Mi a különbség az otthon elkészített bébiétel, és a bolti üveges között?
Annyi hogy ott be van vizsgálva minden alapanyag illetve a kész étel is. Az élelmiszeriparon belül a babakajákra a legszigorúbbak az előírások. Nem rosszak, de ha szívesen főzőcskézel neki otthon akkor teljesen felesleges. :) Mi is csak akkor vetttük ha egésznapos program volt, mert úgy praktikusabb. Az otthonit nem tudod annyira légmentesre zárni + csírátlanítani hogy ne romoljon meg ebben a melegben olyan hamar. :)
(egy élelmiszer analitikus kismama )
Pont ugyanaz, mint ami a készétel és a házikoszt között.
Anno gyümölcsöket, zöldségeket így magukban házilag párolva vagy nyersen adtam, de vettem bebieteleket is, főleg amíg alig evett valamit.
Sztem foleg a sok óra a különbség amit megtakaritasz ha uvegest adsz.
Az uveges az elejen kesz pazarlas. Uis kostoltatni 1-2kanallal szoktak es mivel 1uveg max 24-48oran at tárolható el a hutoben ha kibontod, a nagyja kukaba kerul vagy megeszed te..
Amit fozol azt tudod, hogy mit tartalmaz.
Amit főzöl az a ti csaladotok izlesenek megfelelo lesz, mert te izesited be.
Ami megmarad a frissen keszitett kajakbol le lehet kis adagban fagyasztani (pl jegkockatartoba vagy anyatej tarolo zacsiba amibol mar elegendo lesz csak annyit olvasztani amennyit eszik a baba)
A babakaja dragabb
Viszont vannak olyan alapanyagok amiket nem fozok napi szinten pl hal. Es ugye jo ha a gyerek eszik heti egyszer legalabb halat. Erre en jobb szerettem eleinte a babaeteleket. Szalka, pepecseles elkerulese meg egyebek miatt.
Uigy a marha/borju/barany. Ezeket sem fozom en (najo a marhat meg csakcsak) havi tobb alkalommal. Bar siman fagyasztottam le parolt marhabol/borjubol készült pépet.
A babakaja izetlen sztem. En gyakran tettem be zoldfuszereket.
Viszont telen lehet jobb egy babaetel mint a fel vilagot megjart tartositott mediterran országból erkezett barack stb, persze van alma meg idenygyumolcsok. (lehet akár azt adni de sztem ha éppen mar uncsi a banan telen arra jo, hogy adjunk neki mást is)
Ha utazik az ember sztem kenyelmesebb a tasakos vagy üveges kaja amig kicsi a baba.
En főztem is es uvegest is adtam sokat. Mikor mire volt igeny.
Hirtelen ennyi jutott eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!