Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Máshol is ilyen időpontban...

Máshol is ilyen időpontban van a szülői értekezlet?

Figyelt kérdés
Bölcsődében, óvodában is 15:30 vagy 16:00-kor szokott lenni a szülői értekezlet. Én 16:00-ig dolgozom, esélytelen, hogy odaérjek. Még ha 16:30-kor lenne is éppen beesnék, de legalább el tudnék menni. Így gyakorlatilag egyikre sem tudok. Máshol is ilyen időpontokban van? Ki hogyan tudja megoldani, hogy részt tudjon venni rajta?

2023. nov. 2. 18:40
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb lányommal egyedülálló anyuka voltam, szüleim már nem éltek így tisztában voltak vele az óvónők hogy max a gyerekkel tudtam volna menni. Volt egy fb-os csoport ahová minden fontos információt ki írtak így nem maradtam le semmiről.
2023. nov. 3. 18:25
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is Facebook csoport van, és mivel majdnem mindenki dolgozik ott rendezik a dolgokat. Évente 2 szülői van.
2023. nov. 3. 18:33
 33/45 anonim ***** válasza:
32%
Igen. A pedagógus nem akar a munkaidején túl dolgozni, és nem érdekli, hogy te hogy oldod meg. Amúgy évente kétszer el lehet kéredzkedni egy normális munkahelyről. Ha meg nem mentél el, nem maradsz le semmiről.
2023. nov. 4. 12:34
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 17:00-kor van (tehát mikor amúgy is vége lenne az óvodának) ilyen alkalom (mi szülői estnek hívjuk) és havonta egyszer van. Az óvoda biztosít gyerekfelügyeletet is, ha valakinek szüksége van rá, ezért becsületkassza alapon fizetünk, ki mennyit tud vagy akar. Persze, ez egy waldorf.
2023. nov. 4. 14:14
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk hol 16:30, hol 17kor kezdődött eddig mindegyik szülői.
2023. nov. 4. 14:17
 36/45 Derjaderja ***** válasza:
66%

Vki aki ért hozzá, leírná, hogy pontosan hogy szól az óvónők munkaideje?

6ig kötelesek vigyázni a gyerekre, vhol mégis írják, hogy 4kor bezár.

Illetve ha pl 6ig ügyel de fél5re mindenkit elvisznek (mint itt pl szinte mindig) és 5kor kulcsra zárva az óvi, akkor maskepp kapnak pénzt, másképp jelentik le az óraszámot mint amikor mondjuk valakiért naponta fél 6ra járnak?

Próbálom megérteni, mért lehet munkaidőn kívül a 4 órakor kezdett szülői.

2023. nov. 4. 14:33
 37/45 anonim ***** válasza:
69%
Jogos felvetés, nálunk elvileg 6-ig van nyitva az óvoda, mégis elvárták, hogy legkésőbb 5-kor elvidd a gyereket, de akkor már csak a takarítónő vigyázott rá.
2023. nov. 4. 14:57
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Óvodánként eltér a nyitvatartási és az óvónők munkarendje, de nálunk 6:30-tól 17:00-ig tart nyitva az óvoda. 6:30 és 7:00 között és 16:30 és 17:00 között csak ügyelet van, minedenki egy hónapban egyszer egy hétig zárós vagy nyitós ügyeletes (egyik hónapban nyit másik hónapban zár egy hétig)

Délelőttös és délutános "műszak" van, napi 6,5 óra a bent töltendő munkaidő. A délelőttös hivatalosan 7-től fél 2-ig, a délutános 10:00-tól 16:30-ig van. A valóságban a délelöttös 1-kor, a délutános 16:00-kor elmegy haza. A gyerekek fél 1 és fél 3 között alszanak, azalatt van (lenne, ha nem beszélgetéssel menne el) idő a következő napi dolgokra felkészülni (a délelőttösnek ebédig van feladata, az alvás előtti mosdózást, fektetést, mesét a délutános csinálja).

Ha kevés gyerek marad délután akkor hamarabb hazamehet az óvónő. Péntekenként általában olyan kevesen vannak délután, hogy össze tudják vonni a csoportokat, így maguk között felváltva egy-egy pénteken a délutános óvónő is haza tud menni délután 1-kor. Ilyenkor nincs semmiféle levonás a fizetésből, papíron ott vannak a valóságban nem.

Lehet ez így szuperek hangzik, de azért azt vegyük hozzá, hogy ez nem egy rugalmas munkakör. Ha a saját gyereke miatt hívnak egy óvónőt, hogy most menjen érte, nem tud abban az időszakban, amikor egyedül van a csoportban. Itt sincs home office, meg csúsztatás, csak szívességből lehet műszakot cserélni vagy összevonni, ha elég kevés a gyerek. Ha az egyik óvónő beteg vagy szabadságot vesz ki a másik "hosszú napozik", azaz reggel 7-től 16:30-ig van.

És tényleg nagyon-nagyon sok türelem kell ennyi kisgyerekhez.

2023. nov. 4. 15:37
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk tavaly télen mikor kombiban támadott az RSV a covid az influenza, akkor volt olyan, hogy a négy óvónőből és két dajkából (2 csoportra van ennyi) egy óvónő maradt és ő is teljesen kész volt, látszott a fején, dajka se volt. Azt mondta mikor vittem reggel a gyereket, hogy ő tartja a frontot, mert ő ki tudott még szállni az ágyból és olyan nincs, hogy nincs óvónő. Nagyon sajnáltam szegényt. Igaz, gyerek se volt olyan sok, mert a két csoportból voltak tízen összesen, de na. A gyerek mondta, mikor mentem értem, hogy képzeljem, különleges tízórai volt, ehettek tortát. Pont volt egy szülinapos, gondolom azt tízóraizták akkor, mert nálunk a dajkák készítik a tízórait, nem rendelt van és ugye dajka se volt egy se.

De volt olyan is, hogy a mi csoportunkból kidőlt durván coviddal az egyik óvónő és a másik egész nap nyomta egyedül vagy három hétig. Az is kemény lehetett azért neki annyi gyerekkel.

2023. nov. 4. 15:47
 40/45 anonim ***** válasza:
20%

23# Arra írtam, amit a 13-as írt, hogy szegény minimálbért kereső pedagógusoknak ott kell maradni túlórázni a többszörösét kereső szülők kedvéért. Erre írtam, nem mindenki keres többet, lehet sokkal rosszabb munkahelye/ ideje, nem csak a pedagógusoat kell sajnálni.

A legjobb megoldás lenne, ha kiküldenék email-ben, senki ideje nem menne el vele, annak amúgyse sok semmi értelme, hogy papírról felolvassa, aztán 1,5 órát ül ott az ember, mert értetlen vagy fáradt szülők 6x megkérdezik ugyanazt 6 féleképpen, nem egyszer volt ilyen. Meg mikor valaki késztetést érez a gyerekéről kitárulkozni, nem érdekel, hogy Pistike 10 cm-t nőtt a nyáron és görbül a háta a nehéz táskától, stb., szerintem nem oda való.

2023. nov. 4. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!