Ilyen esetben vinnél valamit az óvónőnek?
Fiam tavaly áprilisban kezdte az ovit. Akkor minicsoportba járt 2.5 hónapot, szeptembertől péntekig pedig kiscsoportba. Pénteken lesz az utolsó napja. Szeptembertől pedig ovit váltunk.
Kis falusi ovi, mindenki ismer mindenkit szitu.
Én az óvónőknek szívem szerint nem vinnék, mert megmondom őszintén, én többet vártam volna tőlük. Se egy kirandulás, se meg csak egy séta a faluba. Semmi ajándék se mikulásra se húsvetra. A csoportpénzt pedig beszedték...
Fiam viszont imádja őket.
Ha viszek, az nekem nem szívből jön, igaz nem is nekem, hanem a gyereknek kell adnia.
Ha nem viszek, félek majd jön a mutogatás, hogy nem vittünk.
Szoval ti vinnétek?
(Kózös ajándékot nem kaptak/kapnak)
Köszönöm annak, aki a kérdésre válaszolt. Nem a csoportpénz meg az ajándékokon stresszelek, nem ezen van a hangsúly, csak leírtam. Emiatt is váltunk ovit. Na meg egyéb okokból is.
Igen, komolyan érdekel,mivel mint írtam, ez egy kis falu, mindenki ismer mindenkit. Nincs szüksegem arra,hogy a boltba a hátam mögött sutyorogjanak emiatt.
A bon-bon jó ötlet. Köszönöm :)
"Ha nem viszek, félek majd jön a mutogatás, hogy nem vittünk."
És kit érdekel? Kiveszed az oviból, nem? Nem kell nézni a képüket még x évig. Vagy az számít, falun mit gondolnak? Le kell sz*rni.
"Nincs szüksegem arra,hogy a boltba a hátam mögött sutyorogjanak emiatt."
Pedig fognak így is találni rá okot, ezen ne aggódj. Falun így megy. Így majd te leszel a Gizike, aki úgy gondolta, az ő gyerekének nem felel meg a falusi ovi, mert ők különbek.
Én faluban élek, itt is mindenki mindenkit ismer, de pont lesz*rom, ki mit sutyorog rólam.
Ezzel a megfelelési kényszerrel menjél pszichol9gishoz, mert 25 felett illik már.kilőni belőle.
Nem szoktak ilyen piciket kirándulni vinni, ahogy írod 3,5 éves a fiad. Hamar el is fáradnak,még közlekedni se lehet Velük úgy mint az 5-6 évesekkel. Nálunk szülői munkaközösség van Ők intézik a csoportpénz beszedést és az ajándékokat.
Én vinnék bonbont elköszönésképpen.
10 ezer az jó sok, nalunk 5 ezer, plussz viszünk tisztasági csomagot,gyümölcsöt beosztás szerint,meg kirándulásra, vendég előadóra külön viszünk pénzt, de itt van Mikulás is stb.
Amiket hiányolsz nem az óvónőn múlnak. Kiscsoportosokat, meg szinte sehol nem visznek külsős programra, mert még picik hozzá.
Ha a gyerek szereti őket akkor vinnék.
15: áruld el légyszi, hogy mégis milyen pszichológus foglalkozik ezzel? 🤣
Egyébként én is hajlamos vagyok azon aggódni, mások mit gondolnak, és egyetértek azzal, hogy ezt bizony nagyon gyorsan "le kell vetkőzni". Már sokat fejlődtem, de még mindig nem ez igazi. 😀
Kiscsoportosnak számít, de 2 vegyes csoport van az oviban.
A másik csoport nem 1x volt ovin kívül, a mienk sehol.
Szmk nincs is.
1 anyuka van aki beszedi a pénzt és ennyi.
Fiam elmúlt 4 éves, ő a legfiatalabb a csoportjukban. A másik csoportban van 2.5éves is, mégis mennek.
De mint írtam, nem ezen van a hangsúly, csak leírtam, hogy igazából veleményem szerint ezért sem érdemlik meg az óvónők.
"áruld el légyszi, hogy mégis milyen pszichológus foglalkozik ezzel? "
Bármelyik. A megfelelési kényszer is egy probléma, amivel foglalkozni kell. Nem mindenki tudja egyedül kezelni, valaki fel sem ismeri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!