Hogyan fogadja a munkahelyetek, ha sokat kell a beteg gyerekkel otthon maradni, másnak is nagyon nehéz?
nálunk nem arra kapnak kitüntetéseket hogy mert ők nem hianyoznak soha, hanem úgy adják elő hogy a munkájukért.
És amugy ezt is "én vezettem be"
Ugyanis a cégnél ilyen soha nem volt. Csak én utánanéztem hogyan lehet közszférában lécsőzni vagy magasabb fizut elérni es vmi jogszabály ha kap a dolgozó hivatalos dícséretet akkor nem 3 hanem 2 év mulva ugorhat fizetesi kategóriákat(bocsi nem emlékszem pontosan), és ezt szétkürtöltem a cégnek es mindenki mondta rá hát nálunk ilyen nincs is soha nem is volt..de aztán mint minden pletyka ugye a felettesek fülébe is jutott es elkezdik azóta a sztahanovokat meg kedvenceket oklevelezni..persze engem meg nem.
7.vagyok
Tenyleg majd gratulálok már az okleveleseknek és hozzá teszem hogy miattam kapta csak mivel az én indítottam ezt el a cégnél..
"akkor nem 3 hanem 2 év mulva ugorhat fizetesi kategóriákat"
Mivel az összes fiz.kat össze van csúszva, ez max. szabadság szempontjából ér valamit. 😅
Én el se tudtam menni dolgozni a sok betegség miatt. Amikor kezdte a nagyobb az ovit, a kicsit bölcsibe írattam volna, de ahol lett volna helyem, megbeszéltem velük, hogy még 2 évet inkább itthon vagyok a gyerekekkel, mert soha nem jön már vissza ez az időszak, stb stb.
A gyerek első éven minden hónapban jó, ha 1 hetet járt 2 részletben, annyit beteg, úgyhogy úgy tűnt, ebből a szempontból is jó ötlet volt itthon maradni, bár nem számítottam ilyen drasztikus betegségcunamira.
Most kiscsoportos a kicsi, középsős a nagy. Ahol lenne helyem, folyamatosan izél a jövendőbeli főnökasszonyom, hogy mi a fenének tartom őket itthon minden sz.rral... (nem minden szarral, de hurutos köhögéssel, meg orrfolyással nem vihetem be őket, és ez megy folyamatosan.) Most 1 hónapban 1-2 hetet járnak, legalább az 1 hetet végighúznak bent, már az is valami, de ilyen előzetes hozzáállással a "munkáltató" részéről jövőre se fogok menni oda, mert ezek szerint nem tolerálják.
Közben m5ég hallgatom, hogy húzzak már el dolgozni, mert különben csak vakarom a hátsóm itthon. (Gyerekpszichológustól) kérdeztem is melyik az a munkáltató, aki havi 1 hétre alkalmaz, és nem rúg ki? Arra már nem tudott válaszolni.
Én pl kifejezetten rühellek azért két ember helyett dolgozni, mert xy gyereke beteg. És igen, ő otthon marad, király, de a kiesett munkát nekünk kell pótolni, akár túlórában.
Ezek után oda is b.na, ha ő kapna bónuszt, amikor átlag legalább kéthavi egyhetet nem dolgozik.
Van gyerekem, dolgozok és pont ezért értek egyet az előttem szólóval.
Konkrétan tényleg egy hónapban 2 hetet tudok dolgozni...
Most ment másfél hetet a gyerek bölcsibe, de ma reggel már köhögött.
Talán nem betegszik le, bár az apja náthás..
Szóval rémes a helyzet és teljesen megértem a munkáltatókat és a kollégákat is, hogy nem szeretik a kisgyerekes szülőket.
Plusz sok 2-3 éves gyerek még mindig nem alszik tökéletesen éjszaka, így zombi üzemmódban dolgozó anyukák kókadoznak az irodákban.
Ezt a nagy problémát csak állami szinten lehetne megoldani (pl. hosszabb gyed, több bölcsi, hogy ne csak azoknak legyen hely, akik dolgoznak).
Én hál' istennek családi vállalkozásban dolgozok, nem is tudom mi lenne ha "rendes" munkahelyen lennék. Talán már megírták volna az elbocsátásom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!