Miért van az, hogy kiscsoportban még minden szülő jóban volt, nagycsoportra meg a fele bagázzsal szólni se bírunk egymáshoz?
Figyelt kérdés
Nem tudom, ez általános jelenség-e vagy csak nálunk alakult így. Kiscsoportban még annyira jófejnek tűnt mindenki! Talán 1-2 szülő lógott ki a sorból, a többiekkel bármikor összefutottunk akkor tudtunk váltani pár szót, chateltünk, telefonáltunk, ovin kívüli programokat szerveztünk, odaszóltunk egymásnak hogy indulunk a játszóra jöttök-e ti is...Mindjárt vége a nagycsoportnak (de majdnem minden gyerek marad oviban), és már több olyan szülő van akit kábé látni se bírok :-( olyan piszlicsáré dolgok miatt tudnak megsértődni páran, hihetetlen! Én alapból konfliktuskerülő típus vagyok úgyhogy nem szoktam veszekedést szítani, vitatkozni stb. de szeretek őszintén beszélni, utálom a képmutatást, és valószínűleg ez bökheti 1-2 ember csőrét. De a többiek között is ez megy, szóval nem csak én vagyok képtelen a jó viszony fenntartására. Vagy ez természetes, hogy ahogy megismerjük egymást jobban úgy távolodunk el?2017. ápr. 28. 18:29
1/7 anonim válasza:
Nem tudom nálunk nincs ez, sőt nálunk ottalvós kirándulást szerveznek most, közösen szülők, gyerekek, testvérek.
2/7 anonim válasza:
Hát nálunk sajnos már kiscsoportban is ez megy. Eleinte azt gondoltam, majd változik ha megismerjük egymást, de már reménytelennek tűnik.
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert addigra ismerik ki a szülők olyan jól egymást, hogy okuk legyen az ellenszenvre és az évek alatt bőven adódhatott elég konfliktushelyzet, vagy egyet nem értés bizonyos ügyekben. Ez egy random összehozott társaság, akiket az ember nem választ, (nem úgy, mint a barátait), teljesen termszetes, hogy minél több időt kénytelen az ember egy mesterségesen indukált környezetben eltölteni, annál alacsonyabbra kerül a tolerancia-küszöb is. Én nem voltam klasszikusan jóban egyetlen ovis anyukával sem, nagyjából normál viszonyt ápoltam minddel, egyiket sem utáltam, de nem is szervezetem velük sosem közös programot, elég volt belőlük az óvodában, nem trécseltünk sem ovi után, sem az utcán. Azóta a nagyobb gyerek már középiskolás, de nekem nem alakultak ki szülőtársas kapcsolataim, mert egyszerűen nincs igényem rá, pedig most épp SZMK-s is vagyok és abszolut nyitott, toleráns a személyiségem. Amit kell megbeszélünk, együtt tudunk működni és összedolgozunk a gyerekek érdekében, de nem vagyunk puszipajtások. Ennyi. Az ofőjével jóban vagyok, de vele sem megyek el sörözni.
4/7 anonim válasza:
Nálunk pont fordítva történt. Kiscsoportba még nem ismertük annyira egymást, de ahogy múltak az évek egyre több szülőt ismertünk meg, egyre jobba lettük. Átjárogatunk egymáshoz, közös progik, szülinapi zsúrok.
5/7 anonim válasza:
Mivel semmi közötök egymáshoz, csak a gyerekek révén alakult ki kissé erőltetett kapcsolat, ez várható fordulat.
6/7 anonim válasza:
Én meg most utolso évre évekre letem jóban néhány anyukával.
7/7 anonim válasza:
1. vagyok
Érdekes, azért lettem lepontozva mert mi fújunk egymásra az anyukákkal?
Igazatok van, biztos az a normális ha folyamatosan egymást, egymás nevelését, ruháját fikázzák az unatkozó anyukák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!