Hogyan fogadja a munkahelyetek, ha sokat kell a beteg gyerekkel otthon maradni, másnak is nagyon nehéz?
Én is mumus voltam évekig.
6-6ig bent volt mindkét lányom Tudod hányszor hallgattam a hisztit, hogy nem lehet bent a gyerek 12 órát? Mondom akkor kereshetnek nekem másik munkahelyet, egyelőre még nem találtam. Vagy jobb lenne hajléktalannak lenni? Ha nem dolgozom, nem tudom fizetni a rezsit meg a kaját se. Ha betegek voltak, felváltva maradtunk otthon exemmel, akkor meg a munkahely szemében voltunk egy rakás xarok.
Aztán elváltam, új munkahely, a lányok már iskolások, az új kapcsolatomból van egy 2 éves kisfiam, egyedül vagyok vele mert párom külföldön dolgozik. Non stop beteg mióta bölcsibe jár, 1 hetet még nem járt végig egyhuzamban. Nekem az a szerencsém, hogy pár éve home office-ban dolgozom, így nem okoz problémát, hogy itthon kell maradnom vele. Ha ugyanott dolgoznék mint régen, szerintem már a felmondásomat tölthetném...
Én is mindig azzal jöttem, hogy oké, akkor adjanak tippet hol dolgozzak. Óvodában hagyján, mert az már kötelező, de amikor bölcsődében van a gyerek ami választható ugye, na akkor érzi minden hónapban az ember, hogy mindjárt kirakják a gyereket az utcára (nyilván nem tehetik meg).
Mi olyan mumusok vagyunk, hogy 7re járunk dolgozni és 4re érünk az iskolához-bölcsődéhez. Tehát a gyerek reggel fél 7kor konkrétan egymaga van a szinte sötét épületben amíg fél 8 fele nem kezdenek csörgedezni a többiek. Ezután pedig ők az utolsók délután. Szinte kulcsot is kaphatnánk 😂
Én gyártásban dolgozom, kisvállalkozásnál, ahol ha kimarad az ember, nincs bevétel. Férjem logisztikában. Egyikünk sincs olyan helyzetben hogy a táppénz hallatán vállat vonjon a cég… Eddig még nem rúgtak ki minket, de sokszor rezgett a léc.. Nálunk az egyetlen segítség, hogy a nevelők szemet hunynak az orrfolyáson köhögésen, amíg az nem hátráltatja az alvást evést. Mert ugye mindenki tudja, hogy márpedig hiába marad otthon a gyerek, azért beteg mert a TÖBBI IS AZ. És nem oszt nem szoroz hogy most együtt fújják az orrukat vagy külön otthon.. Mert mindegyikben ugyanaz a vírus van..
Én fél 8tól 4ig dolgozom.
Negyed 8ra viszem az oviba/bölcsibe a gyerekeket, ők az elsők kb.
Negyed 5re megyek értük. A bölcsoben a lányom az utolsó, fiam épp még tud játszani másokkal.
Hál isten ritkán betegek. Pl most 3hete mentek folyamat.
Ha betegek, 1x én 1x a férjem marad velük.
Így is szarnak érzem az egészet, a munkáltatóm (hiába szociális szféra, ahol a megértés a legnagyobb erő) folyamat csesztetnek, mert "most voltak betegek"
Nekünk azt csinálják hogy a "sztahanov" dolgozók emléklapokat okleveleket kapnak meg dicséreteket a munkájukért, szoval azok az anyák akiknek beteg a gyereke es táppénz is befigyel, azok soha nem kapnak semmit.
Nálunk pl amikor a céghez jöttem 3 embert rúgtak ki előttem mert nagyon nehéz a munkaköröm. Én voltam az első (a 4.alany), aki meg tudja csinálni a feladatokat es inden a sinen van.
De néha őszi szunet miatt hiányzok neha táppenz miatt néha hamarabb el kell mennem és csúsztatok, hát a cégnek sz.rt se érek, azok vannak kitüntetve csak akik 3 gyerek mellett is meg tudnak mindent oldani mert van apa ferj nagymama is.
Meg persze azok akik a főni kedvencei.
*államinál vagyok én is
(7.voltam)
5, nekünk ez nincs meg közszféraban sem. Kifizetetlen túlórák. Még a fizetett szabadságra is húzzák a szájukat. 6 napom van bent és nem akarják kiadni, mert "jaj, így a zárás úgy a zárás, nincs ki helyettesítsen". Váltanom kéne.
Csak úgy tudjuk megoldani a betegségeket, nevelés mentes napokat, hogy férjem a versenyszférában dolgozik full home officeban az én bruttóm háromszorosáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!