Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szokás karacsonyra ajandekot...

Szokás karacsonyra ajandekot venni ovineninek? Ha igen csoportosan mekkora osszegben?

Figyelt kérdés
Nálunk 3an vannak a csoportban es fejebkent 20-30 ezer ftert akarnak venni nekik plusz par aporsagot a konyhosknak es tobbieknek. Szerintem ez nevetseges
2022. nov. 25. 19:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
16%
NEM VÁRSZ AJÁNDÉKOT? A karácsonyi prémiumokat meg egyéb juttatásokat lehet akkor mindenkinek visszaadni / elutasítani. Hisz csak a munkádat végzed, szar se jár ezért, mert ez a kötelességed. Emberi gesztus, minek azok, költsd magadra azt az 5 ezret inkább, te igazán megérdemled, megdolgoztál érte, jár a keksz!
2022. nov. 25. 23:05
 22/62 anonim ***** válasza:
80%

Jaj fejezd már be az általánosítást..hát esküszöm hányingert kaptam miközben olvastam ezt a szentimentális ömlengést.

Elmondom neked,hogy az óvónők nagyrésze kiégett és semmi kedve nincs már ott lenni és foglalkozni a gyerekeddel a sz*r fizetés miatt, és ezen a karácsonyi ajándék nem fog segíteni.

Ez nem az állampolgárok dolga lenne,hogy kárpótolják egy óvoda alkalmazottját.

Ne azért foglalkozzon a gyerekemmel mert évente egyszer kiszúrjuk a szemét egy csomag csokival hanem azért mert megfizetik és megbecsülik és az év többi 364 napján nem nyomorog.

Itt Magyarországon általános probléma az alacsony fizetés.

Ennyi erővel adj már kérlek mindenkinek aki szépen szól hozzád vagy köszön mielőtt lecsippantja a kenyered a boltban.

Pont az ilyen felfogás miatt volt sokáig hálapénz is, mert azt gondolták az emberek,hogy a plus 20.000Ft-ért az orvos majd jobban fog figyelni rá.

A másik meg…még mindig semmi közöd nincs ahhoz,hogy ki, mire, mennyit költ.

A saját anyagi dolgaiddal foglalkozz.

2022. nov. 25. 23:07
 23/62 A kérdező kommentje:
Mindenét kifezetem a gyereknek ruhabábszínhaz jatekok minden elmegyek vmit ruhat venni magamnak egy evben egyszer es ugy jovok haza h neki vettem vegul valamit. Nincs nalunk se premium se semmi a cegnel…. Szazezerrel a piaci atlag alatt a fizum de nem valtok munkat mert itt van home office es ovi miatt most ez van ez fér bele. Nem szeretem ha más az én pénzem költi az ajándek mindig személyes intim dolog nem kötelező jellegű h már pedig ennyit adsz es kész!
2022. nov. 25. 23:13
 24/62 anonim ***** válasza:
15%

1: semmi szentimális nincs benne, ez a valóság, még folytathattam is volna a sort.

2: nem kiégett egyik óvónőnk sem, sőt, nagyon lelkesek, te fejezd be az általánosítást.

3: nem az állampolgárok dolga, de ha tehetek azért hogy a légkör ahol a gyerekem eltölt heti 5 napon közel 8 órát, akkor tenni fogok. Nem lekötelezni akarom ezzel az óvónőt, hanem jelezni neki, értekeljük hogy a gyerekeink szeretnek velük lenni. Mint ahogy szoktam bevinni könyveket, játékokat, kreatív dolgokat is, hogy több legyen bent az elfoglaltság.

4: a kasszás nem az életem legfontosabb dolgára vigyáz heti 5 napon közel 8 órát, azt az óvónénik teszik, nálunk óriási szeretettel és elhivatottsággal, nagyon nem egy súlycsoport!

5: felfogod, hogy vannak emberek akik a gesztust tartják fontosnak, nem a pénzt?

