Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Máshol is ilyen időpontban...

Máshol is ilyen időpontban van a szülői értekezlet?

Figyelt kérdés
Bölcsődében, óvodában is 15:30 vagy 16:00-kor szokott lenni a szülői értekezlet. Én 16:00-ig dolgozom, esélytelen, hogy odaérjek. Még ha 16:30-kor lenne is éppen beesnék, de legalább el tudnék menni. Így gyakorlatilag egyikre sem tudok. Máshol is ilyen időpontokban van? Ki hogyan tudja megoldani, hogy részt tudjon venni rajta?

2023. nov. 2. 18:40
1 2 3 4 5
 41/45 Derjaderja ***** válasza:
20%

38.

És ugyanaz a munkaszerződés, ami szerint napi 6,5 órát van egy óvónő a csoportba beosztva, hogyan rendelkezik a napi maradék 1,5 óráról? Ott mik a feladatok?

2023. nov. 4. 18:47
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

A jelenleg hatályos köznevelési törvény alapján:

(5) A nevelési-oktatási és a pedagógiai szakszolgálati intézményekben pedagógus-munkakörökben dolgozó pedagógus heti teljes munkaidejének nyolcvan százalékát (a továbbiakban: kötött munkaidő) az intézményvezető által – az e törvény keretei között – meghatározott feladatok ellátásával köteles tölteni, a munkaidő fennmaradó részében a munkaideje beosztását vagy felhasználását maga jogosult meghatározni.

(8) * Az óvodapedagógusnak a kötött munkaidejét a gyermekekkel való közvetlen, a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozásra kell fordítania, a munkaidő fennmaradó részében, legfeljebb heti négy órában a nevelést előkészítő, azzal összefüggő egyéb pedagógiai feladatok, a nevelőtestület munkájában való részvétel, gyakornok szakmai segítése, továbbá eseti helyettesítés rendelhető el az óvodapedagógus számára.

2023. nov. 4. 19:05
 43/45 Derjaderja ***** válasza:
82%

Akkor a munkaidő tartalmát tekintve semmiképpen nincs munkaidőn kívül a szülői értekezlet, hisz a 6,5 gyerekekkel töltött óra plusz szülői sem éri el a 8 órát.

Nem kötelezhető arra, hogy pl este 6-kor tartsa, de ezek szerint pl a fél 4 és a 4 kötött igazából csak a kényelme alapján dönt, mindkettő beleesik még a munkavégzes szerinti keretidőbe.

Igazából a szülő akkor teljes joggal kérdezi hogy mért nem a sokak számára kedvezőbb időpontban van. Lehet mondani, hogy nem és kész, de ezt követően megszólni a szülőt amiért nem vállal munkahelyi kockázatot/kényelmetlenséget, szerintem nem korrekt.

Ha még ráadásul minden nap szinte egy órát elcsen a kötött munkaidejéből ahogy ìrod (önmagában ezt nem sajnálom tőle), akkor végképp nem szép prüntyögni.

Tudom, alulfizetett, kimerítő, forráshianyos stb, mindezekből levezetett homályos feljogosítottság érzéssel, ahol az ügyfél empatizáljon a rossz körülmények közt és emiatt fogadja el a szolgáltatás gyengébb minőségét - pont mint a magyar eü.

Mindegy, részemről lezárom, nálunk szerencsére jó időpontban van.

2023. nov. 4. 20:01
 44/45 anonim ***** válasza:
71%
43# Férjem pedagógus és amikor volt osztálya elő volt írva hánykor melyik nap kell tartani a szülőit. Nem a hasára csapott. :D De akkora utálat van felőled az óvónők irányába,ez a kutakodás a munkaidejébe. Nehogy a tiédet vesézze ki más. Kaptam én már drága anyucitól olyan beszólást, vagy is hangosan elejtett nekünk címzett mondatot, hogy "csak ülnek és nem csinálnak semmit", amikor délután 3-kor leültem először enni és épp belekanalaztam remegő kézzel az ételbe, reggel 5:30 óta pedig meg se álltunk annyi volt a beteg meg a mentő. Ja ülünk egész nap. Marha jól esett tényleg. Mondjuk megtanították az ilyen emberkék legalább jó pár eüsnek, hogy szépen váltsanak inkább, mert itt beléd rúgnak az emberek, ha segítesz akkor is. Nem kell a csodálkozás, hogy ennyire kevesen maradtak. Ezért nincsen fenntartásom más munkájával, mert az óvónőnek is brutál nehéz ennyi gyerekkel, nem bírnám,már délig kibuknék. Bölcsődébe töltöttem egy hónapot,köszönöm szépen, inkább nem. Ahogy más munkának is megvan a nehézsége.
2023. nov. 5. 16:42
 45/45 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nálunk is 15:30-16:00-ra szokták tenni a szülői értekezleteket, ki van adva az óvodapedagógusoknak, hogy max 16.30ig tarthatják, mert legkésőbb 17:00-kor zár az óvoda, és be kell zárniuk.
2023. nov. 13. 10:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!