Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire kell jóban lenni az...

Mennyire kell jóban lenni az ovistársak szüleivel?

Figyelt kérdés
Mi hozzuk visszük a gyereket az oviba, én rengeteget dolgozom, így nincs időm ott senkivel sem beszélgetni. A nevét se tudom senkinek. Feleségem se tud senkiről semmit, mi másik városból érkeztünk év közben és szerinte klikkek alakultak már ki, ő hiába barátkozna a többi anyukával, nem fogadják be. Van aki nem is köszön vissza neki, mert ő nem menő anyuka úgymond.
2023. márc. 22. 09:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egyikkel sem vagyok olyan jó baráti viszonyba. Köszönünk egymásnak, vmikor megállunk kicsit pár szóra beszélni max, ennyi.
2023. márc. 22. 10:54
 12/17 anonim ***** válasza:
31%
Csak annyi, mint egy átlag munkahelyen, vagy bármi más közösségben lenne. Ha valakik nagyon egymásra vannak gyógyulva, azok úgyis klikkesedni fognak, de ha te nem ilyen vagy, akkor elég csak néhány szót váltani a többi szülővel, csak hogy képben legyél, de ha ez se jön össze, akkor ez se.
2023. márc. 22. 11:34
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Semennyire
2023. márc. 22. 12:22
 14/17 flora08 ***** válasza:
100%
Óvónőként válaszolok. Én úgy látom, nem feltétlenül egymással szeretnének barátkozni a szülők, a gyerekek miatt alakul ki a kapcsolat. Arra gondolok, hogy pl. ovi után még elmennek a játszótérre, mert a gyerekek szeretnének még kicsit együtt játszani, a szülők meg elkezdenek beszélgetni. Ha szimpatikusak egymásnak, miért ne lehetnének jóban? Olyan is volt, hogy mire nagycsoportosok lettek a gyerekek, együtt ment a két család nyaralni. De ez csak egy példa volt, természetesen senkinek nem kötelező barátkozni. Van olyan is, aki három vagy négy év alatt senkihez sem szól.
2023. márc. 22. 13:58
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Senkivel nem barátkozom különösebben.

A gyerekeim 5 éve járnak oviba. Nyilván ha bemegyek az oviba vagy az utcán látok ismerős arcot, akkor köszönök. Ha kérdeznek vagy beszélgetést kezdeményeznek, akkor partner vagyok, de nem barátkozom.

A nagylányom csoportjában volt egy anyuka, akivel összebarátkoztam, de azt a helyzet szülte. Ebéd után hoztuk haza a gyerekeinket és sokat ültünk amíg vártunk rájuk. Nyilván ha heti ötször 10-20 percet ülsz valakivel szemben, akkor azért csak beszéltek néhány szót. Főleg ha szimpatikus is az illető. Egyébként a gyerekeink is barátok voltak, így ovin kívül is találkoztunk.

2023. márc. 24. 05:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Barátkozni nem kell ,nálunk van egy apuka 2 év alatt egy jónapot vagy egy szia sem jött ki a száján ,szerintem köszönni azért illik.
2023. ápr. 2. 03:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Kb azokat ismerem akikkel együtt voltunk kiránduláson, esetleg járnak szülőire is, aki nem volt még csak arca sem tudom,hogy egyátalán a gyereke a csoportba jár. A 4 év alatt 2vel beszélgettem jobban akik elhívták a fiam szülinapi buliba, de ennyi. Nem hinném,hogy kötelező jóban lenni, a suliban szintén, raadásul ott meg csak nem is egy korosztály vagyunk.
2023. ápr. 4. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!