Szokás karacsonyra ajandekot venni ovineninek? Ha igen csoportosan mekkora osszegben?
Kedves #28! Egy ideje már nem velem vitázol, én egyetlen kommentet írtam a #16-ost. Abban volt a "legdrágább kincsed."Elég sok kérdés van itt óvónő témában, amiből kiderül, hogy az óvónők nem egyformák. Elárulom, hogy akiket szidni szoktak, azok is elvégzik a munkájukat. Az óvoda, mint olyan, azért jött létre, hogy a szülők dolgozni tudjanak. Ott felügyelnek a gyerekekre napi X órában. Vagyis, ha te reggel beviszed a gyereked és délután épségben kihozod, akkor ő elvégezte a munkáját, akkor is, ha egész nap hozzá se szólt. Ha megvígasztalta, amikor sírt/biztatta, amikor hisztizett, mert nem tudta felhúzni a cipzárját, vagy bekötni a cipőjét/megtanította kutyát rajzolni/elsimította a konfliktust, amikor összeveszett Pistikével/várat épített vele, amikor utolsónak mentél érte és egyedül szomorkodott, akkor már PLUSZT tett, amit se a pincér se a fodrász, se a taxis nem.
MÉG nem a te dolgod megoldani, de a tiéd lesz, ha megunják, hogy nem csak az államtól, hanem a szülőktől sem kapnak semmi megbecsülést. Megbecsülés alatt pedig nem a 20ezer forintos ajándékot kell érteni, hanem az ilyen megnyilvánulásokat, mint a tiéd, meg néhány válaszolóé. Akik ott vannak még, nem az ajandékutalvány miatt vannak ott, hanem a gyerekek miatt. Csak előbb-utóbb a gyerekek szeretetét is felülírja a józan ész, és azt mondják, köszönöm szépen, inkább elmegyek mondjuk futárnak 3x annyi pénzért, mert ott megbecsülik a munkámat, akkor is megköszönik az ételt, ha csak a minimumot teljesítettem, ami a munkám, még borravalót is adnak a semmire, mert szintén csak a minimumot végeztem el, és a legnagyobb felelősségem abban merül ki, hogy ne cseréljem össze a sonkás pizzát a gombással😉
Nálunk 4-en vannak és szintén fejenként 30 ezres utalványt akartak adni.
Én mélységesen ellene voltam. És nem azért mert sajnálnék 3000 Ft-ot, hanem az elvi részével van bajom. Mi is a férjemmel közalkalmazottak vagyunk és nem, nem értek egyet egy ekkora összeggel. Hálás vagyok nekik, kedvelem őket, de nem gondolnám, hogy karácsonyra ajándékot kéne adni nekik. Pedagógus nap oké, ballagas oké. De a karácsony családi ünnep.
Mindenki adjon aki akar, de bujtatva kb kötelezővé van téve, épp úgy mint a hálapénz az eü-ben.
Nálunk még nőnapra is akarnak adni ajándékot, persze csak a fiús szülőktől.. mélységesen felháborít.
Soha egyetlen betegemtől nem fogadtam el pénzt, de még egy csokit sem. A munkám végzem, azért mert szeretem. A csokit adja az unokájának és a pénzt is költse inkább rá. Meg vagyok fizetve? Nem. De ne q betegek gondja legyen engem kárpótolni.
#20 lenne is igazság abban amit írsz, csakhogy az óvónők dadusok ilyen ajándékozások soràn sok olyan dolgot kapnak amúgy a szülőktől, amire az ég vilàgon semmi szükségük. Te elàjulsz magadtól, mert beleadtàl pénzt az ajándékba,ő mosolyogva megköszöni, nyilvàn értékeli a gesztust, de nem ettől lesz előrébb.
Anyukàm egész aktiv életét oviban dolgozta le dadusként, hidd el, sok olyan dolgot hozott haza, ami nem javitott az életminősegünkön. Nem, nemisazert kapta, ezt csak azert írom le,mert te érveltél azzal, hogy szar a fizetésük. Hàt a milliomodik csecsebecsétől nem lesz gazdagabb. Aki meg valóban szereti amit csinàl, az nem az ajandekert teszi. Anyukàmat még nyugdijaskent is visszahivtak vendegnek pl karacsonyi műsorra, és megkönnyezte a régi kis "gyerekei" előadàsàt. Szerette őket, de nem a vázàert vagy akàrmiért amit kapott mig ott dolgozott. Óvónők szintén. Millió ajándék amit kiteherett otthon a polcra mig volt neki hely. Édességek....màr aki szereti, vagy megeszi vagy a saját gyerekének adja.
Ok elhiszem hogy vannak szülők akik vmi eszeveszettül hasznos kreativ holmit visznek be ami nelkul az óvónő létezni sem tud, most biztos leírod hogy a tiétek ilyen.
Ez felháboritó! A mai világban, hogy van képük ennyi pénzt kérni a semmiségekre?!
Kérdező remélem nem szándékozod beküldeni ezt az összeget!! Nem szabad magad kellemetlenül érezned amiért ilyen hülyeségekben nem akarsz részt venni. Inkább azok szégyeljék magukat akik ennyi pénzt akarnak a másiktól lenyúlni!
Jól irta az egyik válaszoló ti beadjátok a sok pénzt az ovónő ajándékába közben meg a családjától egy zoknit kap. Röhej.
Mindig is utáltam az ilyen fontoskodó szülőket, akiknek ilywn sok pénzük van szórni akkor állják a saját pénztárcájukból!
Kérdező én a helyedben nem vennék részt ebben és bevinnék mindhárom ovónőnek egy bombomnt, ajándék letudva!
Pont akkor fogok óvónőnek, tanárnak vagy bárkinek ajándékot adni, mikor anyám a gyárban is kap ajándékot azoktól, akik azt a nadrágot vették meg, amit ő varrt...
Szerencsére az én generációmmal már kezd kikopni ez a fajta hálapénz. Még úgy egy évtized s remélhetőleg a törvény is fogja bűntetni, mint az ovosoknál.
Emlékszem, mi voltunk az első olyan évfolyam, aki nem vitte el 8.-os ballagáskor az egész tanári kart vendéglőbe ebédelni. Utánnunk kapták a fizetést 4-8 évig. Mire fel kellett volna álljuk a kajájukat? Hogy egypár tanár óráján rendesen félünk? Hogy kiélhették rajtunk a hatalmukat (random felmérő, ha mérgesek voltak)? Hogy totál felesleges szabályokat tartattak be velünk (megköttött haj, nuku haj vagy köröm festés)?
34-es vagyok, és egyetértek a 38-al!
Nálunk is az osztálypénzt sunyiba kellett szedni mert amúgy már nem is lehetne pont az ilyen okok miatt!
De igy is ki erőszakolták, hogy minden női tanárunknak ezüst ékszert vegyünk osztálypénzből, úgy, hogy némelyik tanárnőt kifejezetten utáltuk és ő is minket. Ezért nem vittem be az osztálypénzt utolsó évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!