Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miről szokott szólni az első...

Miről szokott szólni az első szülői értrkezlet az ovikban?

Figyelt kérdés

2020. júl. 25. 07:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mit vigyetek, kb elmondják a napirendet, ennyi.
2020. júl. 25. 08:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy volt, hogy az óvodavezető elmondta a házi rendet, meg az olyan tudnivalókat például étkezés fizetése, ami minden szülőre egyformán vonatkozik, majd felolvasták kinek a gyereke melyik csoportba kerül. Utána csoportokra lebontva az óvónőkkel mindenki elvonult a saját csoportszobájába, és ott folytatódott a szülői. Jelet választottunk, megbeszéltük kihez mikor mennek a pedagógusok család látogatásra, valamint megkaptuk a listát, mi kell az oviba.
2020. júl. 25. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanígy volt ahogy második leírta. Ez után a szülői után döntöttem el, hogy nem fog abba az oviba járni a gyerekem. Óvónénik nem igazán voltak a helyzet magaslatán. :(
2020. júl. 25. 08:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mit kell vinni az oviba, mit kell tudni ovikezdésre - pl pohárból inni, cipőt felvenni... Alvási szokások, cumik, alvókák, étkezések, napirend egy átlagos óvodai napon. Beszoktatás módja és rendje. Az óvodai ügyintézés menete. Házirend.

Ha muszáj kihagynod, beszélj az óvónőkkel külön, mert szerintem ezek fontos infók.

2020. júl. 25. 09:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Óvodai házirend, ezen belül napirend, beszoktatás menete, étkezés befizetése, ügyintézés menete stb.

Tanév rendje. (szünetek,

szünnapok stb.)

Ünnepek megbeszélése (pl. hogy ünneplitek majd a szülinapokat? Melyik napon legyen csoportkarácsony? stb.)

Csoportpénz kérdése.

Esetleg ovis jelek választása.

Szmk-s szülők kiválasztása, csoportonként 2 fő.

Adminisztráció. (szülői adatok megadása, ki hozhatja el a gyereket ovibol? lista, nyiltlatkozatok - a gyerek nem allergiás, fényképe szerepelhet a csoport facebook csoportjában stb.)

Egyéb tudnivalók. (Hozhat-e cumit, alvós plüsst, viselhet-e ékszert? tornaórára milyen öltözet kell? Kell-e hozni ágyneműt, törülközőt, fogmosó poharat stb. vagy adnak?

Szerintem érdemes elmenni, nemcsak azért, mert jelenléti ívet kell vezetni a résztvevőkről, de mert kapsz egy képet az óvónőkről és a szülőkről is, lesz egy összbenyomásod az oviról. És az óvónőknek is számít, hogy látják, ott vagy. (Nekem volt már olyan, hogy csak az első fél órára tudtam maradni elfoglaltság miatt, de akkor is elmentem.)

...És nagyon vicces megint azokon a picuri székeken ücsörögni :)

2020. júl. 27. 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:
25%
Hogy mennyivel kell beugrani a kozosbe. Oviba szuloi ertekezlet..... besz@rok :D
2020. júl. 28. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!