Szokás karacsonyra ajandekot venni ovineninek? Ha igen csoportosan mekkora osszegben?
Hú, kérdező, ha neked 20 euer forint kisebb vagyon, akkor hagyd a fenébe a home office-t és keress valami fizető munkát, mert kb csak az indiai rabszolgamunkások alulfizetettebbek nálad. Most komolyan, csoportszinten, ahol van mondjuk 20 gyerek, mit tartanál reális ajándéknak? Összedobtok óvónőnként egy doboz Toffifee-re? Azt hiszem most 600 Ft. 30 Ft/család vállalható lenne?
Mi is szarul állunk, de azért 2-3000 ezer forintot be tudok adni. Ha magam vennék ajándékot, akkor is utalványt vennék és azt 10 alatt szerintem elég kínos adni.
Azt a részt sem értem, hogy a fizetésed felét nekik adod vagy hogy is volt. Mi van? Kb 30% -ot vonnak, de abból iszonyat kevés megy az óvónőknek. Főleg ha mint írtad, olyan iszonyú keveset keresel.
De szerintem ne adj bele. Mondd meg, hogy neked nem fér bele. Meg amúgy is ott a fizetésük és boldog karácsonyt, mert a te gyereked úgyis sokat beteg és nem jár oviba
32,
Jó, nektek lehet, hogy a karácsony családi ünnep, de az emberek többségének nem kizárólag. Nekünk például az iskolában, óvodában is van karácsonyi ünnepség. Erre mi, szülők is hivatalosak vagyunk. Az óvónők és a gyerekek műsorral készülnek nekünk, fát díszítenek, együtt játszunk egész délelőtt. Mert ugyan nem vagyunk egy család, de része vagyunk egymás mindennapjainak.
Sőt, nálunk a munkahelyen is szokott lenni karácsonyi parti. Ajándékozás is. Pedig senki nem családtagom onnan.
De még édesanyáméknak, aki ápolónő (ha jól értem te is eüben dolgozol) is van karácsonyi ünnepség. Az emberek szívesen ajándékozzák meg karácsonykor, aki nekik fontos. Nem csak a családjukat.
De én például, ha karácsony környékén eladok mondjuk egy gyerekruhát, ahhoz is szoktam csomagolni két szem szaloncukrot. Csak úgy kedvességből.
54 nem érted hogy sokaknak az elvi részével van baja nem az összeggel?
Amúgy nálunk 5000 Ft a csoportpénz, 26 ezer a tisztasági csomag egy évre. Plusz az ilyen olyan programokra beszedett pénz, fényképek... ezekutan én megértem ha jelen gazdasági helyzetben fáj még plusz 6000-et csak úgy ajándékra költeni.
Amúgy az óvónő nekem pl kicsit sem az életem része ugyanis egyáltalán nem találkozunk vele. Reggel még nincs bent, délután már nincs bent. A két ped.aszissztens akivel valamennyi kapcsolatunk van. De az is kb annyi, hogy "minden rendben volt".
Utolsó:
Nem fogják fel mert nem terjed eddig a felfogókájuk.
Nekik csak a rosszindulatig meg a mások anyagi helyzetén való pletykálásig terjed az eszük.
Nem értik meg,hogy ez egy ajándék.
Aki ad az ad. Aki nem az nem.
Semmi közük ahhoz,hogy mire vállalt gyereket.
Ezek az emberek az ítelkezés bajnokai. Túlságosan unalmas az életük és nincs jobb elfoglaltságuk mint a más emberek anyagi helyzetén való csámcsogás.
Én is adnék az ajándékba pénzt, de ha valaki nem ad akkor megértem,felfogom és elfogadom.
Semmi jogom más pénztárcájában túrkálni és nem is érdekel.
27/N
Nyilván nem muszáj adni. Van is, aki mindenből kihúzza magát, pedig valahol egy közösséget alkotunk mi, adott csoportba járó gyerekek szülei.
Ezek a közös ajándékok amúgy pont annak jönnek legjobban, akiknek kevés a pénzük. Nekem is. Nem is tudnék nornális ajándékot venni egyedül a 2 óvónéninek és egy dadusnak. Mert minimum 30-35 ezer forint lenne. Neken ez sok pénz, de nem fogom egy tábla Milkával letudni a karácsonyt. Az kínosabb, mint semmit nem adni. Kb olyan, mint amikor megveszed a rokonoknak a legelső szembejövő tusfürdő csomagot. Olyan ezt is kipipáltuk, ráadásul jó olcsón. Ha valaki nem ad, az meg a gyereknek kínos. Mikor mindenki átadja az ajándékot, csak ő nem. Na erre jó a közös ajándék.
Nem, nem szokás, ha akarsz adsz külön. Nehogy azt mond hogy a csoportpénzen felül még fizessél. Nálunk 10.000 azt hiszem egy évben a csoportpénz plusz az ilyen másolási hülyeségekre külön kell beadni évente 4 vagy 6 ezret.
Én biztos nem adnék be egy fityinget se a közösbe. Aki akar adjon ajándékot önmaga, ne vonjon bele senki más szülőt. Amúgy nem is lenne kötelező a csoportpénz, örüljenek hogy azt mindenki befizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!