Mostmár biztosan tanultál belőle. Ne erőltesd velük a kapcsolatot!
2023. dec. 19. 16:46
 12/41 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk, ha pizsi bulit szerveztek és minden vendég ott alhat, csak ő nem, az tényleg hülyén jön ki.

Ettől függetlenül bunkóság, ha valaki tovább akar maradni (tovább akarja ott hagyni a gyerekét), mint ameddig szívesen látják.

Nem értem, miért hívtátok ezt a kislányt erre a bulira. Ha jól értem, ő nem a nagylányod, hanem a kisebbik lányod ovis csoporttársa és barátnője. Semmi értelme nem volt őt odahívni, más korosztályú volt a többi vendéggyerek és nem is ismerte őket.

Azt sem értem, miért zavar, hogy hazakísérnek titeket, ha ott hagyták az autójukat. A gyerekek beszélgessenek menet közben, neked nem kell az anyukájával.

Mit csinálnék?

Semmit.

Ezután akkor hívnám ezt a kislányt, ha a kisebbik gyerekemnek lenne zsúrja.

Úgy érzem, magad által gerjesztett problémával küzdesz.

2023. dec. 19. 16:48
 13/41 anonim ***** válasza:
79%

9# 🤦

Látom nem érted még mindig..

Kérdezőnek van 2 gyereke. Egy iskolás egy ovis.

Az iskolásnak volt pizsi party az osztálytársaival.

Az orvosnak meg játszópajtásnak lett meghívva a másik ovis gyerek pár órára.

A másik anyuka nem fogja az ujjából szopni, hogy ottalvós buli van, csak ha a kérdező ezt közli.

És ha én az ovisomnak hívok játszani valakit nem kötöm a másik anyuka orrára, hogy a másik gyerekemnek ottalvós bulija van, max közlöm a miheztartás végett,hogy több gyerek lesz nálunk más korosztályból így engedje el a gyerekét.

🙄 Szóval a kérdező saját magának lőtt egy öngólt, és utána itt vergődik, a másik anyukát tartva furának.

Szerintem meg baromi rosszul kommunikál.

2023. dec. 19. 16:49
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosnak helyett ovisnak * autokorrekt.
2023. dec. 19. 16:51
 15/41 A kérdező kommentje:

Úgy hívtam el, hogy a kislányt egy pár órára, mert a nagyoknak ottalvós lesz a buli. A kislányom vele van igazán jóba, a többi szülőt/gyereket kevésbé is ismerem. De a kicsi állandóan menne be a nagyokhoz, gondoltam akkor addig ők is ellesznek pár órát játszanak. Ez még azelőtt volt, hogy beindultak ezek a haza kísérések is.

Már igyekszem leépíteni őt. Remélem veszi a lapot. Ha nem akkor erélyesebb leszek.

2023. dec. 19. 16:52
 16/41 anonim ***** válasza:
77%

#12 vagyok, ezt utána olvastam:

Kérdező 5-ös kommentje: "A kislányomhoz hívtam a játszótársat, hogy ne akarjon mindig a nagyokhoz beülni"

Ez nagyon rossz ötlet volt. Párhuzamosan két, egymástól független vendégség?

Az föl se merült benned, hogy neked kéne lefoglalnod a kislányodat, hogy ne akarjon a nagyokon lógni????

2023. dec. 19. 16:53
 17/41 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy az anyuka önszántából úgy dönt, hogy akkor az ő gyereke is ott alszik, mikor direkt kijelentettem, hogy ők csak pár órára jöjjenek játszani ha van kedvük. Meg eltitkolni sehogy se tudtam volna, mikor a nagyok folyamatosan erről beszéltek, hogy akkor ki hogy kivel alszik majd este.
2023. dec. 19. 16:54
 18/41 A kérdező kommentje:
Lefoglalom őt ideig-óráig, de nyilván nem akar kimaradni a buliból ő sem és mivel nagyon szereti a nővérét és a barátait is szeret velük lenni.
2023. dec. 19. 16:56
 19/41 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is félreértette, sőt, lehet, hogy a kislánynak is ezt mondta, aki már lelkesedett.

Vagy talán a két kislány is félrekommunikalt.

Az első problémát meg nem értem, mért kellene mindenhová autóval lenni. Talán azt hitték, ez egy jó program, ők sétálnak, a két gyerek meg beszélget. Mi is mindennap sétálunk, direkt ajánlott a szabad levegőn lenni a gyerekeknek, ha még többen vannak, húzzák egymást.

Lehet, csak kedves akart lenni és ha Te is kedvesen fogadtad ezt, akkor inkább őket sajnálom egy kicsit, elég megalázó helyzet. Ha vki hazáig sétálna velünk, hogy a gyerekek jól elszórakozzanak, én nem mennék a falnak.

Ha meg akarod beszélni, javaslom, hogy arra hivatkozz, hogy ez a 20 perced van kötetlen beszélgetésre a gyerekekkel, ilyenkor a legközlekenyebb, örülsz hogy együtt odasétáltok, de hazakísérnie nem kell (hacsak nem esik közvetlenül útba a házatok a foglalkozás és az autó között).

2023. dec. 19. 16:58
 20/41 anonim ***** válasza:
69%

Ne viccelj már. Mi köze van másnak a te iskolás gyereked dolgához? Semmi. Itt te vagy egyedül a lúdas.

Nem tudsz normálisan nem félre érthetően kommunikálni, se határt húzni 🤷

2023. dec. 19. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!