Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szokás karacsonyra ajandekot...

Szokás karacsonyra ajandekot venni ovineninek? Ha igen csoportosan mekkora osszegben?

Figyelt kérdés
Nálunk 3an vannak a csoportban es fejebkent 20-30 ezer ftert akarnak venni nekik plusz par aporsagot a konyhosknak es tobbieknek. Szerintem ez nevetseges
2022. nov. 25. 19:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Hálapénz szaga van valoban

Csak azt nem értem egyes valaszaloknal h alapbol miert kap fizetest a tanarno mert az itt fesorolt dolgok mind a munkajahoz tartoznak. Nekem is van munkakori leirasom nem jutalmat varok erte hanem a fizetesemet.

Aprobb ajandekot nem elleneznem egy jelkepes ertekut! Csoki virag es koszojuk a felevet es csokolom es boldog unnepeket

2022. nov. 26. 12:41
 42/62 anonim ***** válasza:
23%
Azért, mert nekem az óvónő nem az alkalmazottam, nem a munkatársam, nem az alattvalóm, hanem az a személy aki a gyerekemmel tölt nettó 40 órát egy héten. Emberileg kedvelem, szinte már családtagként kezelem és így adok neki karácsonyi ajándékot, nem mint valami alá-fölé rendeltségi viszonyban. Annak aki ebben hálapénzt lát, annak gondok vannak a fejében. Az apróbb ajándék meg pont az a kategória, hogy javarészt felesleges, a gaz elhervad, a csokit lehet hogy nem is szereti. Csoportajándéknak nem méltó, de gondolom hogy itt a legtöbben az arra leosztott pár száz Forintot úgy adnák át, mintha ők lennének a kiskirály, bezzeg a pár ezer, az már hallatlan, hálapénz, undorító.
2022. nov. 26. 13:02
 43/62 A kérdező kommentje:
Nincs alá felé rendeltségről szó. Mindenki teszi a dolgat es pont kapunk erte fizetest. Mi a szuk csaldban is lassan marcsak a gyerekeknek veszunk ajandekot es felnott felnottnek nem igazan mert mindenki sajat maga tudja mire van szuksege megveszi maganak es egyutt eszunk inkabb vagy bármi. Nem a penzert szeretjuk egymast. Nem ajandekokert kell a munkadat jol vegezni sztem egyikunk sem ezert teszi
2022. nov. 26. 13:40
 44/62 A kérdező kommentje:
Jaj amugy az ovonot csaladtagnak hivni nekem nagyon furcsa hiszen valahol vele a kapcsolatom total mas. Nem vele beszélgetek a problemaimrol ahogy o se velem. Egy temank a gyerekem elete az ovodaban es ez igy van rendjen!
2022. nov. 26. 13:45
 45/62 anonim ***** válasza:
25%

Ha ez igy lenne ahogy mondod, akkor a karácsonyi prémiumok meg egyéb ajándékok a cégeknél nem lennének elterjedve, hiszen mindenki teszi a dolgát, ez a minimum, extra nem jár érte, de valamiért mégis divatba jött az extra juttatás. Mi sem ajándékozunk felnőttek egymás között évek óta mert felesleges, ettől az óvónőknek még továbbra is úgy gondolom hogy szívesen szállok be az ajándékba.

A gyerekem problémáiról viszont vele beszélgetek, akármikor írhatok is nekik Fb Messengeren, ahogy tudnak válaszolnak, mindenkinek. Mindent tud a gyerekemről, több időt tölt vele mint a saját nagyszülei vagy egy teljesen végigjárt ovi héten én magam, ha nem számolom az alvást. Ha nem is klasszikus értelemben vett családtag, akkor is kb azon szinten áll közel a gyerekhez egy jó óvónő, én pedig fenntartom a jogot hogy ezt értékeljem!

2022. nov. 26. 14:13
 46/62 anonim ***** válasza:
70%

45-ös…

Fejezd már be ezt a vergődést.

Egy napja ezt nyomod,hogy jogos a fejenként 30.000Ft értékű ajándék karácsonyra.

Értékeld nyugodtan..senki nem akadályoz meg benne, de ne hánytorgasd fel másoknak akik ezt az összege nem fogják tudni befizetni.

Semmi közöd hozzá. Ha ilyen jó viszonyban vagy az óvónővel akkor akár külön is adhatnál neki nagyobb ajándékot.

Nem is értem miért problémázol azon,hogy valaki nem fizeti be és miatta neked kell.

Ha neked ekkora barátnőd az óvónő akkor szerintem nem jelent gondot,hogy többet fizess bele.

Felnőtt nőként elkéne fogadni és felkellene fogni,hogy nem az van és nem mindig úgy ahogyan te akarod.

2022. nov. 26. 14:19
 47/62 anonim ***** válasza:
28%
Reggel óta írtam 4 kommentet, nem tudom miből gondolod hogy én vagyok az egyetlen ezen az állásponton, korábban többen is hasonlóan vélekedtek ahogy visszaolvastam. Miután jól kiforgattál mindent és letudtad a személyeskedést is, ne fizess be semmit, nem kötelező. Nekem, meg senkinek sem kötelező az ilyen és ehhez hasonló, a közösségbe nullát befektető szülői magatartásról pozitívan vélekednem, akkor sem ha itt ennek csak az ellenkezőjét lehet itt éltetni. Remélem, hogy hozzátok is hasonlóan állnak az embertársaitok! :)
2022. nov. 26. 14:38
 48/62 anonim ***** válasza:
76%

Épp ez az..reggel óta már 4 kommentet írtál meg tegnap vagy 10-et.

Senki nem kíváncsi az anyagi jólétedre.

Nem azt mondtam,hogy semmit nem fizetek be.

Te általánosítasz.

Rendkívül buta egy ember vagy, ne haragudj.

2022. nov. 26. 14:54
 49/62 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező! Milyen itt felsorolt dolgok? Én nem nagyon láttam felsorolást, kivéve a sajátomét az óvónőkről,ami pont nem tartozik a munkájához, ahogy a #45-ös kommentben említett, munkaidőn túli Facebook üzenet SE. Legalábbis én hiába hívnám a Spar pénztárost zárás után, hogy elfogyott a tejfölöm, rohadtul nem érdekelné a problémám. Egyesek teljesen el vannak tévedve abban (NEM TE, akinek nem inge, nem veszi magára), hogy mi tartozik a pedagógus munkájához. Egyik ismerősöm pl. vasárnap este írt az óvónőnek és fel volt háborodva, hogy nem válaszolt 5percen! belül. Aztán érdekes, mindig ő rikácsol a legjobban, amikor csoportpénzt kell fizetni.
2022. nov. 26. 15:03
 50/62 anonim ***** válasza:
57%
#48: Ma reggel találtam rá a kérdésre, nem írtam egy kommentet sem tegnap, sem ide sem máshova, mivel fel sem jöttem az oldalra…
2022. nov. 26. 15:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!