Akik viszonylag kis kor különbséggel (2-3 év) vállalnak 3 gyereket, ők 6-7 évig otthon vannak velük? A munkahelyek ezt hogy tolerálják?
A másik, ha nem csak a munkahely részét nézzük. Nem sokalltatok be ennyi év otthonlét mellett?
(Nem azt mondom, unatkozni senki nem fog nem hogy több, de egy gyerek mellett se. Biztos emberpróbáló feladat lehet 3 kisgyerek mellett)
Hanem inkább arra gondolok hogy nem tudtatok kiszakadni ebből a családi mókuskerékből, kevés a felnőttekkel töltött közösségi élet, stb.
Én még csak most várom az első babát, de már most azt érzem hogy szívesen dolgoznék. Pedig 2 évig még biztos a pici mellett fogok maradni.
Viszont felmerült már hogy szeretnénk több gyereket is, és nem tudom hogy fogom viselni azt a sok évet 😄
Ha releváns valamennyire a válaszom, én home office-ból visszajöttem részmunkaidőbe fél éves korától kezdve. Most 14 hónapos és teljesidőben megyek vissza. A következőt úgy 2,5-3 éves kora körül tervezzük.
Nem igazán akadnak ki a kollégák, sokan járnak ki-be gyedről. Igaz nálunk a munka jellege miatt nehéz pótolni embereket, és inkább egymás feladatait vesszük át. És nem jellemző a csilliárd évig gyeden levés egyéni okokból sem.
Nekem ez nagyon aktuális. Van egy két évesem, egy egy évesem, és most jön a harmadik. Az első év tényleg csak a "babázásról" szólt, de én arra használom a maradék időt, hogy saját vállalkozást indítsak. Mostanra bőven akad dolgom, de szeretem nagyon. Tőlem függ a saját havi bevételem, és az hogy ez mennyire fog rúgni a jövőben, csak tőlem, és a férjemtől függ. Ha az egy havi fizetésünk (900) bejön ebből stabilan, akkor a férjem is felmond, és ezt visszük tovább teljes gőzerővel.
Szeretek fiatal anyuka lenni, és nagy szerencsém van, hogy mostanra itthonról tudok dolgozni.
A munkáltatóm egyébként várt volna vissza, mert a mai napig nem találtak megfelelő embert a helyemre, aki ugyannyira tudott volna figyelni a főnök rigolyáira. :) (Néha felhív, és reménykedik, de én már biztos nem megyek vissza)
Nálam már az első terhesség ténye azzal járt, hogy nyilván nincs több szerződésem... (3 éve voltam ott, havonta volt szerződésújítás)
A 2. gyes alatt született, addig akartam itthon lenni, amíg ő nem kezdi az ovit, úgy terveztük, hogy ott alszanak és keresek olyan munkát ami mellett úgy tudom intézni őket, mintha egyedülálló szülő lennék 0 segítséggel (a párom munkája miatt).
Az első ovis napokban jött is egy h-p 4 órás konyhai kisegítő (csak ilyen jellegű lehetett volna), de mondta a párom, hogy várjuk meg hogy bírják a gyerekek az ottalvást - hát a nagy borzalmasan szenvedett, hiszen ő már kb 1,5 évesen elhagyta a du.i alvást, az meg kínzás volt neki, hogy csukott szemmel mozdulatlanul kellett feküdni amíg a többi alszik... Ha szerencséje volt egy idő után el tudott aludni. Aztán gyorsan jöttek a betegségek, de nem is az, hogy egyszerre voltak azok, hanem felváltva! Hétfőn az egyik gyereket vittem orvoshoz, a következőn a másikat, így volt, hogy 1 hónapban 3 hetet itton volt valamelyik... Na ezt melyik munkahely viseli el? Aztán jött a covid... Szóval azóta is itthon vagyok, 2013 óta és még nem látjuk a végét. Iskolában 7től van ügyelet, de 4 előtt már ott kell lenni értük, oviban szintén az utolsó gyerekért mennek 4kor. A párom nagyon nem akarná, hogy ilyen korán már ott kelljen lenniük, úgyhogy ő úgy van vele, hogy maradjak csak itthon, külső fizetős segítség meg szóba sem jöhet.
Abszolút nem vagyok társasági ember, úgyhogy k r va jól elvagyok itthon ennyi idő után is, csak hát csak jó lenne némi plussz bevétel...
Nem.
Első terhesség 8.hónapjáig dolgoztam, 6 hónapos volt amikor visszamentem dolgozni.
Màsodikkal szintén 8.hónapig dolgoztam és most 3 hónapos. 2 vagy 3 hónapot leszek még itthin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!