Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan tudnék jóban lenni az...

Hogyan tudnék jóban lenni az óvónőkkel?

Figyelt kérdés

Azt hiszem az elején elrontottam.Ráadásul megosztottam a kétségeim a védővel, aki lehet hogy bemártott az óvónőknél.

Problémák az ovival:

-nem mehetek be a beszoktatáskor

-2,5 óra kötelező alvás, néma csendben (ha nem megy a gyerek "SZENVEDNI FOG" ,idézet az óvónőtől, legjobb lenne ha nem dolgoznék,és ebéd után hazavinném

- az egyik óvónő megmondta, hogy sehol ne nézzek utána a dolgoknak, majd ők mindent mondanak

Vigyek nekik csokit, pénzt, vagy csak menjünk magánoviba?

Arra is gondoltam hogy lehallgatom mi lesz az oviban, mert nem tudok bízni bennük, nem sikerült a bizalmat kiépíteniük felém.

Nagyon zavar hogy szülőként engem is 3 évesként kezelnek. Alapvetően nehezen dolgozom fel a változásokat, arra számítottam, hogy segítőkészek lesznek, de azt látom, hogy nem örülnek a gyerekemnek.

Azért írattam be ide a kisfiamat, mert szép nagy udvara van, közel van az óvoda, és a védőnő is azt mondta, nagyon jó az ovi. (utólag tudtam, meg hogy ezt úgy értette:az összes ovi szar, csak ez nem annyira)

Eléggé kétségbe vagyok esve.

2016. szept. 9. 14:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%
ha tudod magánoviba vinni,akkor mindenképp oda vidd!ott egész más a beszoktatás. egy hete folyamatosan bent vagyok vele,és még jövő héten is bent lehetek,a gyerek tempóját nézik,össze sem lehet hasonlítani.
2016. szept. 9. 14:24
 2/20 anonim ***** válasza:
76%

Ez érdekes, mert nálunk sima állami oviban bent lehettem a fiammal amíg be nem szokott.

Szerintem próbálj meg velük beszélgetni.

A védőnőnek meg nem szabad senkiről semmi rosszat mondani.

2016. szept. 9. 14:50
 3/20 anonim ***** válasza:
34%
mennyi ideig szokott be? és végig bent lehettél,egész nap?
2016. szept. 9. 15:11
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

teljesen normális ami az oviban van. nálunk sem volt beszoktatás, én gondozónőként ezt amúgy jó módszernek tartom, mert ha ott ülsz 2 hétig akkor azt szokja meg. 3 évessel meg már jól meg lehet beszélni, hogy otthagyod míg játszik egy nagyot és mész érte ebéd után. aztán ha megszerette az ovit, lehet hagyni alvásra is.

feküdni kell csöndben, még magán oviban sem kelhet fel az aki nem tud elaludni. utánaolvasni nem tudsz, mert az óvónők és a vezető dönt a dolgokról, mindenhol más szokások vannak.

ha neked ezek a dolgok nem szimpatikusak akkor keress más intézményt, mert az államiakban tényleg ezek vannak

2016. szept. 9. 15:28
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
egyébként belőlem unszimpátiát váltanak ki azok az anyukák akik hozzák a csokit meg különleges kávékat, teákat :/ persze az ő gyerekeiket is imádom, de a szüleiket nem :D
2016. szept. 9. 15:38
 6/20 A kérdező kommentje:
Akkor mit csináljak, hogy kedveljenek? Szociális fóbiám van, muszáj eljátszanom valamit, hogy megkedveljenek.
2016. szept. 9. 15:42
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de akkor mégis mire számítasz, ha kedvelnek? Mi lesz másképp?
2016. szept. 9. 15:47
 8/20 A kérdező kommentje:
Arra számítok, hogy akkor nem fogják bántani. Nem tudom eldönteni, hogy ez az a helyzet, amikor váltani kell, még el se kezdtük, csak folyamatában találkoztam velük, és mindig volt epés megjegyzés, pedig csak kérdeztem.
2016. szept. 9. 15:52
 9/20 anonim ***** válasza:
44%
Hú, hát ez azért durva, hogy bánthatják. Nem tudom, nekem nem lenne garancia az sem, ha kedvelnek. Tudod, ez egy ilyen típus. Egyáltalán nem szimpi se az ovi, se az óvónők.
2016. szept. 9. 16:03
 10/20 A kérdező kommentje:

Igen, ezért akarom lehallgatni őket, hátha tévedek ,és csak paranoiás vagyok, amúgy meg kedvesek a gyerekekkel, csak nem látok bele.

Viszont naiv is lehetek, aztán járhatunk évekig pszichológushoz, mert nem álltam ki a gyerekért.

Már arra is gondoltam, hogy a lehallgatás túl erős, és inkább a gyereket kellene felkészíteni arra, hogy mindent mondjon el arról, ha az óvónénik nem kedvesek, és csak akkor váltanék.

2016. szept. 9. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!