6: ja, most már semmi közöm, csak ahhoz van hogy az óvónőre ne mert nem érdemli meg, ok. A saját anyagi körülményeim jól vannak köszi, ezért is utalom el boldogan az óvónők karácsonyi ajándékára, ráadásul az olyan fillérbszók helyett is mint pl te úgyhogy, végülis de, van közöm ahhoz hogy te egy fukar vagy.

7: nem is tudom minek váloszolok ilyen gyökereknek.

2022. nov. 25. 23:21
 25/62 A kérdező kommentje:

En nem mondtam h gyoker vagy en nem anyazodtam te aljasodtal le erre a szintre! Nem mondtam h nem fizetem be es h mas fogja helyettem! (Amugy nem is lehetne csoport penzbol megy)

Amugy a gesztus felfogod h pont ellentmond annak h kisebb vagyont kapnak?

Az en gyerekem marhara nem tolt ott amugy heti 5 napot maximum havi 10t mert mindig van valami ami miatt nem vihetem igy kb a munkaltatom joindulata h van meg keresetem es ajandekkent egy kezzel dolgozom a masikkal a gyerket szorakoztatom!

2022. nov. 25. 23:32
 26/62 anonim ***** válasza:
47%

Édes istenem…és neked gyereked van.

Nem akarok személyeskedni de remélem nem arra fogod tanítani őt,hogy mások anyagi dolgaiban vájkáljon felnőtt korában

Ahogy leírtad: “ A saját anyagi körülményeim jól vannak köszi, ezért is utalom el boldogan az óvónők karácsonyi ajándékára, ráadásul az olyan fillérbszók helyett is mint pl te úgyhogy, végülis de, van közöm ahhoz hogy te egy fukar vagy.”

Mivel te jól élsz, fogalmad sincs milyen az amikor valaki nem tud kiadni ennyi pénzt sem.

Nem tudom miért te háborodsz fel azon,hogy ilyen “gyökerekkel” mint mi minek beszélgetsz és miért nem én..hiszen felnőtt nőként képtelen vagy felfogni,hogy pénzből élünk és nem mindenki engedhet meg magának karácsonyi és fűtési szezon előtt plusz költségeket. Most amikor minden az egekben van, amikor a fűtésre 2x annyit fizetünk, amikor egy kiló kenyér ezer forint.

Meglehet hálálni az óvónőnek másképp is..hidd el,hogy nem fog sírva fakadni a nagylelkűségedtől mert az az összeg amit te erre kiadsz az semmi.

Neki ez nem segítség.

Neki az lenne segítség ha nem minimálbérért kellene ekkora felelősséget vállalnia naponta.

Az,hogy te azt hiszed,hogy majd 3000Ft-tól vagy egy ajándékkosártól hasraesik eléggé lealacsonyítja egy óvónő értékét…

2022. nov. 25. 23:36
 27/62 anonim ***** válasza:
83%
Az hogy te hasra esnél 3000 Forinttól, az nem jelenti azt hogy más is ezt várja el attól akire rászánja, beszélj a magad nevében. A közalkalmazottak fizetéséről meg ne úgy beszéljél már, mintha a magánemberek döntése volna, nem az.
2022. nov. 25. 23:49
 28/62 anonim ***** válasza:
84%

Igen..sajnos nem az.

De mivel (ahogy korábban már írtam is…) az alacsony fizetés általános probléma, ne nekem kelljen már megoldani.

2022. nov. 25. 23:50
 29/62 anonim ***** válasza:
34%
Mit kell megoldanod? A 3000 forint szerinted a megoldás, vagy összesen a 20? Ne nevettess már úristen 😂
2022. nov. 25. 23:57
 30/62 anonim ***** válasza:
84%

Pont ez az,hogy nem!

De a kedves hozzászóló (vagy te..nem tudom) úgy adja elő mintha ez egy hatalmas megoldás lenne a szegény óvónőknek hiszen “a legnagyobb kincsedre vigyáznak”.

De ez nem megoldás. Ne ezzel kelljen már megoldani….

Mert ő ezt akarja.

2022. nov. 26. 00:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!